Principal » general » Zain Ghana NU este prima rețea de 3.5G pe continentul din afara Africii de Sud

Zain Ghana NU este prima rețea de 3.5G pe continentul din afara Africii de Sud

general : Zain Ghana NU este prima rețea de 3.5G pe continentul din afara Africii de Sud

Când am citit prima dată știrile din ediția de astăzi a The Guardian, m-am gândit: "Ce?" Apoi am mers online și am făcut aceeași declarație pe mai multe site-uri de știri. Iată raportul de la DailyNews Online:

Zain, un operator de telefonie mobilă din 22 de țări din Orientul Mijlociu și Africa, a anunțat ieri lansarea serviciilor comerciale în Ghana prin inaugurarea primei rețele de 3.5G pe continentul din afara Africii de Sud.

The Guardian îl raportează în exact aceleași cuvinte - sugerând că știrea a fost ridicată direct dintr-un comunicat de presă al lui Zain.

Să notăm câteva lucruri:

  1. Zain nu are o rețea din Africa de Sud, deci această declarație nu poate însemna că Zain Ghana este prima platformă de rețea 3.5G pe continentul din afara Africii de Sud
  2. Atât MTN Nigeria, cât și Glomobile au lansat servicii comerciale de 3, 5 G de la începutul lunii ianuarie, deci nu poate fi adevărat că Zain Ghana este prima rețea de 3.5G pe continentul din afara Africii de Sud.
  3. Chiar și Zain Nigeria a avut o rețea de 3.5G pe teren timp de mai multe luni, deși nu s-au făcut anunțuri comerciale oficiale privind serviciile pe acea platformă

Acest lucru este absolut inacceptabil în ceea ce privește jurnalismul. Este fals și nu sunt sigur cum va fi explicat acest lucru.

Fără îndoială FACT: Zain Ghana nu este prima rețea de 3.5G pe continentul african din afara Africii de Sud.

Recomandat
Lasă Un Comentariu