Principal » general » Zain Data SIM & Modem USB

Zain Data SIM & Modem USB

general : Zain Data SIM & Modem USB

Dayo și cu mine am fost la un centru Zain, luni, pentru a face niște întrebări în numele unui membru al consiliului Alireta, care intenționa să obțină un modem USB pentru folosirea internetului.

După ce am obținut informațiile de care aveam nevoie, mi-am luat libertatea să întreb despre serviciile de date ale lui Zain în general. Am fost informat despre SIM-urile cu date numai și mi-a spus că aveam nevoie de un modem USB pentru a utiliza unul. Mi-am depus comunicatorul Nokia E90 și am explicat că ambele SIM-uri de date Glo și MTN funcționează și că nu am nici o îndoială că SIM-ul de date al lui Zain ar funcționa bine și pe ea.

Erau siguri că SIM-urile nu ar fi fost . Mi sa spus că SIM-urile au fost programate să funcționeze numai cu modemurile USB. Nu sunt sigur dacă să râdă sau să plâng, m-am împins. În cele din urmă, doamna care a participat la mine a spus că, chiar dacă ar funcționa, aș putea să folosesc WAP (protocol de aplicație fără fir).

A fost uimitor. Să sugerez că dacă aș pune o SIM-ul activat pe internet într-un comunicator pe deplin lucrat mă va limita la doar WAP este doar nebun - să nu mai vorbim el dumbo .

Oricum, am întrebat dacă aș putea alege o cartelă SIM și am afirmativ. Am fost îndrumat să plătesc N200 în acest sens. Eram deja la contorul casierului când am fost chemat înapoi. Se părea că cineva a decis (sau a amintit) că a fost greșit să permită clienților să aleagă doar date SIM. Doamna mi-a spus că pot alege doar o cartelă de date împreună cu o achiziție de modem USB. " Dar nu am nevoie de un modem USB; Vreau să folosesc SIM-ul pe E90 ", am protestat. În nici un caz.

De asemenea, citiți: Modulul HD Adaptor audio pune mufa audio înapoi în telefonul esențial

Dayo și cu mine am plecat de-acolo, în câteva momente, întrebându-ne ce dulapuri iau decizii în firmele noastre de telecomunicații. L-am întrebat pe Dayo de ce sperăm că aceste firme vor reuși într-o bună zi.

Ei bine, MTN a făcut-o în sfârșit și GloMobile este în mare măsură pe drumul cel bun; deci poate că speranța noastră nu este deloc inutilă. Poate că, în alte 12 luni, Zain va înțelege că ignorarea factorului de convergență în universul mobil este pur și simplu proastă.

Din rețeaua GSM "Big 3", Zain a fost întotdeauna cel mai lent pentru a prinde oricum orice date mobile. Vom aștepta să le vedem să mănânce plăcintă umilă și să inverseze această politică.

NB: Sau, erau doar doamnele serviciului de relații cu clienții din acel centru care erau ignorante?

Recomandat
Lasă Un Comentariu