Principal » general » Telefonul dvs. inteligent: utilizarea datelor și productivitatea afacerii

Telefonul dvs. inteligent: utilizarea datelor și productivitatea afacerii

general : Telefonul dvs. inteligent: utilizarea datelor și productivitatea afacerii

Utilizarea datelor mobile a fost în decursul anilor datorită datoriei globale, mai ales că dispozitivele mobile inteligente și mai inteligente sunt dezvoltate și lansate pe piață. Nigeria, cu toate acestea, nu este lăsată în libertate, deoarece companiile de telecomunicații promovează o mulțime de pachete de date de pe piață.

Nu putem nega faptul că mult mai mulți nigerieni decât oricând au acum și folosesc smartphone-uri. Unele utilizează aceste dispozitive pentru lucru, altele pentru a-și îmbunătăți profilul sau valoarea percepută, altele pentru PR și așa mai departe. Indiferent de modelul de utilizare, un adevăr este că nu puteți maximiza utilizarea telefonului smartphone fără un plan de date.

Întrebarea este: ce faci cu smartphone-ul tău? Pentru mine, e-mailul este primar. Pentru alții, este biroul lor mobil (știu de un tip care rulează afacerea sa în vrac SMS pe dispozitivul său Blackberry). Deci, determinarea utilizării dvs. ar trebui să vă ajute să determinați planul de date pentru care ar trebui să plătiți.

Eu folosesc un Nokia N8. Până de curând, am folosit pentru a cheltui N1, 000 pe serviciul de internet mobil în fiecare lună. Cu toate acestea, am observat că fac cea mai mare parte a navigării pe laptopul meu și folosesc numai telefonul pentru a primi și a răspunde la mesajele mele. După această analiză a utilizării datelor mele, am fost hotărât să cunosc cantitatea de date pe care o folosesc într-o lună pe smartphone-ul meu.

Am intrat online și am descărcat Data Quota, o aplicație care vă ajută să determinați cantitatea de date pe care o utilizați într-o lună.

Puteți descărca Data Quota aici. Cota de date acceptă atât ediția Symbian 5 și cea de-a 3-a ediție.

Dacă aveți o cotă prestabilită de la operatorul dvs. cu privire la cantitatea de date de pachete pe care o puteți utiliza într-o lună, este o problemă să găsiți mai întâi aplicația Logs, să deschideți contorul de date pentru pachete, apoi să încercați să aflați cât de mult ați lăsat datele din suma utilizată până acum.

De asemenea, citiți: De la Symbian la Windows Phone: Lista dorințelor Yomi

Cota de date arată două bare simple: una care arată cât de mult din datele pentru această lună ați folosit; și una care arată cât de mult din lună a trecut. Acest lucru vă permite să spuneți dintr-o privire dacă utilizați datele prea repede sau două lent, astfel încât să puteți fi mai frugal sau să lăsați rip! Este important să vă ștergeți contorul de date pentru pachete de pe telefon înainte de utilizare, astfel încât să puteți avea citiri exacte.

După instalarea și utilizarea cotei de date pentru o lună am putut determina că folosesc doar 40MB din cele 150MB pe care le plătesc pentru fiecare lună.

Am observat că primesc gratuit 15 MB în fiecare săptămână de la Etisalat. Așa că mi-am trecut linia MTN pe alt telefon (pentru a primi apeluri) și folosesc linia Etisalat pentru apeluri vocale și date pe smartphone-ul meu și nu am plătit pentru date pe smartphone-ul meu de atunci.

Știți despre alte modalități de a reduce cheltuielile legate de utilizarea datelor mobile?

Vă rugăm să împărtășiți ideile dvs.

Recomandat
Lasă Un Comentariu