Principal » general » Dispozitivul dvs. Android poate spune lumii unde ați fost

Dispozitivul dvs. Android poate spune lumii unde ați fost

general : Dispozitivul dvs. Android poate spune lumii unde ați fost

Fundația Electronic Frontier a avertizat că o caracteristică a smartphone-urilor Android și a tabletelor Android care permite ca dispozitivul să rămână conectat la un hotspot WiFi atunci când afișajul este oprit poate de asemenea să vă difuzeze istoricul locațiilor pentru oricine din gama Wi-Fi care dorește să asculte. Iată nucleul problemei, așa cum este menționat pe site-ul FEP:

Acest istoric al locațiilor are loc sub forma numelor rețelelor fără fir pe care le-a conectat anterior la telefon. Acestea identifică frecvent locurile pe care le-ați petrecut, inclusiv casele ("Wi-Fiul lui Tom"), locurile de muncă ("biroul companiei XYZ"), bisericile și birourile politice ("Partidul Județean"), întreprinderile mici (casa de la Toulouse Lautrec rău-reputație ") și destinații de călătorie (" Tehran Airport wifi "). Aceste date sunt, probabil, mai periculoase decât scurgeri din scandalurile anterioare privind localizarea, deoarece acestea indică în mod clar în locurile de limbă umană că ați petrecut suficient timp pentru a utiliza Wi-Fi.

Potrivit EFF, toate sistemele Mac OS și unele desktop-uri / laptop-uri Windows suferă de aceeași problemă și trebuie rezolvate. Declarația EFF menționează, de asemenea, că Google a fost notificat și a răspuns că investighează această problemă.

Ce poti face?

Între timp, puteți încerca să ocoliți această problemă setând dispozitivul Android să nu țină WiFi-ul pornit în timpul somnului. Pe dispozitiv, accesați "Setări ->" WiFi avansat "->" Păstrați Wi-Fi în timpul somnului "și setați opțiunea" Niciodată ". EFF spune că acest lucru va crește consumul de energie și de date pe dispozitivul dvs., totuși.

Sau puteți să blestemați întregul speriat și să nu vă deranjați cine ajunge să aflați unde ați fost. Nu sunteți un agent de serviciu secret, o celebritate, un miliardar, un tâlhar sau un fugar, după toate

Recomandat
Lasă Un Comentariu