Principal » general » De ce garanția Samsung [dublă] de 24 de luni?

De ce garanția Samsung [dublă] de 24 de luni?

general : De ce garanția Samsung [dublă] de 24 de luni?

Unul dintre avantajele de a cumpăra produse de la magazine și vânzători de renume este că atunci când o faci, poți să te întorci cu ușurință și să te plângi. Există, de asemenea, acele produse care oferă garanție. Ați folosit vreodată un serviciu în garanție?

Am achiziționat odată un telefon care avea o garanție de 12 luni. În timpul perioadei de 12 luni, telefonul a început să se rătăcească. Am luat-o la centrul de service al producătorului, unde a fost conectat la computer și a constatat că era încă în garanție. Telefonul a fost fixat pentru mine gratuit.

Samsung a vândut deja produse în Nigeria. Există Samsung West Africa și au un birou în Ikoyi. Samsung a anunțat recent garanția de 24 de luni pentru toate produsele sale.

De ce vă faceți griji cu privire la garanție?
Sa plâns că firmele nu onorează garanția pe care o oferă. În timpul dezvăluirii acestei oferte săptămâna trecută, Samsung a făcut foarte clar că are interesul pieței nigeriene la îndemână.

Raymond Olatokun, managerul de service, a precizat că garanția ar acoperi defectele producătorului. Nu se va referi la uzură sau la manipulare necorespunzătoare a utilizatorilor. Dacă primiți un telefon Samsung de exemplu, aveți imediat dreptul la garanția de 24 de luni care a început la data de 1 mai 2012. În această perioadă, sunteți liber să veniți și să vă plângeți dacă produsul este defect.

Poate doriți să întrebați; cum decid dacă problema dvs. este acoperită de garanție? Samsung are teste standard pe care le vor efectua. Odată ce este evident că clientul nu a deteriorat sau manipula produsul, produsul va fi stabilit fără costuri suplimentare. Raymond Olatokun mi-a spus că într-un caz în care produsul defect nu poate fi stabilit, proprietarul produsului va primi unul nou. Toate acestea sunt supuse Termenilor și condițiilor.

De asemenea, citiți: Amebo - News & Hot Gists - acum disponibil în Magazin Play

Ce face Samsung foarte încrezător?
24 de luni este o lungă perioadă de timp în trecere. Cu toate acestea, Samsung sunt sigur de produsul pe care îl pun la dispoziția clienților, a spus MD.

Samsung are, de asemenea, o gamă largă de puncte de vânzare, parteneri și puncte de colectare. Dacă sunteți ca mine și apreciați serviciul post-vânzare al producătorilor, dacă prețuiți serviciile gratuite și protecția pe care o oferă o garanție extinsă, nu mai gândiți la următoarea dată când doriți să alegeți un dispozitiv electronic.

Pentru mai multe informații și întrebări - cum ar fi găsirea celui mai apropiat punct de vânzare sau de colectare, puteți să vă abandonați întrebarea în comentarii sau să sunați la serviciul de îngrijire a telefonului Samsung 0800-SAMSUNG, adică 0800-7267864.

Recomandat
Lasă Un Comentariu