Principal » general » De ce sunt banii mobili în Nigeria care vizează banca?

De ce sunt banii mobili în Nigeria care vizează banca?

general : De ce sunt banii mobili în Nigeria care vizează banca?

Într-o economie în curs de dezvoltare, cum ar fi Nigeria, atracția imensă a banilor mobili este abilitatea sa unică de a ajunge la persoanele fără acces la servicii bancare. Nebankat. Ca și strigoiul, dacă te afli într-un astfel de lucru. Această țară are în special o piață imensă formată din această categorie de oameni - banca nebancată. Când ne uităm la acea piață, ne uităm la o oportunitate masivă, un potențial masiv care așteaptă să fie exploatat de operatorii de bani mobili. Poate că este vorba doar de mine, dar am privit liniștit banii mobili în țară și mă întreb de ce ținta pare a fi în mare parte oameni care nu au nevoie de serviciile - aceia dintre noi care au deja acces la servicii bancare.

Exact care este motivul pe care mi-l oferă banii mobili atunci când am deja acces la servicii bancare prin internet și facilități ATM / Visa / MasterCard pe care le folosesc în mod regulat? De ce ar fi apelat bani mobili la mine? Am încercat câteva dintre serviciile de bani mobile disponibile, iar cercurile suplimentare și pașii implicați în utilizarea acestora imediat le fac redundante. Este mai rapid și mai ușor să utilizez cardurile de debit și serviciile de internet banking pentru a transfera fonduri și a efectua plăți. Nu am văzut un singur scenariu în care banii mobili (cel puțin așa cum au fost implementați aici) mi-au făcut tranzacțiile mai ușoare sau mai rapide.

Dar, treceți la unbanked, și imediat beneficii straluceasca. Până acum, banii mobili în Nigeria sunt un fenomen care nu a reușit să se prindă. Da; există activități care se desfășoară în sectorul nebancar, fără îndoială. Da; tranzacțiile se întâmplă, dar suma totală este o specie în nisip, o scădere în ocean a ceea ce poate fi.

De asemenea, citiți: Al doilea lot de Nokia N1 vândut în câteva minute

Înțeleg că există probleme fundamentale din cadrul de reglementare și structura. Nu cred că acest lucru se datorează faptului că guvernul nu știe că pune obstacole în calea adoptării. După cum se întâmplă în cea mai mare parte, bănuiesc că centrul dorește să se asigure că pot să-și înmoaie mâinile în coș. Am văzut prea multe lucruri de genul ăsta mergând aici pentru a crede că doar ignoranța se află în spatele acestor alegeri. Uneori, cei aflați la putere știu ce să facă pentru a face lucrurile să funcționeze fără probleme. Pur și simplu nu merg pe acea cale, pentru că ei ar pierde controlul - și posibilitatea de a fura.

Oricare ar fi provocările legate de banii mobili în Nigeria, ei trebuie să se confrunte. Există o piață imensă care are nevoie de aceste servicii. O piață foarte mare.

Recomandat
Lasă Un Comentariu