Principal » general » De ce am spus nu la chat și mesaje Facebook

De ce am spus nu la chat și mesaje Facebook

general : De ce am spus nu la chat și mesaje Facebook

Poate că ar fi trebuit să titlu acest articol, Avalanche de rețele sociale și servicii de mesagerie instant . Cu toate acestea, titlul curent nu este exact în afara liniei.

Ca majoritatea oamenilor din clasa mea socială, am un profil pe Facebook destul de activ. Facebook a fost extrem de util în atingerea cu vechii prieteni, precum și a celor dragi care au fost risipiți de vânt de ani de zile.

Recent, am reușit să mă conectez cu zeci de colegii mei bătrâni de la spate în acea zi la Federal Government College Odogbolu. Facebook este într-adevăr o platformă puternică pentru capturarea și interacțiunea.

Cu toate acestea, am observat că, mai degrabă decât să trimită un e-mail, un număr de persoane (conștient sau inconștient) au recurs la utilizarea mesajelor Facebook (și chiar a celor de chat) ca mijloace standard de comunicare. Rezultatul este că acum, când caut anumite informații, trebuie să caut atât Facebook, cât și caseta mea de e-mail pentru a le găsi. Unii sunt aici și unii sunt acolo.

Acest lucru poate fi banal, dacă vă ocupați de cantități mici de informații, dar atunci când sunteți constant bombardați cu o mulțime de informații, mesaje și cereri ca mine, devine pur și simplu o povară.

Poate fi diferit de ceilalți, dar, de asemenea, găsesc Facebook chat intruziv. Când mă conectez la Facebook, caut să văd ce este nou cu contactele mele - și apoi acel meniu de discuții apare, rupându-mi fluxul. Aaargh!

Deci, acum câteva săptămâni am oprit chat-ul Facebook. Și, în general, nu mai deranjez cu mesaje de pe Facebook. Site-ul meu și adresele de e-mail sunt publice pe profilul meu de pe Facebook, așa că oricine are ceva serios să treacă peste mine poate folosi e-mailul. În acest fel, mesajele mele sunt toate accesibile și arhivate într-un singur loc. De asemenea, nu mai trimit nimănui un mesaj pe Facebook decât în ​​cazuri rare în care nu au public informațiile de contact. Și când o fac, cer un răspuns prin e-mail sau telefon.

De asemenea, citiți: Nokia N900 primește Android 2.2 (Froyo) înaintea multor droizii

Este mai rău pe mobil. De obicei, când merg mobil, este pentru că am ceva specific în minte de făcut în acea perioadă. Nu mă deranjează cu aplicațiile și pluginurile Facebook care permit chatul. Nu găsesc nici un folos pentru ei.

Există atât de multe rețele de socializare și servicii de mesagerie instant disponibile, încât este doar nebun. Ca o regulă, am rămas cu yahoo pentru chat, Facebook pentru rețele sociale, și Twitter pentru actualizări profesionale. Câte ID-uri și date de conectare trebuie să faceți pentru a rămâne în contact?

Folosești mesajele de pe Facebook? Folosești chatul pe Facebook (atât pe PC cât și pe mobil)? Câte conturi de rețele sociale aveți? Câte servicii de mesagerie instant folosiți?

Recomandat
Lasă Un Comentariu