Principal » general » Cine mi-a furat parola?

Cine mi-a furat parola?

general : Cine mi-a furat parola?

Sigur că ați putea spune ce este un titlu ridicol. Stați așa. Ați primit vreodată mesaje amuzante și uneori iritante pe Twitter, pe Facebook și chiar pe e-mailurile de la un prieten? Conținutul mesajelor este uneori la fel de "Bună, cineva spune lucruri oribile despre tine ..." Apoi, vedeți niște link-uri ciudate pentru a face clic.

Iar când îi spui prietenului tău despre asta, el / ea refuză să trimită astfel de mesaje nimănui. De multe ori, aceste mesaje sunt trimise tuturor celor de pe lista prietenului tău. Este simplu: contul Twitter / Facebook al prietenului tău a fost compromis (hacked).

Contul dvs. poate fi compromis în mai multe moduri și una dintre cele mai ușoare căi este prin parola pe care ați selectat-o. Săptămâna trecută, un server de bază de date Yahoo a fost compromis și peste 400.000 de parole de utilizatori au fost lipite pe internet. O analiză a parolelor de top folosite de abonații Yahoo ca fiind lipită online este prezentată mai jos:

S / N Parola utilizată Numărul de conturi cu această parolă
1 123456 1666
2 parola 780
3 Bine ati venit 436
4 ninja 333
5 aBC123 250
6 123456789 222
7 12345678 208
8 raza de soare 205

Sursă: //eset.se

Acest lucru poate suna cu adevărat scandalos, dar este posibil ca parola dvs. să fie la fel de simplă ca și acestea. Este, de asemenea, obișnuit ca oamenii să folosească numele lor, numele soțului, data nașterii, numele familiei, tipul de mașină, actorul favorit, culoarea preferată și chiar numele de animale de companie ca parole, dar acest lucru este atât de RISKY . Oricine intenționează să hackheze în contul tău de pe Facebook, în caseta poștală, în contul bancar online, probabil va încerca mai întâi câteva dintre aceste parole comune și de multe ori va avea succes.

De asemenea, citiți: La revedere Beta: BBM pentru Windows Phone devine v1.01

Acum, cum aleg o parolă bună? O întrebare bună pe care o veți întreba. Nu există o modalitate corectă sau greșită de selectare a parolelor bune. Cu toate acestea, este important ca parola dvs. să nu fie la fel de ieftină ca cele de mai sus și, de asemenea, nu prea greu pentru tine să vă amintiți. Am învățat o cale simplă cu ceva timp în urmă și cred că ar putea fi util și pentru tine.

Pașii pentru selectarea unei parole bune

  1. Alegeți o frază aleatorie sau o succesiune de cuvinte pe care le puteți aminti ușor. De exemplu, un cântec preferat din copilarie / poezie - "clipește ghinion mic, cum mă întreb ce ești".
  2. Alegeți prima literă (poate fi orice literă) a fiecărui cuvânt din frază - ttlshiwwya
  3. Adăugați numere aleatoriu la noua frază pass--1ttlshiwwya2
  4. Alternați noua frază de pass în capacele superioare și inferioare după cum doriți -1TtlShiWwyA2
  5. Adăugați simboluri și semne de punctuație pentru a face mai dificilă -1TtlShi # WwyA2 *
  6. Și acolo aveți; noua parola este 1TtlShi # WwyA2 *

Această parolă este cu siguranță una greu de rupt și este destul de ușor de selectat. Până când încercați această parolă de două până la trei ori, aceasta va rămâne în memorie. Puteți utiliza această metodă simplă pentru a selecta parolele pentru celelalte conturi, prin simpla variație a literei selectate în fiecare cuvânt din fraza dvs. (prima, mijlocul, ultima literă). Este important să nu folosiți aceeași parolă pentru mai multe conturi și să nu o scrieți sau să o lipiți pe sistem pentru niciun motiv. De asemenea, asigurați-vă că parola dvs. are cel puțin opt caractere și încercați să schimbați fiecare parolă după 30 - 60 de zile de utilizare.

De asemenea, citiți: Sony Ericsson T230 - bomboane bugetare

Acest lucru ar putea fi foarte simplu pentru unii oameni, dar vă pot asigura că poate fi foarte util pentru alții. Rețineți că parola generată în exemplul de mai sus este NUMAI pentru ilustrare.

Rămâi în siguranță ... pe Internet.

Recomandat
Lasă Un Comentariu