Principal » general » În cazul în care Microsoft a ratat cu Windows Phone

În cazul în care Microsoft a ratat cu Windows Phone

general : În cazul în care Microsoft a ratat cu Windows Phone

Au fost spuse multe despre aventura Microsoft în mobil cu Windows Phone. Cred că o problemă critică a fost trecută cu vederea de aproape fiecare analiză a motivului pentru care Windows Phone eșuează pe piață.

Este clar că Microsoft a ales să urmeze pașii sistemului închis al Apple și interfeței simple a utilizatorului. Nu neapărat o idee rea. Cu toate acestea, Microsoft nu a reușit să copieze corect modelul.

Aici este prezentarea mea pe scurt: un model închis care asigură uniformitatea și conformitatea, cum ar fi iOS, necesită un singur producător, nu o mulțime de producători pe care Microsoft o împinge în prezent.

Vedeți, Apple este un singur producător, iar uniformitatea și simplitatea iOS îi disting. IOS este atât de închis ca un sistem de operare, încât singurul mod în care poate fi împins pe piață este de un singur producător, dar puternic.

Windows Mobile a fost suficient de deschis pentru a permite diferite niveluri de personalizare de către diferiți producători. Windows Phone, o fiară complet diferită, este închisă și limitează producătorii în prea multe moduri. La fel ca iOS, acesta din urmă nu va juca bine cu mai mulți producători. Simplu.

Android, cum ar fi fost Symbian, este deschis și pentru a permite variații și arome diferite de la diferiți producători. Windows Phone și iOS sunt anti-tipuri de acest tip de deschidere.

Un alt producător cu un sistem de operare închis este RIM. Odată ce ați folosit un BlackBerry, este posibil să utilizați și celelalte BlackBerry. BlackBerry OS este închis și uniform. Am auzit zvonuri că RIM dorește să obțină licență pentru BlackBerry altora. Idee rea, cu excepția cazului în care sunt dispuși să o deschidă și să permită licențiaților să o joace cu ea profund. Fără a deschide BlackBerry, licențiații vor fi greu să-și diferențieze produsele de consumatori, ceea ce este esențial pentru brandurile lor.

De asemenea, citiți: Lumia Camera 5 va fi ambalată cu actualizarea software-ului Denim

Ceea ce are nevoie de Windows Phone este un producător puternic care să-l împingă pe piață, nu o gamă de producători multipli care se sfătuiește să-și diferențieze produsele. Cu un producător puternic, cu o bună cunoaștere a mărcii și loialitate dedicată platformei, există șanse mai mari de succes pe piață. Când doriți un dispozitiv iOS, credeți că Apple. Când doriți un dispozitiv BlackBerry, bine, credeți că BlackBerry. Nu există nicio dililidare cu privire la ce brand să alegeți. Platformele închise sunt marcate producătorilor lor. Astfel, platformele închise funcționează în mintea cumpărătorilor.

Rețineți că chiar și platformele deschise sfârșesc de obicei cu un producător dominant care eclipsează pe toți ceilalți. Gândiți-vă vechi Symbian și Nokia. Gândiți-vă la Android și la Samsung. Tipii dominanți fug de piață, în timp ce ceilalți danseră pe margini. Cu cât mai mult o platformă închisă. Lucrurile devin greu pentru mai mulți producători.

Deocamdată, indiferent dacă este vorba de Samsung, Nokia sau LG, toate smartphone-urile Windows Phone sunt, în esență, aceleași în UI și OS, diferențe majore între straturile de piele. Asta nu va funcționa. Windows Phone are nevoie doar de un singur producător cu o mulțime de bani și loialitate puternică față de marcă.

Dar, probabil, Microsoft nu a făcut o greșeală (sau poate că și-au dat seama în curând de greșeala lor) și de fapt implementează deja un plan de achiziționare a unui producător - știi teoria conspirației despre planul de a slăbi Nokia și apoi să-l cumperi; nu-i așa?

Nu; Nu am spus asta. Dacă mă citești, o voi nega. Walahi!

Recomandat
Lasă Un Comentariu