Principal » general » WhatsApp înlocuiește Facebook ca o sursă de știri credibilă

WhatsApp înlocuiește Facebook ca o sursă de știri credibilă

general : WhatsApp înlocuiește Facebook ca o sursă de știri credibilă

Dacă vrei să știi ce se întâmplă în lume, Facebook este un loc unde poți merge. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea de știri credibile, ați putea dori să căutați în altă parte. Recent, Facebook a lansat o caracteristică care vă permite să știți dacă știrea văzută pe site este adevărată sau nu. Cu toate acestea, se pare că platforma social media a fost depășită ca sursă de știri credibilă de către WhatsApp. Potrivit unui studiu realizat de Institutul Reuters pentru studiul jurnalismului, WhatsApp este considerat o sursă de știri mai fiabilă.

Facebook este încă una dintre cele mai populare platforme pentru ca oamenii să știe ce se întâmplă în jurul lor. Cu toate acestea, se pare că numărul de persoane care depind de platforma pentru știri a scăzut. Studiul realizat de Institutul Reuters pentru Studiul Jurnalismului a implicat un total de 71, 805 de persoane din 36 de țări. Sa constatat că în mai mult de jumătate din aceste 36 de piețe, procentul total al persoanelor care se bazează pe Facebook ca sursă de știri a scăzut semnificativ.

Studiul a arătat că 47% dintre respondenți folosesc mijloacele de comunicare socială pentru a ține pasul cu evoluțiile actuale, fie la nivel local sau internațional. Dar, atunci, procentul de oameni care arata la WhatsApp ca sursa de stiri de incredere este de doar 15%. Cu toate acestea, când defalcați analiza în funcție de țări, cifrele sunt diferite. Aproximativ 51% din cei din Malaezia se bazează pe știrile lui WhatsApp, la fel ca și oamenii din Brazilia (46%) și Chile (39%).

Această scădere a numărului pentru Facebook ar putea fi datorată mai multor motive. De asemenea, aceste numere par să fi scăzut în diferite alte platforme, cum ar fi mass-media tipărite. Un factor care influențează acest lucru este vârsta persoanei și locul în care preferă să primească știrile. Dar, în ansamblu, numărul persoanelor care se bazează pe presa scrisă, precum ziarele și așa mai departe, a scăzut în toate grupele de vârstă. Cei mai mulți dintre acești oameni s-au mutat la site-uri online sau TV. De asemenea, răspândirea știrilor false pe Facebook a contribuit cel mai probabil la scăderea numerelor Facebook.

De asemenea, citiți: Cum Facebook face obiectul unui dumping intern care a expus o eroare de confidențialitate în Messenger

Sursă

Recomandat
Lasă Un Comentariu