Principal » general » Ceea ce a trebuit să fixeze Nokia acum doi ani

Ceea ce a trebuit să fixeze Nokia acum doi ani

general : Ceea ce a trebuit să fixeze Nokia acum doi ani

Pe 7 mai 2009, am publicat un articol intitulat "Ceea ce Nokia trebuie să repare imediat. Sunt surprins de faptul că a fost deja doi ani. Oricum, doi ani sunt suficienți pentru a examina articolele pe care le-am enumerat și alte lucruri pe care le-am spus în acel articol.

RAM adecvat
Nu pot să vorbesc pentru dispozitivele vechi de pe al 3-lea și al celei de-a 5-a ediții, deoarece nu le-am folosit din când în când, dar recolta actuală a dispozitivelor Symbian 3 pare să aibă în mare parte memorie RAM adecvată. Atât N8, cât și E7 rulează până la 10 aplicații (și, în unele cazuri, chiar mai mult) fără a sparge o sudoare.

Erorile "out of memory" sunt acum rareori.

UI Legginess
Din nou, S60 a dispărut, iar Symbian3 funcționează fără probleme în cea mai mare parte. Desigur, ultima recoltare a dispozitivelor Symbian nu mai poate fi descrisă ca fiind lentă.

browser web
Acesta este un domeniu în care Nokia a fost tras cu piciorul. Chiar și RIM bate Nokia într-un browser nou, mai bun. Noul browser Nokia este gata, dar nu este disponibil pe nici un dispozitiv de producție. Browserul va fi livrat cu actualizarea Symbian Anna - și această actualizare nu poate veni prea curând.

Nokia își întinde resursele în prea multe direcții
Nu pare ca acest lucru se va schimba pentru un timp. Există Symbian pe cale de ieșire, dar încă 150million dintre cei de navă și de sprijin, există Windowsphone pe drumul în, există MeeGo pentru scopuri de cercetare / experimentale, și apoi există S40 pentru dispozitive lowend.

Poate că este sarcina de a fi cel mai mare producător mondial de telefoane mobile.

Descărcați aplicația
Utilizatorii de smartphone-uri care au venit recent nu au nicio idee despre ce naiba este aplicația "Descărcare" pe dispozitive Nokia / Symbian. Ei bine, a fost prima încarnare a magazinului Ovi. Crede-mă, mai mult nu a funcționat.

De asemenea, citiți: Actualizarea Android 4.0.4 aduce rezultate îmbunătățite la HTC One X

Din fericire, a fost fixat și este încă rafinat cu magazinul Ovi, care funcționează cel mai bine, minus câteva zgarieturi. Astăzi, magazinul Ovi înregistrează peste 5 milioane de descărcări pe zi. Kudos!

S60 al 5-lea ediție UI
Sunt un mare fan al Nokia, dar eu sunt și unul dintre cei mai mari critici ai lor. De unde am stat în 2009, S60 ediția a 5-a a fost la fel de rău, încât nu aș cumpăra sau nu folosesc un dispozitiv care rulează acea platformă. Am boicotat pur și simplu întreaga gamă de dispozitive Nokia și au folosit smartphone-uri de la alți producători.

Ei bine, interfața S60 5th Edition nu a fost exact fixată, dar a fost înlocuită cu Symbian3, care este mult, mult mai bine și foarte util. Doar doresc ca Nokia să se oprească să producă dispozitive care rulează ediția a 5-a. Care-i rostul? Vedeți, oamenii care nu știu mai bine ar cumpăra dispozitivele ediției a 5-a și ar putea concluziona că Symbian suge - fără să știe că există ceva mai bun.

Memorie interna
Nokia și-au intensificat jocul în acest domeniu și își expediază dovezile cu o memorie internă adecvată (și în multe cazuri mai mult decât adecvată).

concluzii
Vedem că, în afară de browser, Nokia a abordat majoritatea problemelor legate de platforma Symbian. În plus, la fel de bun ca și Symbian3, cei care au revizuit Nokia C7 Astound (care rulează un firmware pre-Anna) jură că face Symbian3 să se simtă frustrant. Acest lucru sugerează că Symbian Anna poate fi exact ceea ce a ordonat medicul.

Modificările de mai sus vor transforma dintr-o dată averile smartphone-ului Nokia în jurul valorii de? Nu cred. Atât de multe lucruri s-au schimbat de când am scris articolul respectiv acum doi ani. Prea multe lucruri.

De asemenea, citiți: Gionee s5.5 Review: Beauty & Power [Khene]

În discuția care a urmat după articolul respectiv din 2009, am răspuns și la un comentariu cu următorul comentariu al meu:

... permiteți-mi să am privilegiul de a spune în prealabil că Nokia este pe un slide în jos și, deși nu s-ar putea ajunge ca Motorola (acei tipi ar trebui doar să rămână cu furnizarea armatei și să lase telefoanele pentru consumatori suficient de bine), Nokia va pierde o cotă de piață semnificativă .

Într-o zi în curând, Nokia nu va mai fi liderul în ceea ce privește cumpărările de pe piață. Ei au pierdut deja poziția de lider în ceea ce privește inovația și dezvoltarea produselor. Prima este doar o chestiune de timp.

Nimeni nu rămâne în vârstă pentru totdeauna.

Am avut dreptate? Da; Am fost. Slide-ul descendent sa întâmplat și încă se întâmplă. Symbian nu mai este sistemul de operare smartphone numărul unu. Sistemul de operare Nokia Symbian a pierdut semnificativ marketshare.

Dar dacă există un producător cu capacitatea financiară și tehnică de a-și retrage planurile de migrare fără a deveni un jucător minor, este Nokia. Totuși, va trebui să așteptăm și să vedem că totul se joacă.

Între timp, eu rămân un loialist și critic al Nokia care a fost deschis.

Recomandat
Lasă Un Comentariu