Principal » general » Utilizarea încărcătorului potrivit pentru dispozitivul dvs. mobil

Utilizarea încărcătorului potrivit pentru dispozitivul dvs. mobil

general : Utilizarea încărcătorului potrivit pentru dispozitivul dvs. mobil

Acum trei ani, 10 producători de dispozitive mobile majore, inclusiv Apple, Nokia și Samsung, s-au angajat să încheie un acord voluntar pentru a lucra spre un încărcător universal bazat pe un conector micro USB, într-un efort de reducere a deșeurilor inutile. Dar nici un astfel de încărcător universal nu a fost rezolvat, iar Apple pare să fi făcut o idee backtracked cu introducerea unui nou încărcător Lightning proprietar pentru iPhone 5, care este probabil să fie standard pentru mai multe generații de iPhone viitoare.

Fără a rezista acestui aparent impresionant, mulți producători au adoptat deja conectorul micro USB pentru încărcătoarele lor. Dispozitivele care au acest port de încărcare sunt acum locuri foarte comune și nu este neobișnuit să vezi un singur încărcător care să fie utilizat pe numeroase dispozitive în case și locuri de muncă

Cu toate acestea, doar pentru că priza se încadrează în portul de încărcare nu înseamnă că utilizați încărcătorul potrivit pentru telefonul dvs. mobil. Din păcate, astfel de greșeli pot fi costisitoare!

Dar de ce este asta?

Voltaj

Pentru un încărcător de schimb, este important să obțineți unul cu tensiunea corectă. În timp ce dispozitivul poate funcționa cu încărcătoare cu tensiuni care sunt aproape, este adesea în detrimentul scurtării duratei de viață a acumulatorilor care sunt reîncărcați. Unele dispozitive, totuși, sunt destul de tolerante la variațiile de tensiune și vor funcționa foarte bine. Alții, nu atât de mult. Problema este, de unde știți acest detaliu despre dispozitivul dvs.? Nu există nicio modalitate ușoară de a ști care este categoria în care aparatul dvs. se încadrează, deci este mai bine să obțineți pur și simplu tensiunea corectă de la început.

De asemenea, citiți: Raportul NCC: Nigeria pierde 1, 7 milioane de abonați activi pe internet

Amperaj

De asemenea, evaluarea amperului încărcătorului dvs. este foarte importantă. Acesta este de obicei reprezentat de notații precum "1.0A" pe încărcătoare. Mulți oameni sunt confundați de ratingul amperajului și de ce înseamnă atunci când vine vorba de surse de alimentare și înlocuitori.

O modalitate ușoară de a se uita la el este următoarea:

Tensiunea este furnizată de (sau împinsă) de sursa de alimentare.

Amperajul este preluat de (sau tras) de dispozitivul alimentat.

Cu alte cuvinte, în timp ce tensiunea este constantă și ar trebui să se potrivească, amperajul este ceva care variază în funcție de necesitățile dispozitivelor. Un dispozitiv va "trage" mai mulți amperi atunci când lucrează din greu decât atunci când nu este. Tensiunea va rămâne aceeași indiferent.

Ratingul amperajului unei surse de alimentare este numărul maxim de amperi pe care acesta îl poate furniza dacă este necesar.

Astfel, atâta timp cât vă înlocuiți sursa de alimentare cu una care este capabilă să furnizeze mai mult sau mai mulți amperi decât alimentarea anterioară, veți fi bine.

Dacă înlocuiți sursa de alimentare dintr-o anumită cauză cu una care are o valoare maximă a amperajului care este mai mică decât cea anterioară și mai mică decât ceea ce necesită de fapt dispozitivul dvs., atunci este posibil să ajungeți la o sursă de ardere arsă sau cel puțin la supraîncălzire, și dispozitivul în sine ar putea să nu funcționeze sau să nu facă așa bine.

Regula de Thumb

Alegerea unui încărcător de schimb pentru dispozitivul mobil ar trebui să fie ghidată de următoarele:

  • Asigurați-vă că tensiunea se potrivește cât mai aproape posibil.
  • Asigurați-vă că este evaluată pentru a furniza aceeași amperaj sau mai mult .

În cele din urmă…

Pentru cei care își folosesc laptop-urile pentru a le încărca dispozitivele mobile, probabil că ar fi observat că este nevoie de un pic mai mult timp pentru a obține o încărcare completă folosind acest mijloc.

De asemenea, citiți: Specificațiile LG Gentle

Cele mai multe porturi USB pentru laptop sunt de specificații USB 1.0 și USB 2.0 și nu livrează mai mult de 500mA (0.5A). Acest lucru este departe de cerințele recomandate pentru o mulțime de dispozitive. Apple iPad încărcător oferă 2.1A la 5V. Amazon Kindle incarcatoare de ieșire 1.8; Soția mea Nexus 7 are nevoie de 5V / 2A, iar Samsung S3 are nevoie de 5V / 1A.

Probabil mai bine sunt încărcătoare de mașină de calitate care pot genera o gamă de 1A până la 2.1A.

Dacă utilizați un încărcător USB standard, aceste dispozitive se vor încărca probabil, dar mai lent decât încărcătorul de stoc.

Recomandat
Lasă Un Comentariu