Principal » general » Telefoane de utilizare și telefoane non-touchscreen

Telefoane de utilizare și telefoane non-touchscreen

general : Telefoane de utilizare și telefoane non-touchscreen

M-am gândit la nebunia în curs de desfășurare pentru dispozitivele touchscreen. Deși se pare că toată lumea și câinele său utilizează acum un telefon touchscreen, în realitate, dispozitivele touchscreen reprezintă încă un procent mai mic din piața de telefonie mobilă. Dar, dincolo de aceasta, se crede, în general, că ecranele touchscreen oferă interfețe utilizator mai bune pe dispozitivele mobile. Dar ei?

Am folosit un dispozitiv touchscreen foarte capabil de ceva timp acum, Samsung S8003 Jet. Până atunci, singurele alte dispozitive recente cu touchscreen recente pe care le-am jucat sunt iPhone 3GS, Samsung Tocco Lite și Nokia 5800.

Pe lângă telefoanele cu touchscreen pur, câțiva hibrizi mi-au făcut lista - Sony Ericsson Xperia X1 și T-mobile G1. Dar acestea nu sunt dispozitive pure touchscreen și deci nu se încadrează în categoria dispozitivelor pe care le examinez.

M-am întrebat de ce Samsung B7320 a bătut dispozitive "mai capabile" pentru a se strânge pentru sine în locul Samrtphone-ului meu al anului 2009.

Într-un cuvânt: utilitatea.

Ce? țipați, Imposibil! Imprevizibil !

Dar înainte de a plânge pentru cap, citiți mai departe. Prin definiție, gradul de utilizare se referă la eficacitatea, eficiența și satisfacția cu care utilizatorii pot realiza sarcini într-un anumit mediu al unui produs. În acest caz, produsul este un telefon mobil.

În opinia mea, două caracteristici asigură că dispozitivele fără touchscreen oferă o utilizare mai bună decât dispozitivele cu atingere pură:

Utilizare cu o singură mână
Nu pot să-mi amintesc numărul de scenarii în care aveam o singură mână disponibilă, dar purtând un telefon cu doar o placă touchscreen însemna că trebuia să renunț la tot ce făceam pentru a utiliza telefonul.

De asemenea, citiți: Cum să utilizați Nokia C3 ca modem

Spre deosebire de aceasta este simpla usurinta de utilizare pe care bara de bomboane sau telefoanele culisante cu tastaturi regulate sau QWERTY ofera. Trageți dispozitivul cu o singură mână și introduceți-l departe.

În experiența mea, telefoanele obișnuite precum Sony Ericsson T650i și QWERTY de tip candybar precum B7320, E71, BlackBerrys oferă o utilizare mai mare decât dispozitivele cu atingere pură.

Este unul din lucrurile pe care îmi amintesc B7320 pentru.

Ecranul de comutare
Ne plac aceste afișe uriașe și, împreună cu o interfață de utilizare frumoasă, dispozitivele cu ecran tactil pur suflă mințile. Cu toate acestea, aceste afișează foarte des în calea noastră.

Țineți dispozitivul tactil nou strălucitor și arătați ceva prietenului dvs. Dar o ușoară înclinare a unghiului la care o țineți are ca rezultat afișarea automată a afișajului, deranjând prezentarea. Probabil o iritare minoră, dar atunci este adesea iritațiile minore care fac diferența între gradul de utilizare ridicat și scăzut.

Vizionați un ecran pe tot ecranul și în peisaj pe acel ecran tactil AMOLED glamour și vă sprijiniți puțin pe canapea, rezultând un unghi reglat. Afișajul se rotește automat din nou și trebuie să vă așezați drept pentru a reveni în modul peisaj.

Asta nu se întâmplă niciodată pe dispozitivul dvs. non-touch. Ecranul rămâne așa cum doriți. Nu se întâmplă niciodată cu curba E71 sau BlackBerry Curve, de exemplu

Concluzie
La sfârșitul zilei, o mare parte din acest lucru se reduce la preferințele personale. Ambele părți ale împărțirii au argumente pro și contra.

De exemplu, telefoanele standard cu tastatură sunt cele mai bune din lot dacă obiectivul dvs. principal de a avea un telefon este utilizarea care se învârte în mare parte în jurul apelurilor vocale.

De asemenea, citiți: Planurile de date Globacom oferă acum mai puține date abonaților

Înlocuirea tastaturii standard cu un QWERTY îmbunătățește gradul de utilizare pentru cei care au nevoie să introducă o mulțime de text. Utilizarea cu o singură mână este cea mai mare parte posibilă, iar ecranul nu are o minte proprie. Modelul B7320, fiind un caz în acest moment, vă oferă un afișaj destul de mare, care nu comută orientarea atunci când preferați să rămână pus și utilizarea cu o singură mână. Usability.

Cu toate acestea, deși sunt vândut pe dispozitive QWERTY, am susținut în mod constant că dispozitivele standard de tastatură oferă cea mai bună utilizare pe planetă. Acestea sunt tipurile de telefoane pe care fermierul analfabet din Owerri sau satul din India este capabil să le folosească fără prea multe probleme. În timp ce presa poate face zgomot despre cum cred că dispozitivele touchscreen oferă cea mai bună utilizare, adevărul este foarte departe de asta.

Cele mai utilizabile telefoane mobile sunt acele simple dispozitive de tastatură simple, de bază, pe care aproape oricine le poate utiliza fără a obține o educație.

Dispozitivele touchscreen se pretează consumului media - ecranul mare fiind vital pentru acest lucru. Chiar și atunci, problemele legate de utilizarea și orientarea afișării cu o singură mână rămân în continuare. Totuși, depinde de ceea ce vrea individul.

Problemele de mai sus servesc pentru a ne reaminti că ecranele touchscreen nu sunt mobilul el dorado pe care mulți ar dori ca noi să credem că sunt. Eu prezic că vom continua să ooooh și aaaah peste dispozitivele noastre touchscreen de ani de zile și apoi, atunci când euforia va ieși, vom reveni în mare măsură la modele mai utilizabile - un fel de hibrizi, poate.

Un lucru este sigur, dispozitivele touchscreen pure nu sunt viitorul mobilului. Nu sunt cu siguranță trecutul. Sau în prezent.

De asemenea, citiți: ziarul DailyPost suge Naij pentru ridicarea conținutului

Tu ce crezi? Dacă utilizați un dispozitiv cu ecran tactil pur, cum faceți față problemelor gemene pe care le-am ridicat mai sus?

Recomandat
Lasă Un Comentariu