Principal » general » Planuri nelimitate de date pe cale de ieșire?

Planuri nelimitate de date pe cale de ieșire?

general : Planuri nelimitate de date pe cale de ieșire?

Abonați la internetul mobil aici, în Nigeria, au continuat să solicite pachete nelimitate de date, față de planurile actuale de pachete cu limite de utilizare a datelor.

În prezent, diferitele rețele GSM oferă capace de date de 100mb, 500MB, 1GB, 3GB și 6GB în planurile lor. Pana de curand, retelele CDMA au oferit in general planuri nelimitate, dar se pare ca si acestea vor fi plasarea de capace pe utilizarea datelor de-a lungul timpului.

În economiile mai dezvoltate, deoarece abonații au îmbrățișat mobilitatea prin utilizarea de smartphone-uri puternice, rețelele mobile au înregistrat o creștere a consumului de date care depășește capacitatea disponibilă.

De exemplu, AT & T este îngrijorat de faptul că 40% din traficul de date a venit de la doar 3% dintre clienții smartphone-urilor. un executiv AT & T a fost raportat spunând:

"Vom încerca să ne concentrăm atenția asupra faptului că acordăm stimulente acestor procente mici pentru a reduce sau a modifica utilizarea acestora, astfel încât să nu elimine clienții pe aceleași celule de celule"


Acesta este doar un exemplu al rețelelor mobile cu care se confruntă la nivel global, deoarece abonații primesc iPhone-uri, telefoane Windows și comunicatori. Se pare că conceptul de internet nelimitat este lovit de un zid de cărămidă pe rețelele mobile.

Aici, în Nigeria, MTN și Zain par a fi cel mai grav lovit pe frontul GSM în ceea ce privește congestionarea internetului. Într-o zi medie, este aproape imposibil să obțineți o viteză de 100kbps pe o conexiune MTN 3.5G în perioadele de vârf. De fapt, de multe ori, este dificil să se folosească 40 kbps (viteze de bază GPRS) în acele perioade. Aceasta este în ciuda capacelor actuale de utilizare. Desigur, mulțimile ilegale de navigare gratuite nu ajută la probleme.

De asemenea, citiți: Specificațiile Infinix Smart 2 Pro și prețul

În ceea ce privește rețelele CDMA, este dificil să le clasificați în orice ordine, deoarece conexiunile la internet (chiar și pe rețelele EVDO) sunt adesea raportate ca fiind atât de lent încât sunt inutilizabile.

Desigur, o parte a problemei provine de la rețelele înșiși care se angajează în vânzări exagerate, preluând mai mulți abonați decât au de fapt capacitatea lor. Această practică trebuie verificată de organismul de reglementare.

soluţii

Planurile cu pachete limitate sunt doar o opțiune. Există câteva rețele din Europa care iau o altă abordare: oferă date nelimitate, dar o dată ce un prag de date (de ex. 3GB sau 5GB) este traversat de un abonat într-o lună, lățimea de bandă este redusă pentru acea linie de la viteze HSDPA la GPRS / Viteze EDGE pentru restul lunii respective. Sună interesant. Și practică. Astfel, utilizatorii grei ai minorităților nu fac viața mizerabilă pentru utilizatorii media majoritari.

Din nou, rețelele, în special aici, în Nigeria, trebuie să construiască capacități. Sperăm că, odată cu implementarea cablurilor de fibră optică de către Globacom și alții, problemele legate de lățimea de bandă limitată vor fi diminuate semnificativ.

Un lucru este sigur: lățimea de bandă nu este nelimitată în rețelele mobile și trebuie făcut ceva pentru a se asigura că experiența utilizatorilor cu privire la planurile de internet mobil este bună. La sfârșitul zilei, totul este vorba despre experiența utilizatorului.

Recomandat
Lasă Un Comentariu