Principal » general » Banca Unității se angajează la calitate; relansează platforma Mobile Banking

Banca Unității se angajează la calitate; relansează platforma Mobile Banking

general : Banca Unității se angajează la calitate;  relansează platforma Mobile Banking

Lagos, Nigeria; 4 octombrie 2012: Ca parte a activităților de marcare a Săptămânii Mondiale a Serviciilor Clienți, Unity Bank Plc și-a reafirmat angajamentul față de clienții săi și a îndeplinit dorințele tuturor părților interesate prin crearea de valoare.

Acest angajament a fost reiterat de către directorul general și directorul executiv al băncii, Ado Y. Wanka, reprezentat de directorul executiv Lagos și West Lanre Fagbohun, în timp ce vorbea la sesiunea interactivă cu presa din Lagos.

Potrivit acestuia, banca a introdus măsuri care să permită o experiență superioară a clienților, așa cum nu a fost văzută niciodată în industria bancară. Unele dintre aceste măsuri, a continuat el, includ măsuri de securitate excelente pentru a se asigura că siguranța online a bancară și a tranzacțiilor este garantată și fără compromisuri în încercarea de a proteja identitatea clienților în sprijinul politicii guvernamentale fără numerar.

El a spus că "fără o măsură de securitate adecvată pusă în practică, nu există nicio modalitate prin care Unity Bank ar fi obținut certificarea Standardului Internațional de Standardizare (ISO) pentru securitatea informațiilor și suntem mândri să spunem că suntem una dintre cele patru bănci care au această certificare în industrie ". Unity Bank a fost prima bancă bancară de depozit din Nigeria, folosind software-ul aplicației "BANKS", pentru a-și actualiza infrastructura IT la Oracle 11g cu Web Logic. Actualizarea a fost realizată pentru a garanta integritatea și confidențialitatea datelor pe termen lung a informațiilor și înregistrărilor clienților băncii, precum și rezistența la date la nivel înalt "

De asemenea, el a vorbit despre alte inițiative / produse pe care banca le are pe piață, cum ar fi lansarea recentă a celor trei (3) variante ale MasterCard; MasterCard Verve Naira, Dollar MasterCard pentru călătorii musulmani și creștini și Dolari generali MasterCard, ceea ce indică faptul că Unity Bank sa alăturat liga prestigioasă a băncilor principale membre MasterCard din întreaga lume și că licența de membru împuternicește Banca să sponsorizeze alte bănci din Nigeria care pot dori licență de membru afiliat de la MasterCard Worldwide. El a mai explicat că variantele de card Master Unity sunt acceptate la peste 1, 9 milioane ATMS și 29, 4 milioane de locații comerciale din întreaga lume.

De asemenea, citiți: Bitflux plătește pentru a ieși din Nigeria, furnizor de acces wireless cu ridicata

Servicii bancare pe mobil
De asemenea, el a vorbit despre relansarea aplicației sale bancare mobile, Unity Mobile, care plasează banca într-un rol de lider în sectorul serviciilor financiare, oferind clienților o capacitate sigură de tranzacționare mobilă în timp real. Potrivit lui, toate aceste și alte inițiative au ca scop satisfacerea clienților la punctele de nevoie, "clientul este în centrul afacerii noastre și cu peste 250 de sucursale distribuite în cele 36 de state și Federal Capital Territory, suntem determinată să răspundă nevoilor clienților noștri oricui și oriunde s-ar afla ".

Există, de asemenea, planuri de creștere a rețelei de sucursale la nivel național; subliniind că, cu peste 40 de sucursale din Lagos, există o nevoie de expansiune, astfel încât să se găsească noi clienți care ar dori să se bucure de serviciile și produsele pe care le oferă deja banca. El a explicat că acest lucru este în ciuda faptului că Unitatea Bank are deja aproximativ 300 de sucursale răspândite în Nigeria, dar există volume semnificative de public neclintit care încă mai necesită servicii bancare în întreaga țară.

În ceea ce privește responsabilitatea socială corporativă (CSR), banca a investit mult, concentrându-se pe educație, sănătate, siguranță rutieră și ajutor pentru victimele inundațiilor.

Recomandat
Lasă Un Comentariu