Principal » general » Sondele ultrasonice ar putea să vă scape în secret informațiile

Sondele ultrasonice ar putea să vă scape în secret informațiile

general : Sondele ultrasonice ar putea să vă scape în secret informațiile

Când descărcați aplicații din Magazin Google Play, acestea sunt de obicei sigure și fără malware. Acest lucru se datorează faptului că Google are o politică strictă împotriva aplicațiilor infectate. Cu toate acestea, există multe modalități prin care aplicațiile dvs. ar putea să scurgă informații despre dvs. fără a ști. De exemplu, smartphone-ul dvs. ar putea trimite tonuri ultrasonice acum și nu ați ști. Aceste tonuri vor fi apoi preluate de alte dispozitive, iar informația dvs. ar putea fi scursă.

O echipă de cercetare sponsorizată de guvernul german a aflat că mai mult de 230 de aplicații Android au urmărit în mod secret utilizatorii prin utilizarea tonurilor ultrasonice. Echipa a descoperit aplicații care ascultă secret pentru balize ultrasonice în fundal. Așa-numitele faruri de urmărire cu ultrasunete ar putea ajuta la crearea profilurilor oamenilor. Să spunem, de exemplu, că prietenul tău are un televizor inteligent. Când mergeți să vizionați televizorul, farul cu ultrasunete de la telefonul dvs. se întâlnește cu acesta de la televizor. Agenții de publicitate conectați atât la televizor, cât și la telefonul dvs. ar învăța mai multe despre dvs. de aici.

Google a confirmat CBS News că aplicațiile identificate au fost suspendate sau actualizate pentru a respecta politicile de confidențialitate ale companiei. Pentru ca aplicațiile să utilizeze balizele cu ultrasunete de pe telefonul smartphone, veți fi anunțat că aplicațiile vor utiliza microfoanele telefonului.

Utilizarea balizelor cu ultrasunete nu este atât de răspândită. Cu toate acestea, echipa de cercetare a remarcat faptul ca aceste dispozitive care sunt in uz au crescut de la doar 6 in aprilie 2015 la 234 in acest an. De asemenea, patru din cele 35 de magazine vizitate de cercetători din două orașe europene folosesc balizele cu ultrasunete pentru a urmări cumpărătorii. Iată un citat din raportul pe această temă: "Constatările noastre ne întăresc îngrijorarea că desfășurarea urmăririi cu ultrasunete crește în sălbăticie și, prin urmare, are nevoie de o atenție serioasă în ceea ce privește consecințele vieții private".

De asemenea, citiți: True Story: Nokia N8 kickstarted cariera sa profesională în fotografie

Sursă

Recomandat
Lasă Un Comentariu