Principal » general » Acesta este misteriosul "telefon mobil al băncii" care prelucrează Accra

Acesta este misteriosul "telefon mobil al băncii" care prelucrează Accra

general : Acesta este misteriosul "telefon mobil al băncii" care prelucrează Accra

Ai observat o umflatură ciudată în pantalonii oamenilor în jurul Accra?

Probabil pentru că, ca mulți dintre prietenii mei, au achiziționat recent un nou telefon. Dar nu este iPhone 6 Plus, și nu este Samsung Galaxy S6.

Este chestia asta:

Am văzut mai întâi acest telefon acum câteva săptămâni, când un prieten l-a pus pe masa de restaurant. Initial am avut probleme cu procesarea a ceea ce vedeam. Într-un moment în care producătorii de telefoane se luptă pentru a face aparatele tot mai subțiri, dimensiunea exactă a acestui lucru este aproape neclară.

M-am distrat de el pentru caramida lui și am ascultat disbelievingly când a spus că toată lumea a avut una. Telefonul a fost uitat, când ne-am prins la prânz.

Câteva zile mai târziu, în timp ce mersam pe biroul unui coleg, am observat o siluetă neagră familiară. Era același telefon.

Huh.

Înapoi în fața laptopului, am tras în Gmail și am dat clic pe primul e-mail din căsuța de e-mail - un mesaj promoțional prin lansarea unui e-commerce, Jumia. Afacerea prezentată?

De atunci, acest telefon continuă să apară oriunde mă duc. Este, evident, foarte popular, și în mod clar este decolare. Dar de ce?

De ce sunt unii dintre prietenii mei cei mai stii, cei mai pricepuți din punct de vedere tehnic - toți cei care dețin deja smartphone-uri?

Asta am găsit.

1. Detalii de bază

Iată câteva detalii de bază despre telefon:

  1. Costuri între 100 și 150 de Ghana Cedis (aproximativ 25-38 USD)
  2. Poate deține până la 3 cartele SIM
  3. Are radio FM încorporat
  4. Vine cu Facebook și WhatsApp
  5. Două ca o bancă de putere pentru a încărca electronice mici
  6. LED lanternă

2. Este vorba despre banca de putere
Un lucru care a devenit rapid clar atunci când am vorbit cu oamenii este că numărul unu motiv pentru care au cumpărat telefonul este să-l folosească ca o bancă de putere.

Ghana se confruntă în prezent cu o criză puternică de putere - întreruperile la nivel de oraș de 36 de ore sau mai mult au devenit norma în capitală și o afacere rapidă a crescut în jurul valorii de vânzări de bănci de energie, care sunt mici baterii portabile reîncărcabile care pot fi folosite pentru a percepe taxe mici electronice, cum ar fi playere MP3 și, da, telefoane.

De asemenea, citiți: Samsung Galaxy Note8 Specificații & Prețuri

Se pare că slujba primară pe care acest telefon este angajată să o facă este de a servi ca energie de rezervă pentru telefoanele primare ale oamenilor în timpul întreruperilor frecvente.

3. Este distribuit organic, in intregime prin Cuvantul gurii

Prietenul meu Gideon a aflat despre telefon (și caracteristica băncii sale de putere) de la Ammi, care a auzit despre asta de la mama sa, care a cumpărat o grămadă de la prietenul ei ...

Un alt prieten a comentat cum se pare că telefonul crește brusc în mâinile a tot mai mulți oameni la biserica ei.

Știam că cuvântul din gură este puternic, dar este nevoie de ceva de genul acesta pentru a sublinia cât de puternic este, mai ales într-un loc ca Ghana, unde penetrarea pe internet este încă foarte scăzută.

Telefonul beneficiază cu siguranță de factorul de formă funky. Se remarcă și invită la conversație. "Ce este chestia aia? Eu tot mă văd în jur. - Ce face? - Oh, cool. Cât face?"

4. O locuință bună pentru mai multe cartele SIM

Mulți oameni din Ghana dețin mai multe cartele SIM pentru o varietate de motive (de exemplu, pentru a profita de diferitele avantaje și promoții pe care diferitele telefoane rulează frecvent).

Acest telefon este o casă bună pentru cartelele SIM de nivel 2 și 3. Încearcă să părăsească cartelele SIM mici în camera dvs. și apoi să o dezamăgească.

Avantajul suplimentar de a avea cartela SIM într-un telefon (față de un sertar) este că persoanele care au celelalte numere de telefon pot ajunge în continuare la dvs., deci nu există riscul de a pierde contactul atunci când vă schimbați numărul.

5. Același telefon, mai multe (fals) mărci?

Iată două fotografii ale telefonului. Prietenul meu a cumpărat pe stânga pe stradă și puteți cumpăra unul din dreapta pe site-ul web Jumia Ghana.

Observați că sigla de pe telefonul din stânga este GALACE SQ, iar cea din dreapta este X-TIGI. În caz contrar, aceștia sunt chiar exact același telefon. Care dintre ele este marca autentică și care este falsul?

De asemenea, citiți: Cc-HUB anunță planurile de aderare

6. Telefonul fără nume

Oamenii nu par să știe numele oficial al acestui telefon.

Pur și simplu se face referire la "telefonul de la banca electrică" sau la "telefonul negru mare" sau chiar la "telefonul armatei", deoarece ambalajul apare într-un model militar de camuflaj.

Și totuși, în ciuda acestui fapt, a reușit să se răspândească ca focul sălbatic prin cuvinte.

7. Facebook și WhatsApp suge pe ea

Aplicația Facebook este de fapt doar un browser web mobil într-un pachet, iar aplicația WhatsApp este foarte lentă și nu are notificări push, astfel încât singura modalitate prin care știți că aveți mesaje este dacă deschideți aplicația.

Unii oameni nu au reușit să obțină funcția WhatsApp, iar alții nu au lansat chiar aplicațiile - ei folosesc smartphone-ul principal pentru aplicații.

Înainte de a auzit despre banca de putere, am presupus că aplicațiile au fost remizele majore, dar este clar că acestea nu sunt principalul motiv pentru care oamenii primesc telefonul.

Se așteaptă să se încarce ... pentru totdeauna

8. Se pare că există o anumită confuzie cu privire la ceea ce este acest cârlig

"Cârligul" de pe partea de sus a telefonului este una dintre caracteristicile sale fizice cele mai distinctive.

Unii oameni cred că este antena pentru radio, în timp ce un alt prieten era sigur că era un mâner pentru a ține telefonul, astfel încât, împreună cu lumina LED / lanterna, ar putea fi folosit ca un bec improvizat actuala criză a energiei).

Concluzie

Cele două feluri de mâncare:

1. Producătorii de telefoane au nevoie de soluționarea problemei bateriei : Oamenii își iubesc telefoanele, dar urasc cât de greu este să le păstreze încărcate.

În mod evident, un smartphone care durează o săptămână întreagă pe o singură încărcare ar face mai mult pentru a accelera adoptarea de smartphone-uri pe piețele emergente decât Google Loon sau Facebook.org.

Una dintre cele mai grele ajustări pentru mine când făceam trecerea de la telefonul meu de încredere Nokia la un telefon inteligent era că mi-am dat seama că acum trebuie să-mi încui telefonul cel puțin o dată pe zi, în loc de o dată pe săptămână. Pentru părți ale lumii fără acces la internet fiabil (adică marea majoritate a planetei), necesitatea de a reîncărca în mod constant contribuie la transformarea smartphone-urilor într-un sistem non-starter.

De asemenea, citiți: De ce telefonul dvs. inteligent se încălzește și ce să faceți

2. Dacă doriți ca produsul dvs. fizic să devină viral, poate că trăsăturile distinctive sunt destul de frumoase: Indiferent de opinia cuiva despre atractivitatea sa, telefonul cu putere bancară iese clar. Este unapologetically mare, tactil, și necesită să fie atins și comentat.

Cred că acest lucru (combinat cu nevoia tuturor pentru o bancă de putere) este motivul pentru care sa răspândit atât de repede.

Sunt implicații aici pentru oricine face bunuri fizice.

Poate, dacă obiectivul dvs. este de a crea un produs fizic viral, obiectivul dvs. principal ar trebui să fie acela de a iesi într-un mod care îi face pe oameni să vorbească, să nu fie frumoși. Distinctive și atractive nu sunt idei care se exclud reciproc, desigur - puteți face ceva care este și pe ambele - dar puteți obține caracterul distinctiv fără să fiți drăguți și este primul care contează mai mult.

Extremismul în căutarea remarcabilității nu este păcat. De fapt, este practic o cerință ... Remarcabilitatea se află în margini. Cel mai mare, cel mai rapid, cel mai lent, cel mai bogat, cel mai simplu, cel mai dificil. Nu contează întotdeauna ce margine, mai mult că ești la (sau mai departe) marginea. - Seth Godin, Cum să fii remarcabil

Acest articol a fost inițial publicat ca "The Mystery of the Power Bank", preluând Accra, și a fost reprodus aici cu permisiunea autorului.

Recomandat
Lasă Un Comentariu