Principal » general » O poveste de două SIM-uri, două dispozitive și o conectivitate la Internet

O poveste de două SIM-uri, două dispozitive și o conectivitate la Internet

general : O poveste de două SIM-uri, două dispozitive și o conectivitate la Internet

La început
A fost odată un dispozitiv MiFi (mobil Wi-Fi) blocat cu SIM de la MTN. Fiind blocat în rețea a însemnat că tot ce am putut folosi este o cartela MTN SIM. Dar folosind-o a fost o durere regală în posterior! Conectarea la internet pe telefonul meu prin intermediul serviciului Wi-Fi, WhatsApp nu a funcționat la telefon pentru postul. Pe PC, paginile web încărcate încet și parțial și, de cele mai multe ori, imaginile nu se încarcă. A se vedea articolul meu recent, MTN Internet Users Cope prin jură și curse ?.

Pe de altă parte, a existat și un smartphone Android, un LG E400, utilizat cu o cartelă SIM Etisalat în interiorul acestuia. Etisalat 3G a fluctuat ca un nebun pe acest dispozitiv, atât de mult încât am început să fiu frustrat.

Locurile de tranzacționare
Mai devreme astăzi, am deblocat dispozitivul Mi-Fi, astfel încât am avut libertatea de a folosi orice SIM cu el. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să introduc SIM-ul Etisalat în dispozitivul Mi-Fi, acum deblocat. Ghici ce? Acesta deține semnalul 3G al acestei rețele mai bun decât cel pe care l-am experimentat atunci când era în interiorul smartphone-ului Android.

Chiar mai surprinzător este faptul că atunci când am schimbat lucrurile și am pus SIM-ul MTN în telefonul Android, serviciul de internet MTN a devenit aproape incredibil de ușor de utilizat. Conectarea telefonului prin Wi-Fi, mesajele WhatsApp se livrează instantaneu (aceeași rețea MTN care nu ar difuza mesaje ore în timp ce le-am folosit cu MiFi) și toate paginile web se încarcă mai repede și în întregime. Imaginile acum se încarcă corect. Vreau să spun, incredibil!

Da; trebuie să fie pură vrăjitorie .

Desigur, glume deoparte, trebuie să existe explicații tehnice. S-ar putea ca anumite rețele să fie mai bune cu anumite dispozitive. Știi, probleme de frecvență radio și de atenuare. Bla, bla. O să las asta rețelei și inginerilor radio.

De asemenea, citiți: Ideea de pornire: livrarea spermei de la ușă la ușă

Rețele compatibile și dispozitive?
Aparent, nu este suficient să cumpărați doar un dispozitiv 3G și să fiți sigur că serviciul de internet mobil al rețelei dvs. se va comporta frumos cu acesta. Care este probabilitatea ca mulți dintre cei care se ocupă de internetul MTN să fie afectați de această problemă? Îmi amintesc un articol de ani în urmă în care cineva sa plâns de imposibilitatea de a folosi browserul încorporat pe dispozitivul său cu o conexiune MTN, deși a lucrat cu conexiuni alternative? Amintiți-vă și problemele de la Opera Mini?

Doar care sunt șansele? Trebuie să cerem proceduri de scanare a științelor rachetelor pentru a determina ce dispozitive funcționează mai bine cu serviciile de internet mobil? Vă uitați la acest feedback pe care l-am primit pe Twitter și spuneți-mi:

@mister_mobility Am observat, de asemenea, că Airtel 3g zboară și este stabil în modemul airtel în timp ce este instabil într-un telefon android.

- Emmanuel Idoko (@emmaachile) 11 octombrie 2012


Vedea? Stabilitate într-un singur dispozitiv, dar performanță superbă în altul. Acolo. Nu este doar eu, și pariez că mai multe scenarii ca asta abundă.

Sfârșitul este fericirea
Cum spuneam, căsătoria, slujbele, copiii, banii și alții nu sunt sfârșitul. Sunt toate mijloacele până la sfârșit. Acest scop este fericirea. Deci, dacă abonamentul meu Etisalat 3G funcționează mai bine într-un dispozitiv MTN MiFi, sau abonamentul meu MTN funcționează ca un vis într-un telefon Android, în contradicție cu serviciul sărac pe care la furnizat în propriul MiFi prin rețea, atâta timp cât sunt fericit, este bine.

Sunt eu? Da; deocamdata. Fie ca această luna de miere să persiste.

Actualizare: 12 octombrie
Ieri, când am scris prima parte a acestui articol, totul a fost bine. Cu o zi înainte a fost o mizerie. Astăzi, mesajele WhatsApp nu sunt trimise sau livrate prin conexiunea MTN.

De asemenea, citiți: Aplicația My Airtel: ușor de auto-ajutor pentru abonați în 3 țări

Este oficial - internetul mobil MTN este schizofrenic. Renunț. Rețeaua Y'hello are nevoie de un psihiatru. Adevărat.

Recomandat
Lasă Un Comentariu