Principal » general » Symbian-Guru renunță la Symbian

Symbian-Guru renunță la Symbian

general : Symbian-Guru renunță la Symbian

Similar lui Matthew Miller (un fan al lui WinMo avid) care renunta la Windows mobile, Ricky Cadden si Rita El Khoury de la Symbian-Guru.com au demisionat din a fi avocati ai Symbian. De asemenea, site-ul popular Symbian-Guru.com nu va mai fi actualizat.

Pentru ei, spun, Bine ați venit în club . Dacă ați urmat Mobilitatea Nigeria timp de cel puțin un an, nu ar trebui să știți că am renunțat la Symbian waaaay înapoi în iulie 2009 după ce am primit Nokia E75. Rețineți că până atunci am fost cu siguranță un număr de avocați Symbian în Nigeria. Până la abandonarea navei, m-am marcat " Symbian Inside ".

Practic, Ricky și Rita au exprimat aceleași probleme și frustrări pe care le-am avut cu platforma Symbian, și băieți, au exprimat-o bine. Iată câteva fragmente.

De la Ricky:

Dacă vă amintiți, atunci când Nokia N97 a fost anunțat, am all drooled peste ea fără sfârșit. Ne-am minunat la caracteristicile sale, la depozitul monstruos intern, la ansamblul balamalelor alunecoase, la bateria de 1500mAh și multe altele. Am așteptat o neliniște de 6 luni pentru ca aceasta să fie efectiv disponibilă ... doar pentru ao obține. Firmware-ul de lansare pe Nokia N97 a fost atât de rău, sper cu sinceritate că cei care i-au dat A-OK să fie eliberați au fost concediați de la Nokia. A fost nevoie de încă 6 luni pentru a lansa un firmware care nu era un gunoi, iar acum "pilotul" se află în spatele altor dispozitive, frustrând proprietarii ca și mine din ce în ce mai mult în fiecare zi.

În ciuda faptului că a fost fabricat mult mai târziu decât lotul inițial, Nokia N97 a avut faimosul aspect al slider-ului de cameră, în cazul în care capacul "protector" a fost de fapt deteriorarea lentilei pe care a fost proiectată să o protejeze, inundând fotografiile cu blițul cu LED-uri făcându-le inutili. GPS-ul, odată puternic, pierde acum semnalul la fiecare 10-15 secunde, făcând navigarea gratuită cu ghid vocal oferită de Ovi Maps o pierdere completă (să nu mai vorbim de baza de date POI din zona mea este abisă). Nu vă deranjează să umpleți 32 GB de spațiu de stocare intern cu muzică - va lovi telefonul atât de mult încât nu veți putea să-l utilizați pentru ceva.

Procesorul pissant din N97 este un alt aspect care ucide complet dispozitivul. Telefonul abia poate să țină pasul cu capabilitățile de multitasking ale sistemului de operare, risipind frecvent memoria RAM și încetinind accesarea cu crawlere. Mai rău, spațiul de stocare C: unde instalați aplicații de la terțe părți și unde majoritatea produselor proprii ale Nokia se instalează este atât de mic încât este ridicol. După instalarea serviciului Nokia Messaging for Email (care ar fi trebuit să fie preinstalat într-un astfel de dispozitiv emblematic), cea mai recentă actualizare a Ovi Maps și Ovi Contacts, am mai rămas cu mai puțin de 10MB liber. Pentru a adăuga insultă rănirii, acest 10MB tinde să dispară singur - sunt la 2MB după ce am fost la 10MB acum o săptămână sau două. Singura modalitate de a le recupera este resetarea greu a telefonului, pe care am făcut-o de mai multe ori, și apoi reinstalarea minuțioasă a tuturor lucrurilor. Încă mă ia aproape o oră și m-aș considera un profesionist.

Si daca te gandesti la cat de glorios arata N8, Ricky are de spus:

S-ar putea să spui, bine, sigur, dar N8 va ieși o lună acum, nu ar trebui să-i dai o șansă de luptă? Da, bineînțeles că ar trebui *, dar nu o voi face. Când Nokia N8 a fost anunțat pentru prima dată, eram mort convins că mi-aș cumpăra unul din buzunarul meu. Am început să pun banii deoparte, gata să pre-ordonez N8 cât de repede am putut. Cu toate acestea, cu cât folosesc mai mult Nokia N97 ca dispozitiv principal, cu atât mai puțin am fost convins că modelul N8 va fi mai bun. De multe ori, smartphone-urile Nokia de ultimă generație au ajuns cu procesoare patetice, cantități mari de memorie RAM și baterii mici - de ce ar trebui să-mi pun mai mulți 500 de dolari "doar pentru a vedea"?

Mi-e teamă, sunt de acord cu sentimentele mele aici. Nokia are un istoric al aruncării unor detalii extraordinare în ultima vreme, dar lăsând utilizatorilor să coboare cu performanțe pe dispozitivele lor high-end. Personal, am ales să nu mă cert cu acest istoric.

De asemenea, citiți: Ce este greșit cu utilizarea unui stilou?

PS: Citiți despre temerile privind eroarea "Out of memory" pe N8.

De la Rita:

Când mă gândesc la 3 sau 4 ani în urmă, când iPhone și Android au fost lansate pentru prima oară, îmi amintesc cum au fost o glumă pentru mulți utilizatori Symbian. Dar uita-te la ei acum! Uită-te cât de mult a evoluat și a crescut în cele două, software-ul și caracteristicile-înțelept, precum și ecosistem-înțelept. Acum patru ani, am avut o lungă listă de argumente pe care să le folosesc atunci când prietenii mi-au spus că primesc un iPhone. Dar de la an la an, această listă a devenit mai mică. Acum stau acolo și mă îndoiesc, știind că nu pot spune nimic. Spațiul mobil a văzut o accelerație minunată, grație iPhone-ului, iar între timp, Symbian și Nokia au rămas la fel. Acum am ajuns să ne așteptăm ca orice caracteristică care lipsește încă din Android / iOS va fi probabil adăugată în curând într-o actualizare de firmware viitoare. Aș vrea să pot avea aceeași credință și siguranță cu privire la Symbian.

Symbian rulează spațiul mobil nigerian la moment, dar găsesc folosirea dispozitivelor Symbian o durere. Dispozitivele de capăt inferior se disting mult mai bine, dar odată ce traversați linia la high-end, este o mizerie.

Până acum, atât de bine, experiența mea cu Maemo a fost frumoasă. Dar nu sunt sigur că iubesc icoanele lui MeeGo (chiar și numele suna ca ceva pentru copii). Nu voi mai deranja nici un dispozitiv Android, și dacă zeii de la Cuppertino aleg să-mi zâmbească cu un dispozitiv QWERTY iOS ... Da; un tip poate visa. BlackBerry este captivant și ușor de utilizat, dar este lăsat în jos de browserul încorporat. Dacă numai RIM poate să primească noul super-browser pe dispozitivele lor destul de devreme. Bada - așteptăm. Windowsphone 7 - încă vapourware.

Citiți și: jucați jocuri pe telefonul mobil?

Oricum, acest lucru este interesant. Lupta OS mobilă este pe (de fapt, a fost de ani de zile acum). Mai câștigă cea mai bună platformă!

Recomandat
Lasă Un Comentariu