Principal » general » Telefoanele furate pot fi acum listate pe negru în Nigeria

Telefoanele furate pot fi acum listate pe negru în Nigeria

general : Telefoanele furate pot fi acum listate pe negru în Nigeria

Mai departe, Comisia Nigeriană pentru Comunicații (NCC) a anunțat că are acum capacitatea de a face inutile telefoanele furate pe rețelele mobile din Nigeria.

Din raportul de știri de pe site-ul web al următorului:

O declarație din partea NCC, duminică, la Abuja, a declarat că aceasta a fost o continuare a lansării inițiativei naționale de furt de telefoane mobile de către comisie în parteneriat cu o firmă privată.

Cu toate acestea, pentru a beneficia de acest serviciu, abonații trebuie să-și înregistreze mai întâi telefoanele cu furnizorii de servicii și să țină o evidență a echipamentelor lor mobile internaționale
Identitate (IMEI).

Ministrul informațiilor și comunicațiilor, Dora Akunyili, a declarat la un forum public recent că aproximativ 2 milioane de telefoane au fost raportate furate în fiecare zi.

"Odată cu inițierea acestei inițiative, orice telefon furat ar fi fost interzis de la oricare dintre rețelele de telefonie mobilă din țară, făcând astfel acest telefon inutil în Nigeria.

"Operatorii de telefonie cu acces multiplu GSM și Code Division Multiple (CDMA) au semnat deja pentru a-și muta abonații în sistem cu compania Zain Mobile deja conectată la sistemul antifurt de la Netvisa (firma privată)", se arată în declarație.

"Pericolul furtului de telefoane mobile a devenit o problemă gravă în țară și nu numai că a inconvenit mulți oameni, ci și viața și afacerile pe cale de dispariție", a adăugat acesta.

Noutăți complete: NCC spune că are tehnologia de a bloca telefoanele furate

Recomandat
Lasă Un Comentariu