Principal » comentarii » Revista Sony Ericsson X1 - Partea 1 (Interfața cu utilizatorul)

Revista Sony Ericsson X1 - Partea 1 (Interfața cu utilizatorul)

comentarii : Revista Sony Ericsson X1 - Partea 1 (Interfața cu utilizatorul)

Aici este opinia Sony Ericsson X1 de la Mister Mo.


Sony Ericsson Xperia X1 este un telefon inteligent Windows Mobile. El prezintă atât o tastatură completă QWERTY, cât și o touchscreen. În ceea ce privește ecranele touchscreen, lumea a migrat în mare măsură din elementele de meniu minuțioase care au nevoie de un stylus pentru meniuri fanteziste care sunt ușor de înțeles.

Interfața cu utilizatorul de Windows Mobile 6.1, pe care rulează X1, trăiește din păcate încă în epoca dinozaurilor. Este în mare măsură dependentă de utilizarea unui stilou. În plus, interfața cu utilizatorul este simplă, în comparație cu sistemele de operare mobile mai moderne, cum ar fi OSX, Android și WebOS.

Cu toate acestea, în trecut, am folosit cel puțin un dispozitiv WinMo care a avut o implementare atât de bună pe care abia i-am solicitat folosind stylus-ul - Samsung i780.

Cum a fost posibil acest lucru? Samsung a introdus o bandă optică, similară cu touchpad-urile de pe laptop-uri. Dacă vă întrebați de ce merg în această direcție, este pentru că Sony Ericsson a implementat o soluție destul de similară pe X1, un "joystick optic", astfel încât am găsit că dispozitivul poate fi folosit fără a fi nevoie de stylus.

Joystick optic: dreptunghiul central este sensibil la atingere și poate fi utilizat pentru navigare în diferite direcții, precum și împins sau apăsat pentru a selecta elementele de meniu

Joystick-ul optic poate fi dezactivat în meniul de setări al dispozitivului - doar în cazul în care nu este ceașcă de ceai.

În ceea ce privește interfața cu utilizatorul, în timp ce în mod implicit neclar, unde WinMo continuă să strălucească, este abilitățile puternice de personalizare. Cuplul cu conceptul unic de "panouri" al modelului X1 și, dintr-o dată, am fost tras într-o nouă lume cu interfețe cu adevărat fantezii și foarte ușor de utilizat.

Un "panou" este mai mult sau mai puțin o opțiune pentru ecranul de start, care poate merge mai adânc decât ecranul inițial. Pe lângă panourile preinstalate pe telefon, anumite panouri cum ar fi SPB Shell, Bell UI, PointUI Home și Moto Homescreen iau experiența de pe X1 la un nou nivel, suprapunând cea mai mare parte interfața WinMo. Bineînțeles, undeva de-a lungul liniei, l-ai lovit din nou pe murdărie.

De asemenea, citiți: Utilizarea Lumia 950 după un an
Panoul Xperia preinstalat


Un alt panou Xperia preinstalat


Panoul SPB Shell


Panoul SPB Shell: tema stilului de viață


Panoul de ecran pentru moto


Panoul PointUI


Panoul cu panoul UI


Ambele panouri SPB Shell și Moto Homescreen introduc printre altele și meniuri 3D cu efecte profunde. De asemenea, ambele integrează actualizări meteorologice și notificări minunate. SPB Shell are două interfețe opționale.

Navigarea panoului Moto Homescreen este similară cu meniul orizontal din interfața HTC Sense - măturați dreapta / stânga sau atingeți pentru a naviga între meniuri

Interfața Bell UI rulează adânc și este minunată. Cu toate acestea, în modul peisaj, imaginea de fundal nu acoperă întregul afișaj, producând un aspect confuz.

În opinia mea, panoul SPB Shell este cel mai bun din lot. Ea rulează la fel de adânc ca Bell UI, oferind mai multe opțiuni configurabile, și are cele mai fancy de animații.

Interfață animată 3D din SPB Shell Panel


Voi vedea daca pot obtine un clip video despre asta facut si uploadat mai tarziu (fara promisiuni!).

Panourile X1 fac cu siguranță o experiență interesantă în Windows Mobile.

Actualizare (11/08/09):
Am găsit un taxi pe site-ul XDA Developers care instalează TouchFlo 3D pe X1. Există câteva astfel de cabine TF3D disponibile, dar acest lucru funcționează destul de bine. A trebuit să se facă o reparație pentru a permite funcționalitatea peisajului și apoi folosirea în general a fericirii.

Bucurați-vă de imaginile și capturile de ecran:

TouchFlo 3D pe X1


TouchFlo 3D în format peisaj pe X1


TF3D care rulează pe X1


Fila de e-mail


Persoane (contacte)


Asta e. Cele mai bune din ambele lumi: un X1 cu TouchFlo 3D complet funcțional. Ah, viața ...

Recomandat
Lasă Un Comentariu