Principal » general » Sony Ericsson și Motorola abandonează UIQ; adoptați Windows Mobile, Android

Sony Ericsson și Motorola abandonează UIQ; adoptați Windows Mobile, Android

general : Sony Ericsson și Motorola abandonează UIQ;  adoptați Windows Mobile, Android

În urma anunțurilor recente ale Sony Ericsson că nu vor mai fi dezvoltate platforma UIQ, Motorola, singurul producător de telefoane mobile care produce dispozitive UIQ, a anunțat, de asemenea, că abandonează nava UIQ.

Așa cum este, și dacă nu se întâmplă un miracol, UIQ este oficial mort. Da; există mai multe telefoane aflate încă pe piață și un număr semnificativ de utilizatori de telefoane UIQ, dar de aici pe un drum coborât.

Interesant este faptul că atât Sony Ericsson, cât și Motorola adoptă Windows Mobile în strategiile smartphone-urilor. Sony Ericsson a lansat deja un smartphone Windows Mobile de ultimă generație, Xperia X1, și este primul lor telefon. Motorola are o mână de dispozitive Windows Mobile disponibile deja și au anunțat că vor continua să producă dispozitive bazate pe WM.

Ce este chiar mai interesant este faptul că Motorola a anunțat planurile de a avea un dispozitiv bazat pe Android în următorii un an. Android este platforma Google open-source pentru dispozitive mobile inteligente. În prezent, pe piață există un singur dispozitiv Android, G1 disponibil exclusiv pe T-mobile, însă platforma este una care promite mult mai mult pentru viitor.

Recomandat
Lasă Un Comentariu