Principal » general » Smartphone-urile ajută la combaterea malariei și a altora

Smartphone-urile ajută la combaterea malariei și a altora

general : Smartphone-urile ajută la combaterea malariei și a altora

Cu adevărat, tehnologia mobilă a evoluat foarte mult. Din zilele telefoanelor simple care nu au alte funcții decât apelul și textul într-o epocă în care într-adevăr ne ajută să ne îmbunătățim viața.

Campania de medicamente mobile pentru a combate criza de sănătate mondială mai rapid și mai accesibil, este în creștere. Tehnologia mobilă este aplicațiile de naștere pentru a îmbunătăți furnizarea de asistență medicală mai bună.

Recent, un grup de studenți de la Universitatea din Florida Central participând la Imagine Cup 2011, un concurs sponsorizat de Microsoft, care îi provoacă pe participanți să " imagineze o lume în care tehnologia ajută la rezolvarea celor mai dificile probleme ", au inventat un mijloc de utilizare a smartphone-urilor diagnosticarea malariei.

Această aplicație creată de un grup de elevi de gradul permite profesioniștilor din domeniul medical să diagnosticheze malaria făcând o fotografie. Deoarece un smartphone poate fi transportat cu ușurință, această aplicație elimină necesitatea de a aduce pacienții în instalații pentru examinare.

O lentilă microscopică specială este atașată camerei foto pentru a fotografia eșantionul de sânge. Datele sunt apoi procesate pentru a determina prezența paraziților de malarie și a calcula cât de mult este prezentă.

Tristean Gibeau, liderul în vârstă de 25 de ani al grupului, spune că aceasta va face o schimbare în încercarea de a contracara izbucnirea malariei. De asemenea, intenționează să extindă tehnologia, astfel încât să poată fi diagnosticate și alte boli cum ar fi celulele secerătoare.

La inceputul acestui an, doctorii de la Massachusetts General Hospital din Boston au dezvaluit accesoriul smartphone S200 care poate analiza o cantitate mica de tesuturi tumorale si poate determina malignitatea sa canceroasa. Dispozitivul se cuplează la un smartphone și afișează informații prin intermediul ecranului dispozitivului.

De asemenea, citiți: A se vedea noile caracteristici minunate pe care compania WhatsApp vi le aduce în curând

Dispunând de dispozitive mobile de așteptat să furnizeze asistență medicală pentru peste 500 de milioane de persoane până în 2015, sperăm că viața poate deveni mai bună.

Recomandat
Lasă Un Comentariu