Principal » general » Războiul smartphone din Africa - Samsung preia Nokia

Războiul smartphone din Africa - Samsung preia Nokia

general : Războiul smartphone din Africa - Samsung preia Nokia

Odată cu deschiderea recentă a Android Market-ului către alte 26 de țări africane, războiul smartphone din Africa a început doar într-adevăr. Până acum, nu a existat niciun război - a existat Symbian ca domn suprem, iar toți ceilalți au luptat împotriva unor campanii de guerilla nesemnificative.

Poate că cel mai mare avantaj al Androidului pe continentul african (și probabil la nivel global) este compania coreeană numită Samsung, și voi spune de ce.

Samsung este cel de-al doilea producător mondial de telefoane mobile după Nokia.

Samsung a fost cel care a declarat că merge după Nokia în piață și că are drept scop să ajungă la primul loc până în 2014.

Samsung este producătorul ale cărui dispozitive se referă cel mai mult pe lângă dispozitivele Apple iOS, indiferent dacă acestea sunt în segmentele smartphone sau tabletă.

Samsung este cel care a făcut un nume de uz casnic al mărcii lor Galaxy. Există o Galaxie pentru toți - touch, QWERTY, buget, prim, adolescenți, studenți etc.

Potrivit datelor firmelor IDC din primul trimestru al anului 2011, Samsung este în prezent producătorul mondial de smartphone-uri din lume (după Nokia, Apple și RIM la numerele 1, 2 și respectiv 3). Pe continentul african, atât Apple, cât și RIM nu se simt bine, iar Samsung deține poziția numărul doi aici. Rețineți, acesta este smartphone-urile.

Samsung, indrazneste, este producatorul de a urmari pe aproape toate fronturile.

Deși a existat o concepție generală că Apple este cea mai mare amenințare la adresa Nokia, adevărul este că onoarea este acordată companiei Samsung. Iar aici, pe continentul african (și într-adevăr aici, în Nigeria), Samsung va conduce ratele de adoptare Android de la vest la est și de la nord la sud.

Citește și: Calea pe care o învățăm acum

Cu toată zgomotul nebuniei BlackBerry, adoptarea BlackBerry pe contiment a rămas în mare parte un fenomen de nișă, limitat la cercuri de elită în cea mai mare parte. Desigur, odată cu introducerea mai multor dispozitive BlackBerry pe jumătate, RIM încearcă să vadă că ratele de adopție ale BB cresc și mai mult.

Va dura ceva timp, dar Samsung sunt agresivi și par să fi lovit un homerun cu smartphone-urile și tabletele lor Galaxy. Trecerea de la Nokia de la Symbian la Windowsphone ca sistem principal de operare smartphone va ajuta cauza Samsung. Aceasta înseamnă că ponderea Symbian va scădea și mai mult și cu siguranță mai drastic.

Cu ani în urmă, Motorola a căzut de pe poziția râvnită a celui mai mare producător de telefoane mobile din lume, dar nu este sortită. Ele sunt în afaceri și churning de produse de mare. Nu cred că Nokia este condamnat oricum.

O astfel de tranziție la scară pe care Nokia o face va - chiar dacă numai pe termen scurt și mediu - va încetini într-un fel un gigant finlandez. Și chiar dacă Nokia își pierde locul pe primul loc pe termen lung, nu aparțin taberei celor care văd doom cu toate lucrurile Nokia.

Nokia va trebui să-și accelereze procesul de livrare. Nokia va trebui să convingă fanii hard-core Symbian să treacă la Windowsphone. Nokia va trebui să găsească o modalitate de a oferi smartphone-uri Nokia Windowsphone la niveluri bugetare (o sarcină grea, având în vedere specificațiile minime Windowsphone). Va fi o muncă grea. Și în timp ce Nokia este la toate acestea, Samsung, care a construit un impuls extraordinar de-a lungul anilor, va impinge. Împingi greu.

De asemenea, citiți: De ce verifică e-Plata?

Fără îndoială, această tranziție de la Symbian la Windowsphone va fi la un cost semnificativ pentru Nokia. Și ghici cine va fi închis rapid în timp ce are loc această tranziție? Samsung, desigur. Și această afacere coreeană de dragoste cu Android arată exact ca rețeta potrivită pentru această campanie brutală de a lua locul unu.

La nivel global, Samsung se apropie deja de Nokia în cursul smartphone-urilor. Dacă l-ar scoate din afară, Samsung ar fi reușit să ia o fortăreață majoră din Nokia și să se apropie de obiectivele lor.

Doamnelor și domnilor, cu toate acestea, lucrurile se dovedesc a fi mai interesante în această zi.

Recomandat
Lasă Un Comentariu