Principal » general » Samsung introduce o garanție de 24 de luni pentru toate produsele

Samsung introduce o garanție de 24 de luni pentru toate produsele

general : Samsung introduce o garanție de 24 de luni pentru toate produsele

Lagos, Nigeria - 1 iunie 2012 - Samsung Electronics Africa de Vest, lider în tehnologia electronică de consum și tehnologia de convergență digitală, a lansat astăzi o garanție extinsă la nivel de fabrică pentru clienți pentru toate produsele sale mobile, Visual Display, IT Solutions, Digital Appliances, Digital Imaging și linii de produse Digital Air Solutions. Clienții vor beneficia acum de o garanție de 24 de luni pentru toate produsele Samsung achiziționate de la 1 mai 2012, fără costuri suplimentare.

În trecut, garanția standard a fabricii a fost valabilă timp de 12 luni. Cu toate acestea, acum consumatorii pot experimenta mai multă pace cu o extensie suplimentară de 12 luni. Începând cu 1 mai 2012, toate produsele Samsung se vor bucura de o garanție limitată de minim 24 luni de la data achiziționării, pe baza unei dovezi valide de cumpărare. Garanția crescută va acoperi munca și piesele.

"Aceasta este o inițiativă foarte interesantă pentru Samsung, iar această creștere a garanției fabricii este o altă modalitate prin care putem demonstra calitatea produselor noastre prin intermediul inițiativei Built for Africa", a declarat Raymond Olatokun, șef al departamentului de service Samsung Electronics West Africa. "De fapt, ca marcă de consum electronică pentru consumatori, suntem conștienți de necesitatea ca consumatorii să aibă acces la cele mai bune acorduri la nivel de servicii. Această garanție extinsă din fabrică asigură faptul că suntem în măsură să continuăm să facem acest lucru - oferind asistență completă în caz de avarie a produsului, oferind consumatorilor încrederea că se așteaptă de la un brand de vârf precum Samsung. "

"O garanție de 12 luni este standardul general al industriei. Astăzi, cu încrederea pe care o avem în calitatea liniei noastre de produse - în categorii - și, bineînțeles, accentul pe oferirea de niveluri îmbunătățite de servicii pentru consumatorii noștri - garanția limitată de 24 de luni poziționează oferta noastră de brand în fața concurenților noștri din Africa și noi sunt siguri că consumatorii noștri vor răspunde pozitiv la această ofertă de servicii sporită ", a entuziasmat el.

De asemenea, citiți: Huawei preia inovația la nivelul următor prin lansarea smartphone-ului All New 8 - noul stil de afaceri

Garanția se va aplica tuturor produselor relevante achiziționate de la cei mai importanți parteneri de vânzări Samsung din Africa. Pentru a valida acest lucru, consumatorii sunt încurajați să-și anexeze dovada de cumpărare pe cartea de garanție și să o păstreze într-un loc sigur, deoarece acest lucru va fi necesar atunci când solicitați o garanție. În plus, consumatorii sunt sfătuiți să înregistreze orice produs Samsung cumpărat pe site-ul www.samsung.com, pentru a vă asigura că reclamațiile în garanție sunt ușor de gestionat.

Recomandat
Lasă Un Comentariu