Principal » general » Episodul Samsung / Clinton Jeff: Probleme apărute pentru bloggerii

Episodul Samsung / Clinton Jeff: Probleme apărute pentru bloggerii

general : Episodul Samsung / Clinton Jeff: Probleme apărute pentru bloggerii

Nokia Innovations are un articol care povestește despre modul în care Samsung India a decis să zboare cu un grup de bloggeri la IFA din Berlin prin programul lor Mobilers. Clinton Jeff de UnleashThe Phones a fost unul dintre acei bloggeri. Potrivit povestii, atunci când Samsung a trimis invitații, au întrebat dacă scriitorii urmau să participe ca "reporter sau promotor".

Se spune că Jeff a declarat că va fi acolo ca reporter. Când a ajuns acolo, sa dovedit că Samsung dorea ca bloggerii să servească drept ambasadori de marcă, iar când unii dintre ei au refuzat, Samsung a amenințat că îi va lăsa blocați în Berlin, Germania.

Următorul Web poartă aceeași poveste, iată cum Samsung a zburat bloggeri la jumătatea lumii, apoi a amenințat că îi va lăsa acolo.

Asigurați-vă că urmați link-urile pentru întreaga poveste, pentru că nu am intenția să le recheam aici. Desigur, ea miroase spre ceruri înalte. Dar scopul meu aici este de a aborda o parte din balega de vacă (bine, BS), care se întâmplă acolo. Problemele pe care le ridic pot să nu afecteze direct incidența Samsung / Clinton Jeff, dar toate sunt legate.

Interese și agende
Primul lucru pe care bloggerii trebuie să îl obțină este faptul că companiile acționează întotdeauna în interesul propriu. Ca atare, în calitate de blogger, trebuie să obțineți dreptul de mojo: sarcina dvs. principală este de a acționa în interesul dumneavoastră propriu. Este prima lege a junglei, iar bloggingul face parte din jungla umană.

Citește și: Obțineți bilete de autobuz interstatale. Uşor. Cu Tiketmobile

Nu vă lăsați atât de departe de partea entuziastă încât tot ce faceți este să serviți interesele altcuiva pe propria cheltuială. Elaborează-ți propria agendă și fii clinică în urmărirea acesteia. Nu vă faceți griji cu privire la sperietoare sau la păsări pe câțiva oameni. Există peste 5 miliarde de oameni pe această planetă.

Un tânăr blogger a avut dreptate când mi-a spus recent: "Nu sunt aici să blog pentru nimeni. Am blog-ul pentru mine. "Doamnă inteligentă, în opinia mea. Dacă sunteți buni la ceea ce faceți, nu puteți fi ignorați pentru mult timp.

Am fost invitat la masa de prânz de o companie o singură dată, iar prima declarație a reprezentantului a fost că forumul a fost chemat să vadă ce bloggeri pot face pentru companie. Mi-am dat seama că amuzant, deoarece Mobilitatea și alte bloguri au publicat materiale pentru aceeași companie de ani de zile și nu au obținut nimic în schimb. Bineînțeles, am încetat să publicăm gratuit în momentul acestei întâlniri.

Nu uitați: indiferent ce faceți, trebuie să aveți grijă de voi înșivă, pentru că ceilalți vă privesc singuri.

Un blog; Nu o ziar
Cineva mi-a spus mai devreme astăzi: "Impresia este că același model care funcționează pentru imprimare va funcționa, de asemenea, pentru bloggeri". Un blog nu este neapărat un ziar. Un blogger nu este obligat să publice "știrile de ultimă oră" sau comunicatele de presă ale nimănui. Nu există obligație zero, cu excepția cazului în care bloggerul a decis să ruleze este un blog de știri.

Pe lângă veniturile obținute din anunțuri, ziarele generează venituri din vânzări. Blogurile nu sunt. Modelul de afaceri nu este același. Dacă sunteți un blogger și nu difuzați un blog de știri, orice materiale speciale ar trebui să atragă o taxă pentru a fi publicate pe blogul dvs.

Citește și: Lupta pentru acuratețea asistentului virtual

Blogging-ul ca o afacere
O altă persoană mi-a spus: "Majoritatea companiilor văd încă bloggeri ca fiind lipsiți de spirit de afaceri. Deci, blogurile trebuie să ruleze ca și întreprinderile potrivite pentru a fi luate în serios. "

Din nou, pe punctul. Bloggerii trebuie să-și intensifice jocul și să devină de afaceri, ca să sporească veniturile din blogurile lor. Dacă vă costă bani și resurse pentru a rula blogul dvs., nu există niciun motiv pentru care serviciile dvs., inclusiv acoperirea, ar trebui să fie gratuite.

Companiile care așteaptă bloggeri să-și promoveze produsele pentru că plătesc pentru o călătorie sau un prânz găzduit este BS. De ce ar trebui să mă duc peste perspectivele călătoriilor plătite integral? Îmi iau oricum drumurile, mulțumesc. Semnați un cec dacă doriți promovarea produsului.

Dacă, ca orice alt tip de afacere, suportă cheltuieli în funcționarea blogului dvs., oricine dorește să beneficieze de munca depusă trebuie să fie gata să vă plătească sau să vă aducă alte avantaje.

Din nou, companiile invită adesea bloggeri la evenimente cum ar fi un privilegiu de a obține un IV. Bună ziua, nu știu despre ceilalți, dar am o viață și sunt multe lucruri pe care trebuie să le retrag sau să mă împotrivesc pentru a participa la eveniment. Să vorbim de afaceri, mulțumesc.

Condiții de angajare clare
Bloggerii trebuie să stabilească condiții clare de implicare. Acestea ar trebui să acopere taxele, programele, activitățile care trebuie să fie implicate și toate acestea. Unii ar putea numi mândrie. Alții o pot numi aroganță. Eu spun că este minte în afaceri. Insistați asupra termenilor și taxelor clare ale angajamentului sau asupra lipsei de înțelegere. Mă vei mulțumi mai târziu.

De asemenea, se citește: China reprezintă 27% din piața mondială de smartphone-uri

concluzii
Am fost blogging de peste opt ani acum și am văzut unele dintre gunoiul pe care companiile și firmele aruncă la bloggeri. Episodul Samsung / Clinton Jeff mi-a amintit de multe dintre ele. Cred că lucrurile ar trebui să se schimbe. Dar nu se va schimba atât timp cât bloggerii îi vor lăsa să continue.

Incidenta Samsung / Clinton Jeff suge insa de cerurile inalte, insa, pentru ca bloggerul in cauza pare sa-si faca pozitia clara inainte, inca reprezentantii Samsung au incercat sa-l incinge sa devina o marioneta pentru companie. Cum zburați pe cineva pe jumătate în întreaga lume, apoi lăsați-l așa? Miroase ca gunoi de cal.

Recomandat
Lasă Un Comentariu