Principal » general » Re: De ce sa ma impac cu Symbian pana la sfarsit?

Re: De ce sa ma impac cu Symbian pana la sfarsit?

general : Re: De ce sa ma impac cu Symbian pana la sfarsit?

Articolele recente ale lui Yomi, "De ce pot să fiu cu Symbian până la sfârșitul anului", sunt cele care au generat un interes deosebit. Un comentariu special care a atras atenția a fost comentariul lui bigbrovar. Comentariul în cauză a oferit o viziune plină de înțelepciune în josul benzii de memorie și comentatorii au solicitat publicarea ei ca o replică. Aici este, fără modificări, în afară de introducerea de paragrafe pentru ao face mai ușor de citit -


Tocmai aveam această conversație cu un prieten. I-am spus cum Symbian este cel mai bun sistem de operare smartphone. Când vine vorba de o amprentă de memorie mică, multitasking avansat, amprentă mică de date și viață extinsă a bateriei. Symbian a fost dezvoltat la începutul anilor '90, când memoria era foarte scumpă, cpus mobilă și bateria foarte scumpă și atunci când segmentul smartphone-urilor este încă o nișă pentru câțiva telefoane telefonice, cu siguranță nu la fel de mult ca în prezent. Prin urmare, o mulțime de optimizări au fost factori în OS cu această constrângere luată în considerare. Această moștenire pe termen lung a symbianului sa dovedit a fi o sabie dublă, ambele fiind cele mai puternice și mai slabe.

Am folosit un telefon Symbian începând cu anul 2004, când Nokia 3650 a ieșit. A fost succesorul dispozitivului 7650. Mi-am adus aminte de faptul ca am fost vanduta de posibilitatile de partajare si de faptul ca a existat o aplicatie pentru orice, de la extinderea limitarii fizice a dispozitivului (instalarea unei aplicatii care permite telefonului sa faca inregistrari video si chiar sa creeze fisiere mp3) in aplicatii repulsive de tip Mosquito. A fost un dispozitiv de minune pe care l-am folosit ca cititor de cărți electronice, dicționar, bibliotecă, apel și înregistrator de voce, lista era doar nesfârșită. Am folosit numeroase dispozitive Symbian, multe dintre ele adăugând superlative la experiența mea de 3650, o cameră mai bună, procesor mai rapid, mai multă memorie etc. Dar simbolul avea o limitare. Ea a fost dezvoltată într-o epocă în care internetul nu a fost de masă și sa luptat să îmbrățișeze noua tehnologie.
Experiența de email pe Symbian nu a fost nimic de scris despre acasă, atunci u a trebuit să se bazeze pe aplicații cum ar fi profimail pentru o experiență decentă prin e-mail. același lucru cu browserul. opera a venit la salvare.

De asemenea, citiți: Elephone S7 Mini Specificații și prețuri

Odată cu trecerea timpului, tendința a început să se schimbe. Symbian a fost dezvoltat atunci când utilizatorii de bază au fost geeks și a fost proiectat în esență cu ei în minte. Interfața UI a fost foarte clucky și u nevoie întotdeauna un manual (sau un utilizator de experiență) în jurul pentru a ajuta u înțelege un aspect al os. Mi-am amintit cum se lupta cu cum sa obtina setarile wireless sa treaca printr-un proxy (conectarea la wireless este intotdeauna o durere asupra symbianului - nu stiu daca acest lucru sa schimbat cu S ^ 3), dupa ce m-am inghitit m-am inghitit si m-am intors la Google, chiar și atunci mi-a luat încă o vreme să-mi dau seama.

Deci, în timp ce moștenirea symbianului a permis un sistem de operare cu o amprentă de memorie foarte mică, capabilă de multitasking avansat și o viață ușoară a bateriei. A împiedicat-o să adopte tendințe relativ noi (care erau inexistente sau care nu erau în mod curent în anii formați ai symbianului), cum ar fi Internetul, social media, interacțiunile bazate pe atingeri etc.

IPhone-ul a venit și a schimbat jocul, Android a urmat și a ridicat ulterior bara, sigur că acest sistem de operare Lipsesc unele dintre punctele forte ale Symbian pentru motivul evident că au fost dezvoltate cu situația pe teren în considerare, memoria este mult mai ieftină, Internetul este mainstream, media socială este norma, iar interacțiunea cu atingerea este tendința. A fost ușor pentru acest sistem de operare, deoarece acestea nu au fost reținute de vreo veche moștenire.

Mergând mai departe viitorul computerelor este mobil și în acest viitor nu văd un loc pentru symbian. I pentru un ecosistem de dezvoltare a aplicației face o durere pentru a dezvolta pentru UI este foarte clunky și datate. Unele dintre aceste probleme ar fi putut fi rezolvate de Qt / QML și de un nou UI pe baza acestora. Dar Nokia nu a avut niciodată răbdarea sau încrederea să vadă acest lucru. Așa cum este acum. Symbian este mort. Era primul meu dispozitiv de calcul. Și când mă mut la Android (ceea ce nu sunt cu adevărat fanul), știu că nimic nu mi-ar da vreodată emoția pe care am simțit-o când aveam primul dispozitiv de simbieni.

De asemenea, citiți: 5 pași pentru a crea o aplicație mobilă fără a învăța să codificați (Partea 3)


Mulțumesc, bigbrovar!

Recomandat
Lasă Un Comentariu