Principal » general » Numerele crude nu mai înseamnă nimic

Numerele crude nu mai înseamnă nimic

general : Numerele crude nu mai înseamnă nimic

Scena 1
IPhone 5 are un procesor dual-core, dar rulează mai mult fluid decât multe smartphone-uri quad-core Android. Presupun că putem aștepta la rezultate similare atunci când vine vorba de iPad 4 versus quad-core tablete Android.

Scena 2
LG Optimus G are o cameră de 13 megapixeli, care nu depășește performanțele camerelor de 8 megapixeli pe telefoanele concurente. Camera foto Nokia 808 PureView produce fotografii de 5 megapixeli care elimină fotografiile de 8 megapixeli ale dispozitivelor concurente.

Scena 3
Ecranul de 808 are rezoluție de numai 360 x 640 pixeli, însă nu afișează imagini mai rele decât cele pe ecranul de 720 x 1280 de pixeli al HTC One X.

Scena 4
Cu o baterie Li-Ion de 2000 mAh, Motorola RAZR i are o performanță mai bună a bateriei decât alte telefoane inteligente din clasa sa cu ratinguri similare ale bateriei.

Din ce în ce mai mult, vedem că numerele brute nu indică întotdeauna performanța. Tehnologia avansează până la punctul în care prin manipularea cu alți factori, un producător poate produce performanțe mai bune cu un dispozitiv specificat mai jos. Este realitatea tehnologiei moderne. Doar căutând la specificațiile brute ale unui dispozitiv, vă puteți păcăli. De regulă, ar trebui să jucați cu dispozitivul pentru a ajunge la concluzii valide despre performanță.

Este o lume interesantă, această lume nouă, în care cifrele brute nu înseamnă nimic.

Recomandat
Lasă Un Comentariu