Principal » general » Mândru Maverick!

Mândru Maverick!

general : Mândru Maverick!

Cu două zile în urmă, am văzut în cele din urmă "The Iron Lady", un film britanic bazat pe viața lui Margaret Thatcher. Era cea mai lungă slujbă a primului ministru al Regatului Unit al secolului XX. Poate că ea era și cea mai controversată. Cu siguranță, a fost un lider care a făcut Marea Britanie mare din nou printre națiuni. Am fost destul de conștient în anii 80 ca să-l urmez pe Thecher în funcții destul de bine, iar filmul mi-a revigorat amintirile cu privire la anumite evenimente, dar mi-a oferit anumite detalii pe care nu mi-am dat seama atunci. Îmi amintesc revoltele, Războiul din Falkland și bombardamentele IRA.

Timpul lui Thatcher era un moment de turbulență. Filmul subliniază în continuare acțiunile sale din spatele scenei și îndrăznesc să spun că Margaret Thatcher ar corespunde descrierii unui dictator democratic. În mod regulat, s-ar fi confruntat cu sentimentele din cabinetul ei și pe străzi. Ca ea sau o urăsc pentru ea, ea a crezut în propriile sale principii și le-a trăit cu îndrăzneală. Nu credea că majoritatea are întotdeauna dreptate. Nici eu nu, apropo. Nu îmi plac neapărat toate aspectele sau politicile lui Margaret Thatcher, dar mă îndoiesc că există vreun om care a existat vreodată că nimănui i-au plăcut toate părțile. Ceea ce mă aduce la punctul meu de vedere.

O singură linie din film pe care nu o voi uita este declarația pe care tatăl ei o făcuse în anii ei mai mici:

"Nu alerga cu mulțimea, Margaret; mergi pe drumul tău."

Și ea a făcut tocmai asta, deși și-a câștigat disprețul și ura, precum și laudele și admirația. Sunt împăcat cu faptul că, indiferent de poziția pe care o luați în viață, vă va câștiga amândoi prietenii și adversarii. Persoanele fără colț încearcă să-i placă altora. Oamenii curajoși îndrăznesc să se definească și să-i lase pe alții să decidă dacă vor fi admiratori sau hecklers. Poate că mă pot identifica cu Margaret pentru că eu sunt ca ea un maverick.

De asemenea, citiți: Nokia X pune pe tehnici împotriva non-techies

Sunt cu siguranță amuzat la modul în care astăzi extrăm virtuțile unui lider de ascultător, dar aproape toți liderii mondiali pe care istoria le numește "minunați" erau bărbații și femeile care, în mare parte, nu ar asculta sau urmau mulțimea sau căile convenționale: Alexandru, Napoleon, Cezar, Mao, Margaret Thatcher și Steve Jobs. Totuși, aceste trăsături sunt în general deranjate astăzi într-un amestec special de ipocrizie. În zilele noastre, este la modă să încerci să mulțumești mulțimea, deși ascultând acea mulțime, uneori se poate concluziona că doar un lider nebun (sau slab) va întârzia întotdeauna vocea mulțimii sau a convenției.

Mai degrabă voi trăi cu îndrăzneală prin principiile pe care le cred cu adevărat, indiferent de ce gândește cineva despre ele. Și vreau să spun pe oricine. Viata va fi cu siguranta lipsita de sens daca este redusa la un concurs de popularitate. Cel puțin viața mea va fi. Fiecare dintre ei. Sunt mafiot mândru.

nonconformist, hoinar, ratacitor:

definiție: o persoană neortodoxă sau independentă.
sinonime: individualist, nonconformist, spirit liber, persoană neconvențională, original, trendsetter, boem, excentric, outsider.

Recomandat
Lasă Un Comentariu