Principal » general » Tendințele unui abonat la Internet mobil

Tendințele unui abonat la Internet mobil

general : Tendințele unui abonat la Internet mobil

Acesta este un post de oaspete de Kolu Ajofaa. Aceasta ilustrează încercările pe care abonatul mediu nigerian le suferă de la furnizorii de servicii mobile, fie ei pe platforme GSM sau CDMA. Este trist, scandalos, precum și hilar.

Este publicat needitat. Ceea ce citiți mai jos este ceea ce a fost postat.

Ne pare rău, dacă această postare este excesiv de lungă, dar vreau cu adevărat să mi-o dau de pe piept pentru edificarea oricărei persoane care nu știe ce pot intra în Nigerian Mobile Internet.

Ce se întâmplă în [* Bleep! *] Cu serviciile de internet prin telefon în Nigeria? Este doar tipic pentru Africa Neagra? Am plătit prin nas pentru a obține internet de la un serviciu de telefonie * wannabe sanie-ciocan *. Voi spune chiar și numele lor! A fost O-NET, bine? Am cumpărat de HUWEI chestia terminală fără fir fixă. Mi-au spus (bine, tipul cu care am tratat, oricum) că aceasta a fost cea mai bună afacere.

I-am întrebat tipul: Cum îmi configurez computerul? Nu înțeleg, un manual?

Sa uitat la mine ca si cum ar fi anuntat * CLOSE-UP. * I * nu am putut * configura * POSSIBLY * setările de internet prin * MYSELF! * Numai intelectul superior al Arcane Brotherhood Mumbo de Jumbo ar putea face eventual sarcina minunată de a configura un sistem informatic pe internet. Ar trebui să iau computerul la ... [* Drum Roll!] * (Echo = on) GROTTO-ul din CON-FIGURE-NATION-NNN (echo = off)

A fost într-un loc la aproximativ trei mile de la locul unde eram. Era situat într-unul din acele locuri îngrozitoare și îngrozitoare în care se presupunea că oamenii egali stăteau și eliminau bani. 1% dintre patronii săi dețin 99% din banii depozitați acolo și nu vă dau niciodată, în timp ce 99% dintre patronii împărtășesc 1% din bani. Acest lucru este numit in gluma "banca". Nu primesc niciodata banci. De ce împrumuta cu ușurință banii pentru oamenii care nu au nevoie de ea și, practic, o neagă în totalitate celor care o fac?

Ceea ce vreau să spun este că atunci când mi sa spus că configurația sistemului meu de calculatoare a trebuit să se facă într-o "bancă", știam deja că acest lucru nu se va termina bine! Sistemul meu de computer a cântărit aproape la fel de mult ca și mine. Am vrut doar să merg online - nu am vrut o hernie!

N-ar putea să-mi dea doar setările? ([* Bleep! *] Ar fi putut cel puțin să fi văzut cum ar fi vrut să spună că "Da".) Răspunsul lui a fost în esență: Nu aș putea să-i dau doar banii pe care i-am cumpărat, sau ce?

Am predat banii.

După ce am analizat logistica, mi-am verificat istoricul medical și așa am făcut și am făcut ceva ce nu mă grăbeam să fac: mi-am cumpărat primul laptop. Am considerat acest lucru o extravaganță inutilă, deoarece pentru un laptop (nou sau * Tokunbo *), puteți obține trei computere desktop sau două turnuri de aceeași putere. Am încărcat-o și am dus-o la "bancă", cam o săptămână după ce am plătit pentru așa-numitul "Cont Internet".

Primul șocant a fost, am fost informat că contul meu va fi luat în considerare din ziua pe care am plătit-o, nu din ziua în care au început contul. Răspunsul meu, (care a lăsat toți biții inutili) a fost că am fost primul din departamentul meu care a cumpărat în acest concert de aici, așa că, dacă mi-au dat-o, BUNĂ LUCĂ, alunecând pe alți colegi de-ai mei abonare. Asta a avut același efect asupra lor ca o rață pe un jeep de poliție care a trecut peste ea. O condiție prealabilă a anumitor preocupări ale afacerilor este aceea că mâinile angajate subiacente nu trebuie să depășească nivelul minim de inteligență necesar pentru a nu înțelege amenințările grave.

Cel de-al doilea șocant a fost că nu numai că trebuie să-mi dau laptopul - acum cel mai scump singur articol pe care-l aveam - pentru ei, dar trebuia să mă uit așa cum toți - toți trei - nu au reușit să introducă dispozitivul USB. Nu a fost acest bimbo * (în Nigeria, fetele LIKE fiind numite "Bimbo!" Se agravează, GHID-urile se lasă să fie numite BIMBO - și se ridică drept și conduc vieți fericite! Dacă aș fi fost numit "Bimbo" nu ar fi supraviețuit niciodată școlii primare!) care a încercat să forțeze mufa USB în portul delicat! Acum am știut de ce fac asta, este o bancă: dacă aș începe să-i strang pe oricare dintre ei, polițiștii de securitate ar fi bătut din mine. De ce altcineva ar avea doar un singur tip care să-mi ia banii și să mă trimită la trei tipi pentru a "configura" sistemul meu?

Shocker Number Three: După 20 de minute (de la momentul în care mi sa întâmplat să încep să se întâmple asta), omul a recunoscut că nu a reușit să obțină laptopul să recunoască automat programul de modem cd și mi-a spus ce se întâmplă. Acesta a fost un concept atat de uimitor, aproape ca nu am putut sa cred ca se intampla asta. Această piesă de [* Bleep! *] A considerat de fapt că * eu * proprietarul * s-ar putea să știu ceva! Am replicat pe scurt faptul că motivul probabil pentru laptopul care nu a instalat automat programul de modem a fost că l-am instalat deja. Ei au fost uimiți.

Cum, a întrebat unii cu incredere, am fost (un simplu client, cu doar 5 ani de experiență în manipularea computerelor), capabil să facă asta? Citesc manualul, am răspuns. Am văzut că a crezut că este o idee total radicală! La fel și partenerii săi.

Acum că acel munte Everest al raționamentului deductiv fusese redus la mormânt, el a fost construit din două decenii de învățământ nigerian atent încorporat, configurația sistemului meu ar putea continua. Am hotărât să-mi dau seama exact de ce nu puteam face asta acasă. Dreapta.

După aproximativ treizeci de minute și mai multe apeluri telefonice, probabil pentru a permite operatorului să facă ceva (când am instalat tot ce a spus manualul făcut în străinătate, l-am sunat pe operator în weekend și mi-am întrebat ce să fac în continuare. "Noi nu dăm aceste informații") a recunoscut că NU S-A CONFIGURAT LAPTOPUL LA INTERNET.

"Este caseta de dialog", se plânse el. "Nu dă dialogul potrivit. Dacă utilizați Windows 2000 sau XP ... "" XP? Ce? NICIODATĂ! "Am jurat. (În acel moment, am evitat în mod scrupulos să am ceva de-a face cu noul Windows XP suspect, așa cum am evitat să am de-a face cu Widows VISTA astăzi, poveste lungă, pentru a fi scurtă: prima versiune a Windows ANYTHING este întotdeauna [ bleep! *].)

"Orice fel de sistem de operare pe care îl folosesc nu ar trebui să conteze", i-am spus. "Doar pentru că folosesc Windows Millenium Edition nu înseamnă că sistemul nu poate accesa internetul."

"Am configurat sisteme", a spus el cu demnitate, (Cineva care încearcă să vă vorbească, care este mai scurt decât tine, este întotdeauna amuzant, dacă nu ține nici o armă, nici o parte crucială a anatomiei tale. .) "Folosind Windows VISTA, XP, 2000, 98 și 95 (moment în care știam că minte). Nu am avut de-a face cu Windows Millennium înainte! Nimeni nu a mai adus vreun astfel de sistem aici înainte! "

Am fost într-adevăr obosită. Asta ar fi fost șocantul Numărul Cinci, dar eram obișnuit cu situația. El a insistat că trebuie să instalez Windows XP pe eticheta mea, "Made for Windows 98? Pentium II. Nici măcar nu am fost sigur că a fost posibil. I-am spus că nu am intenția să plec fără datele de configurare, așadar aș putea instala pe desktop-ul meu acasă și în birou (am fost primul care a adus un calculator la departamentul nostru. zile, și fiecare om a făcut cum părea în ochii lui.)

Shocker Number Six a sosit și a fost simțit în mod corespunzător.
Datele de configurare pe care O'NET "nu le oferă" clienților care plăteau peste N10, 000 pentru internetul lor junk au constat din:

DIAL-UP Număr de telefon: # 777 #

USERNAME: Numarul dvs. complet de telefoane O-Net.

PASSWORD: Numărul dvs. de telefon O-Net, MINUS "036? prefix.

CÂND AȚI TOTAT TOȚI SĂ FINALIZAȚI configurația. Inginerul lor așa-zis mi-ar fi putut da asta PRIMUL MINUT, în schimb trebuia să suport o oră de tortură, în mâinile unor moroni ale căror IQ-uri erau dimensiunea sutienului fetei. In inchi.

Mai târziu am aflat că acest tip de cont este norma în, să zicem, America, iar datele de configurare sunt cunoscute. (Nume de utilizator = adresa de e-mail; Parola = ISP [Adresa e-mail minus totul înainte de @ și de la sinele însuși].)

De ce ar trebui ca oamenii noștri să se simtă ca niște suflete mari * pentru cunoașterea cunoașterii * Sacrate-Secrete, * Când simplul fapt ar trebui să fie cunoașterea comună? Chiar și atunci când furnizorii de servicii de telefonie au acces gratuit la navigare, de ce nu ar spune noi? Dacă ar fi un fel de "lacună de securitate" pe care nu ar trebui să o folosim, de ce nu o pot închide o dată pentru totdeauna? cineva știe date importante, oricum, și nu le spune celor care au nevoie să știe!

Rata de transfer pentru activarea navigării gratuite în Nigeria chiar acum este N5, 000. DE CE?

Doar pentru că majoritatea oamenilor care își pot permite chiar echipamentul (telefon GPRS) sunt IGNORANT - nimeni nu le-a spus vreodată Bun Stuff și nu știu unde să meargă să o găsească.

(Este cultura africana de baza sa fie AFRAID de cunostinte importante, deoarece cunostintele au fost in mod traditional casatorite cu vrajitoria, vrajitoria si demonismul. Daca ati invatat lucrurile pe care le-ati donat * don Juan * mentorul sorceror amarit de un spirit, fiindca nu a controlat-o O multime de oameni nostri sunt crescuti NU chiar doresc sa invete.Daca intrebati un student nigerian de ce nu stiu lucruri, raspunsul tipic este, a spus intr-o apatie strigând tonul: "NU S-AU FĂCUT!")

Crearea gâtului de informații esențiale este o condiție prealabilă pentru exploatarea nedreaptă și strangularea la moartea literală a opresorilor. Va fi moartea tuturor.

Când O-Net ma însărcinat, de fapt, cu o săptămână înainte ca contul meu să fie activat, așa cum am spus, am refuzat să îl reînnoiesc. Mi sa părut lentă în comparație cu internetul oferit de universitate - care costa o fracțiune din ceea ce a plătit. Doar o altă persoană din departamentul meu le-a subscris vreodată - și el a făcut-o în fața mea. În mod curent, descarcă fișiere de peste 10 MB în format mare (benzi desenate și cărți) și o viteză de descărcare care scade la mai puțin de 5kb / sec, nu contează mai puțin de 50kb / sec este o glumă mare.

Furnizorii de servicii NU PLATI STIRGATI ca, "Oh, sunt doar prea multi clienti! Nu putem să vă furnizăm cu toții la viteză! "Aceasta este o idee proastă și raționament care este folosit în furnizarea de energie electrică, în furnizarea de apă, construcția de drumuri și calitatea educației și a ocupării forței de muncă în țara noastră!

Dacă nu știți cum să gestionați o afacere corect, veți ieși și faceți drumul pentru cineva care face! Dar nu în Nigeria! Atunci când oamenii în chargwe nu știu ce fac și înșurubă sistemele, ei nu primesc OUT - ei primesc RAISES! Imaginați-vă dacă v-ați dus la un mic restaurant frumos și ați plătit costuri pentru o masă excelentă. Sunteți unul dintre, să zicem, 100 de clienți pe zi. Apoi, atunci când o nouă corporație sau ceva se sting în oraș, clientela merge până la 10.000 de clienți pe zi. De ce ar trebui să afecteze mărimea sau calitatea meselor? Cum puteți face să plătiți aceeași sumă pentru o masă care este de 1% din mărimea pe care ați ajuns să o credeți că este "standard", deoarece, spune managerul, "resursele sunt limitate și trebuie să facem aceeași sumă toți clienții. (Nu vrei să-i trișezi pe ceilalți clienți, nu-i așa? Ești un CHEAT?) "* Yeti Jedi Mind-Trick * este folosit pentru a ne face să ne simțim răi, pentru că am cerut bunurile și serviciile pe care le-am plătit.

Cum ne putem spune că calitatea și volumul a ceea ce plătim trebuie să scadă, deoarece numărul de suge, CLIENȚII, același serviciu este vândut a crescut, CÂȘTI CE PLĂTIȚI NU REDUCE? Există o altă țară al cărei popor este la fel de ușor de înșelat ca noi, sau este doar noi?

- Kolu Ajofaa

Recomandat
Lasă Un Comentariu