Principal » general » Telefonul Nokia N8, un telefon pe care să-l supravegheați

Telefonul Nokia N8, un telefon pe care să-l supravegheați

general : Telefonul Nokia N8, un telefon pe care să-l supravegheați

Eu rareori mă bucur de un telefon. Poate, cu excepția iPhone-ului pe care l-am folosit timp de un an. Cred că acum este timpul să ne mutăm la o ofertă mai bună. Asta dacă există. Telefonul meu de alegere este unul care ar trebui să aibă specificații ucigașe în hardware. Și, mai important, ar trebui să aibă, de asemenea, o interfață de utilizator suve, impecabilă și intuitivă. Cred că interfața cu utilizatorul reprezintă 70% din telefon. După cum spun unii, este ceea ce vedeți că obțineți. Caracteristicile completează interfața utilizator.

Ce anume mi-a dat naștere la împușcare pentru Nokia N8?

Hardware-ul echipamentului N8, împreună cu funcțiile de monstru multimedia, mă impresionează foarte mult, dar, în același timp, software-ul, în special interfața cu utilizatorul, mă dezamăgesc puțin. Cu acest compromis, aș putea să fac saltul și să merg la N8? Nu știu asta cu siguranță, deși mă simt că îmi voi lua decizia finală după ce va ieși în sfârșit! Nokia N8 are cu siguranță unele caracteristici de vârf. Acestea includ USB-On-the-Go, sincronizarea fără fir a tastaturii, caracteristici multimedia precum camera de 12 megapixeli și ieșirea HDMI. Apoi, software-ul pare a fi învechit, cu puțină modificare de la platforma omniprezentă Symbian S60 UI.

Trebuie să subliniez în acest stadiu al acestui articol că acest articol nu este o experiență reală, ci dintr-o cercetare profundă pe internet, inclusiv vizionarea a zeci de videoclipuri YouTube de pe site-ul Nokia, precum și de la recenzori terțe și videoclipuri pe web.

Dimensiuni : N8 pare să fie ușor, cu o grosime de 0, 5 inci. Ar fi bine să comparăm acest lucru cu iPhone 4 care va fi lansat în curând, pe care doresc să-l aleg (iPhone 4 este de numai 0, 37 inci, făcându-l mai subțire).

Dimensiune ecran: Fața telefonului este destul de simplă, deoarece majoritatea, dacă nu toate telefoanele cu ecran tactil sunt. Ce design ai putea pune pe un ecran tactil? Ecranul frontal are un ecran de 3.5 inch, de 640 de pixeli, care domină fața cu un singur buton hardware sub el (la fel ca iPhone 4). Acest buton hardware vă permite să vă schimbați de pe ecranul inițial și din meniu. De asemenea, acesta poate acționa ca manager de activități atunci când este ținut în jos pentru a vă permite să vizualizați toate aplicațiile deschise. (dimensiunea ecranului N8 are aceeași dimensiune ca iPhone 4, dar densitatea pixelilor este mult mai mică)

Citiți de asemenea: Iată Acer Jade Primo transformându-se fără fir într-un PC

USB-On-The-Go : Puteți conecta și vizualiza conținutul unei unități flash USB sau al unui alt telefon de pe telefonul Nokia N8. Acesta este unul dintre primele telefoane care includ această caracteristică. Sper că această caracteristică se va replica și pe alte telefoane. IPhone 4 nu are acest lucru!

Sincronizarea wireless cu o tastatură Bluetooth: Puteți utiliza o tastatură fără fir pentru a tasta pe telefonul dvs. N8. Această caracteristică este prezentă și pe iPhone 4.

Aplicații terțe: Desigur, sistemul de operare Symbian are o mulțime de aplicații, dar dacă dispozitivul specific Symbian OS ^ 3, N8 ar avea o mulțime de aplicații terțe la lansare, nu pot spune pe bună dreptate acum. Acest lucru este în contrast cu iPhone 4 cu apreciate 200.000 și mai multe aplicații. Cred că aplicațiile terță parte au un rol important în utilizarea telefonului inteligent!

Caracteristici multimedia :

  1. Camera foto N8 are o cameră Carl Zeiss de 12 megapixeli destul de mare, cu blitz Xenon. Nokia susține că snapper-ul de 12 megapixeli este cel mai mare senzor pe orice telefon și este reputat pentru a face fotografii uimitoare. (În comparație, iPhone 4 are doar un snapper de 5 megapixeli cu bliț cu LED-uri. Nokia N8 o dă pe loc clar).
  2. Cameră orientată spre față - Există, de asemenea, o cameră frontală care va funcționa pentru apeluri video. Acest lucru este similar cu camera frontală cu care se confruntă iPhone 4. Apple solicită funcția de apel video, Facetime.
  3. Înregistrare video de 720p HD - În plus, videoclipul N8 este la nivelul HD, 720 de pixeli. Acest lucru este laudabil, dar nu primul. Apple iPhone 4 are, de asemenea, această funcție. În timp ce nu am putut confirma rata de cadre a telefonului Nokia N8, iPhone 4 are propriile sale la 30 de cadre pe secundă, ceea ce reprezintă un telefon pentru un telefon.
  4. HDMI out - Trebuie să spun asta? Nokia N8 are ieșire HDMI, care poate transfera imagini video și grafice pe un ecran la format HD de 720P. Chiar și iPhone 4 puternic nu poate încerca asta! Puteți astfel să redați videoclipuri de înaltă definiție de pe telefonul dvs. Nokia N8 pe televizorul LCD sau Plasma și la Home Theater!
De asemenea, citiți: De ce alte branduri mobile sunt mai puțin vizibile decât Nokia în Nigeria

Interfața de utilizare: Din zecile de videoclipuri pe care le-am urmărit cu privire la capabilitățile Nokia N8 pe web, interfața cu utilizatorul a fost ceva care nu mi-a dat un factor WOW în comparație cu alte caracteristici ale telefonului. Mai prefer structura de operare slick a iOS-ului meu testat.

Cu câteva luni în urmă, Nokia a indicat că reînnoiesc interfața cu utilizatorul Symbian când au anunțat noul sistem open source Symbian S ^ 3 open source. Am sperat apoi pentru un UI mai modern și mai plăcut, cu iconițe bune și schimbări majore ale UI decât ceea ce am văzut în videoclipurile YouTube de la UI-ul N8.

Interfața cu utilizatorul Symbian ^ 3 seamănă mult cu versiunea anterioară a Symbian, deși cu câteva funcții adăugate aici și acolo, împreună cu unele modificări în alte locuri. Mulțumesc lui Dumnezeu că Nokia a informat-o pe Eldar Mutazin mai devreme în revizuirea disprețuitoare a lui Nokia N8 că era doar o copie anterioară producției pe care a analizat-o. Dar apoi nu am reușit să văd schimbări dramatice în interfața UI a videoclipurilor N8 de pe recentele videoclipuri de pe web. Sperăm că vor mai exista mai multe schimbări și modificări ale interfeței UI în copiile comerciale ale telefonului Nokia N8.

În ciuda înfrângerii mele cu UI, există încă o îmbunătățire evidentă față de versiunile anterioare ale Symbian 9.4, seria 60 versiunea 5 UI, care se găsește în Nokia N97, Nokia 5800 și altele asemănătoare. Exemplele acestor îmbunătățiri incluse în N8 includ:

  • Gesturi multi-touch în browser și galerie foto. Nu există nimic mai bun decât tehnologia multi-touch într-un smartphone touchscreen pentru a îmbunătăți gradul de utilizare și dexteritate.
  • Mai puține robinete necesare pentru navigație.
  • Sistem de multitasking mai simplu.
De asemenea, citiți: Fantasy: Nokia 9 PureView are 5 camere și alte zvonuri

Alte caracteristici importante;

Alte domenii în care telefoanele Symbian se încadrează pe altele în afară de dispozitivele cu sistem de operare Android este caracteristica cu valoare adăugată sub masca excelentului serviciu de navigare gratuit; Hărți Ovi . În opinia mea, harta Ovi rivale și chiar depășește hărțile Google. Este de așteptat ca acest lucru să fie încărcat pe N8.

Concluzie:

Așa cum spun mereu și întotdeauna este adevărat, testul unei budinci este mereu în mâncare. Indiferent ce facem acum, ar fi doar să analizăm, să prognozăm și să anticipăm perspectiva unui produs care urmează să fie lansat. Faptul real dacă un telefon ar vinde sau ar face bine se află doar după ce este lansat pe piață. Ca atare, trebuie să aștept lansarea Nokia N8 și nu doar să mă înscris pe acest telefon cu adevărat minunat de la prototipuri probabil de timpuriu. Poate că atunci aș vedea lucruri în UI care m-ar îndrăgosti și, probabil, ar depăși așteptările pe care le am deficiențele sale. Și știu că ar trebui să mai petrec mai mult timp cu N8 înainte de a face o bună apreciere. Până atunci, Nokia N8 rămâne un telefon de urmărit.

Recomandat
Lasă Un Comentariu