Principal » general » Nokia N8: Cum am rezolvat problema bateriei mele

Nokia N8: Cum am rezolvat problema bateriei mele

general : Nokia N8: Cum am rezolvat problema bateriei mele


Când mi-am cumpărat Nokia N8, am avut o provocare serioasă cu bateria. Chiar i-am întors telefonul la vânzător pentru reparații, pentru că am crezut că era defect. Bateria se descarcă complet la fiecare 5 ore după încărcarea completă. A fost o provocare serioasă și am început să regret că am cumpărat telefonul. O scurtă cercetare a arătat că nu eram singura persoană cu această problemă.

Am citit ce au făcut și au aplicat informațiile. Acum pot să-mi folosesc telefonul timp de 2 zile înainte de a fi nevoie să-l perceapă. Următoarele sugestii sunt destul de extreme, dar ar putea merge mult pentru a economisi energia acumulatorului.

Ca și în cazul multor telefoane inteligente moderne, Nokia N8 are multe caracteristici care măresc consumul de energie al bateriei și reduc durata de viață a bateriei. Ideea este de a gestiona aceste caracteristici pentru a economisi bateria dispozitivului.

 1. Încărcați întotdeauna acumulatorul complet (până când se vede notificarea completă a bateriei sau dacă bara de stare a bateriei se oprește și rămâne în poziția completă și indicatorul luminos de încărcare este stins).
 2. Activați modul de economisire a energiei. Apăsați tasta de pornire și selectați Activare economisire energie .
 3. Modificați frecvența de sincronizare pentru cutia poștală. Selectați Meniu> Aplicații> Poștă, căsuța poștală și Opțiuni> Setări și setările de frecvență sincronizabile.
 4. Dezactivați sunetele inutile, cum ar fi tonurile de taste.
 5. Utilizați căștile cu fir mai degrabă decât difuzorul.
 6. Dezactivați efectele de animație de fundal. Selectați Meniu> Setări> Teme> General> Opțiuni> Efecte tematice> Dezactivat .
 7. Dezactivați economizorul de ecran ceas mare. Selectați Meniu> Setări> Teme> Protecție ecran> Niciunul .
 8. Caracteristicile care utilizează tehnologia Bluetooth sau permit ca astfel de caracteristici să ruleze în fundal în timp ce utilizează alte funcții, măresc consumul de energie al bateriei. Pentru a prelungi durata de funcționare a dispozitivului, dezactivați tehnologia Bluetooth când nu aveți nevoie de aceasta ( Meniu> Setări> Conectivitate> Bluetooth> Bluetooth = Oprit ).
 9. Caracteristicile care utilizează rețeaua LAN wireless (WLAN) măresc consumul de energie al bateriei. WLAN de pe dispozitivul Nokia se oprește când nu încercați să vă conectați, nu sunteți conectat la alt punct de acces sau nu scanați rețelele disponibile. Pentru a reduce în continuare consumul de baterii, puteți specifica faptul că dispozitivul nu scanează sau scanează mai rar rețelele disponibile în fundal. WLAN se oprește între scanările de fundal. Când meniul> Setări> Conectivitate> WLAN> Opțiuni> Setări> Afișare disponibilitate WLAN este setat la Niciodată, pictograma disponibilității WLAN nu este afișată în modul de așteptare. Cu toate acestea, puteți să scanați manual rețelele WLAN disponibile și să vă conectați la rețelele WLAN ca de obicei.
 10. Dacă ați setat conexiunea de pachete de date la Când este disponibilă în setările conexiunii și nu există acoperire de pachete de date (GPRS), dispozitivul încearcă periodic să stabilească o conexiune de pachete de date, ceea ce determină o creștere a cererii de alimentare a bateriei. Pentru a prelungi durata de funcționare a dispozitivului, selectați Meniu> Setări> Conectivitate> Setări administrator> Date pachete> Conexiune pachet de date> Când este necesar.
 11. Aplicația Ovi Maps descarcă noi informații de hartă atunci când defilați la noi zone de pe hartă, ceea ce mărește consumul de energie al bateriei. Puteți evita descărcarea automată a datelor de hartă prin descărcarea datelor de pe hărțile necesare prin PC pe dispozitiv.
 12. Dacă intensitatea semnalului rețelei celulare variază mult în zona dvs., dispozitivul dvs. trebuie să scaneze în mod repetat pentru rețeaua disponibilă. Acest lucru crește cererea de alimentare a bateriei. Dacă modul de rețea este setat la modul dual în setările de rețea, dispozitivul caută rețeaua UMTS. Dacă nu este disponibil, aparatul utilizează rețeaua GSM disponibilă. Pentru a utiliza rețeaua GSM numai, selectați Meniu> Setări> Conectivitate> Rețea> Mod rețea> GSM.
 13. Lumina de fundal a afișajului crește cererea de alimentare a bateriei. Pentru a schimba intervalul de timp după care lumina de fundal este oprită, selectați Meniu> Setări> Telefon> Afișaj> Timp de oprire. Pentru a regla senzorul de lumină care respectă condițiile de iluminare și reglează luminozitatea ecranului, în setările de afișare, selectați Senzor de lumină
 14. Luminile de notificare pot fi dezactivate pentru a salva bateria. Selectați Meniu> Setări> Telefon> Luminile de avertizare și dezactivați indicatorul de respirație din modul Respirație și reglați setările luminii pentru diferite evenimente din meniul Luminozitate notificare .
 15. Părăsirea aplicațiilor care rulează în fundal mărește cererea de alimentare a bateriei. Pentru a închide aplicațiile pe care nu le utilizați, țineți apăsată tasta de meniu, glisați spre aplicația din listă și închideți-o selectând X.
 16. Acordați o atenție deosebită faptului că nu lăsați aplicațiile care rulează în fundal care utilizează conexiune GPS sau de rețea, de exemplu Hărți, dacă nu utilizați aceste aplicații.
 17. Aplicațiile widget de pe ecranul de întâmpinare se pot conecta periodic la internet dacă ecranul de pornire se află în modul online. Dacă nu utilizați în mod activ dispozitivele widget, conexiunea automată poate fi dezactivată selectând Opțiuni> Widgeturi în modul offline în ecranul de întâmpinare.
 18. Aplicațiile instalate de terțe părți pot consuma o putere suplimentară. Dezinstalați aplicația dacă ați observat că consumul de energie a crescut după instalarea aplicației și dacă aplicația nu mai este necesară.
 19. Afișajul AMOLED din dispozitivul dvs. consumă mai multă putere cu culoare albă. Prin urmare, temele cu o mulțime de culori albe (de exemplu în imaginea de fundal) pot consuma mai multă putere decât celelalte teme.
 20. Când vă conectați la internet, utilizați mai degrabă o conexiune WLAN decât o conexiune de pachete de date (GPRS sau 3G).
 21. Când ascultați muzică și nu doriți să efectuați sau să primiți apeluri, activați profilul offline.
 22. Este recomandat să utilizați încărcătorul de baterii Nokia (AC-15) care a fost inclus în pachetul de vânzare al dispozitivului dvs. Nokia. Acest încărcător este optimizat pentru bateria dispozitivului dvs. Nokia.
De asemenea, citiți: vacanță - ingineri de aplicații (Android)
Recomandat
Lasă Un Comentariu