Principal » general » Nokia și Microsoft semnează un acord definitiv înainte de termen

Nokia și Microsoft semnează un acord definitiv înainte de termen

general : Nokia și Microsoft semnează un acord definitiv înainte de termen

Espoo, Finlanda și Redmond, SUA - Nokia (NYSE: NOK) și Microsoft (NASDAQ: MSFT) au anunțat astăzi semnarea unui acord definitiv privind un parteneriat care va duce la un nou ecosistem mobil la nivel mondial, . Finalizat înainte de termen, acordul definitiv este în concordanță cu anunțul comun din 11 februarie.

Pe lângă faptul că au fost de acord cu termenii parteneriatului lor, inclusiv contribuțiile comune la dezvoltarea noului ecosistem, Nokia și Microsoft au anunțat, de asemenea, progrese semnificative în ceea ce privește dezvoltarea primelor produse Nokia care încorporează Windows Phone. Cu sute de angajați deja implicați în eforturile comune de inginerie, companiile colaborează la un portofoliu de noi dispozitive Nokia. Nokia a pornit, de asemenea, portarea aplicațiilor și serviciilor cheie pentru a funcționa pe Windows Phone, iar dezvoltarea comună a început cu dezvoltatorii de aplicații terțe.

"La cel mai înalt nivel, am intrat într-un parteneriat profitabil", a declarat Stephen Elop, președinte și CEO al Nokia Corporation. "Este natura complementară a activelor noastre și competitivitatea generală a acestei oferte combinate, care este fundamentul relației noastre".

"Acordul nostru este bun pentru industrie", a spus Steve Ballmer, CEO al Microsoft. "Împreună, Nokia și Microsoft vor inova cu mai multă viteză și vor oferi oportunități sporite consumatorilor și partenerilor noștri de a împărtăși succesul ecosistemului nostru".

Relația este structurată în jurul a patru domenii largi:

1. O combinație de active complementare, care fac parteneriatul cu adevărat unic, inclusiv:

- Nokia să livreze cartografierea, navigarea și anumite servicii bazate pe locație în ecosistemul Windows Phone. Nokia va construi inovația pe lângă platforma Windows Phone în domenii precum imagistica, contribuind în același timp la expertiză în designul hardware și suportul de limbă și va contribui la dezvoltarea platformei Windows Phone. Microsoft va oferi servicii de căutare Bing în portofoliul de dispozitive Nokia și va contribui la creșterea productivității, a publicității, a jocurilor, a social media și a altor servicii. Combinația de navigare cu publicitatea și căutarea va permite o mai bună generare de bani a activelor de navigație ale Nokia și a unor forme complet noi de venituri din publicitate.

De asemenea, citiți: 4G încă nu există

- Dezvoltarea comună a dezvoltatorilor și aprovizionarea aplicațiilor, pentru a sprijini crearea de noi aplicații locale și globale, inclusiv crearea unei înregistrări pentru dezvoltatorii Windows Phone gratuită pentru toți dezvoltatorii Nokia.

- Deschiderea unui nou magazin de aplicații globale cu marcă Nokia care utilizează infrastructura Windows Marketplace. Dezvoltatorii vor putea să publice și să distribuie aplicații printr-un singur portal de dezvoltatori pentru sute de milioane de consumatori care utilizează dispozitivele Windows Phone, Symbian și Series 40.

- Contribuția expertizei Nokia în facturarea operatorilor pentru a asigura participanților la ecosistemul Windows Phone să beneficieze de acordurile Nokia de facturare cu 112 operatori pe 36 de piețe.

2. Microsoft va primi o redevență de la Nokia pentru platforma Windows Phone, începând cu primele produse Nokia care încorporează o navă Windows Phone. Plățile pentru redevențe sunt competitive și reflectă volumele mari pe care Nokia se așteaptă să le livreze, precum și o serie de alte considerente legate de lucrările de inginerie la care sunt angajate ambele companii. Microsoft care livrează platforma Windows Phone către Nokia va permite Nokia să reducă semnificativ cheltuielile de funcționare.

3. Ca o recunoaștere a naturii unice a acordului Nokia cu Microsoft și a contribuțiilor oferite de Nokia, Nokia va primi plăți măsurate în miliarde de dolari.

4. Un acord care recunoaște valoarea proprietății intelectuale și instituie mecanisme de schimb de drepturi asupra proprietății intelectuale. Nokia va primi plăți substanțiale în baza acordului.

Cu acordul definitiv semnat acum, ambele companii vor începe să se angajeze cu operatori, dezvoltatori și alți parteneri pentru a ajuta industria să înțeleagă beneficiile aderării la noul ecosistem. În același timp, vor continua lucrările de dezvoltare a produselor Nokia pe platforma Windows Phone, cu scopul de a asigura transferurile de dispozitive în volum în 2012. Scara angajamentului reciproc al ambelor companii este semnificativă și este în concordanță cu intenția de a construi un nou ecosistem bazat pe acest parteneriat strategic pe termen lung.

De asemenea, citiți: Reîncărcarea GloMobile - Regula sau Ruina lumea voastră?

Despre Nokia
Nokia se angajează să conecteze oamenii la ceea ce contează pentru ei prin combinarea tehnologiei mobile avansate cu serviciile personalizate. Mai mult de 1, 3 miliarde de oameni se conectează unul cu celălalt cu un Nokia, de la cele mai accesibile telefoane mobile cu voce accesibile la smartphone-uri avansate conectate la Internet, vândute în aproape toate piețele din lume. Prin intermediul Ovi (www.ovi.com), oamenii se bucură, de asemenea, de accesul la hărți și de navigare pe mobil, un magazin de aplicații care se extinde rapid, un catalog în creștere de muzică digitală, e-mail gratuit și multe altele. Nokia NAVTEQ este un lider în serviciile complete de mapare și navigare digitală, iar Nokia Siemens Networks este unul dintre principalii furnizori de hardware, software și servicii profesionale la nivel global în domeniul infrastructurii de telecomunicații.

Sursă

Recomandat
Lasă Un Comentariu