Principal » general » Nokia E5 - Un smartphone care are sens

Nokia E5 - Un smartphone care are sens

general : Nokia E5 - Un smartphone care are sens

Am avut noul smartphone din seria E de la Nokia, E5, cu mine pentru o vreme și l-am folosit pe scară largă. Am coborat cu impresii foarte pozitive asupra dispozitivului și când mă gândesc la un rezumat al lui E5, acesta este un smartphone sensibil.

Este sensibil în sensul că nu lipsește nimic major și utilitatea sa este una dintre cele mai bune din categoria sa. Iată câteva puncte rapide:

  1. E5 are o viață foarte bună a bateriei. Am primit peste 24 de ore de utilizare intensă - mereu pe modul 3G, client de e-mail verificând e-mailurile la fiecare 5 minute, conexiune activă a căștii Bluetooth, navigare pe Internet, apeluri, muzică etc. Cu utilizare mai puțin intensă, zile.
  2. tastatura QWERTY este cea mai prietenoasă pe care am văzut-o încă în clasa sa. Caracterele precum virgula, oprirea completă, semnul @ și semnul întrebării necesită o apăsare de tastă, în loc de o combinație de două taste pe alte dispozitive QWERTY și BlackBerry. Cheile sunt, de asemenea, bine cuplate, făcându-le ușor de utilizat.
  3. o singură mână de utilizare a dispozitivului este de top. Este aproape ca și cum ați folosi un telefon obișnuit - cu excepția faptului că QWERTY este acolo pentru că aveți nevoie să faceți într-adevăr un text
  4. o bună construcție
  5. muzică bună și redare video
  6. navigare foarte bună pe web
  7. camera buna de 5 megapixeli

Aș putea merge mai departe, dar rezumatul este că E5 face tot ce vrei. Nu va câștiga niciun premiu pentru nicio caracteristică inovatoare, dar este o decizie hotărâtă de făcut atunci când doriți un dispozitiv sensibil pentru utilizarea de zi cu zi.

De asemenea, citiți: Intrând în 2018, este valoarea iPhone 6 să fie luată în considerare?

Deși există probleme reale cu interfața Symbian S60 5th Edition, nu văd ce se plâng de oameni despre versiunea non-touch (Ediția a 3-a) așa cum este astăzi. Totul arată minunat și funcționează bine. Sunt capabil să personalizez meniul la gustul meu și există efecte subtile implementate de Nokia.

Browserul web acceptă mai multe filtre, javascript și Flash și gestionează tot ce am nevoie de bine, deci nu există probleme acolo. Cu o memorie RAM de 256 MB și un procesor de 600 MHz (aceeași specificație ca și N900), nu este de mirare că nu întâlnesc aproape nimic în ceea ce privește încetinirea sau înghețarea pe E5.

Navigarea pe Internet este, de asemenea, foarte prietenoasă cu comenzile rapide de la tastatură care vă permit să măriți, să reveniți, să comutați între file, să reîncărcați o pagină și multe altele.

Probleme de e-mail - din nou.
Un lucru pe care tocmai l-am avut în continuare cu probleme este implementarea de către Nokia a e-mailurilor pe smartphone-urile lor. Interfața este minunată, dar, din anumite motive, există perioade în care clientul de e-mail este conectat la server, dar nu descarcă mesaje e-mail proaspete. Sunt zile în care mă culc și pentru cele 7 ore în care am adormit, E5 nu descarcă nici o corespondență până când nu o iau și selectez opțiunea " Trimite și primi acum ".

Nu e bine. Ce este în neregulă cu Nokia și prin e-mail? Istoricul meu de telefonie mobilă este verificat prin ciocniri cu clienții de e-mail Nokia pe smartphone-uri, indiferent dacă vorbim de Symbian sau de Maemo.

Gestionarea e-mailurilor este ușor de utilizat, deși și cu comenzi rapide de la tastatură. Utilizatorii pot șterge mesajele de poștă electronică, pot marca e-mailurile citite sau necitite și pot efectua mai multe acțiuni prin intermediul comenzilor rapide de la tastatură. Acum, dacă numai Nokia poate remedia problema de auto-preluare ...

Citiți și: obțineți gratuit 37 de aplicații cu plată de la Amazon

Concluzie
Pe lângă problema de auto-recuperare prin e-mail, nu mai am alte plângeri cu privire la E5. Este un dispozitiv pe care aproape oricine îl va iubi și va găsi la îndemână.

Verdictul meu: am evaluat E5 a 4, 75 din 5.

Recomandat
Lasă Un Comentariu