Principal » general » Problemele Nokia 5800 și compatibilitate

Problemele Nokia 5800 și compatibilitate

general : Problemele Nokia 5800 și compatibilitate

Unul dintre lucrurile frumoase despre sistemul de operare Symbian S60 este că este o platformă deschisă pentru telefoane mobile. Prin platforma OS deschisă, vreau să spun că sistemul de operare permite ca aplicațiile dezvoltate de o terță parte să fie difuzate pe platformă. Aceste aplicații (terțe părți) pot fi acum instalate pe un telefon alimentat de sistemul de operare pentru a îmbunătăți funcționalitatea sau a adăuga o nouă funcție în totalitate la telefonul care rulează pe sistemul de operare.

Nokia 5800 de așteptare care rulează HandyShell și HandyWeather, două aplicații terțe părți
Trebuie să spun aici că sistemul de operare Symbian S60 nu este singura platformă deschisă disponibilă. Există în mod evident altele, cum ar fi Windows Mobile, Android etc. Pentru a instala aplicații pentru oricare dintre aceste sisteme de operare, trebuie să obțineți aplicații compatibile cu acestea. Chiar și într-o anumită comunitate de sisteme de operare, pot exista versiuni diferite și trebuie acordată atenție pentru ca aplicația instalată să fie compatibilă cu versiunea particulară a sistemului de operare vizat.

După cum am menționat în partea a doua a revizuirii mele, Nokia 5800 este alimentat de sistemul de operare Symbian s60, ediția a 5-a. Nokia spune că ediția a 5-a are o compatibilitate înapoi cu ediția a treia. Cu alte cuvinte, aplicațiile care funcționează pe ediția a 3-a ediția a treia ar trebui să funcționeze și în ediția a 5-a.

PhotoFlow, o aplicație terță parte care rulează pe 5800
Ca atare, după ce am primit 5800, am pornit să instalez aplicațiile mele favorite din ediția a 3-a. Nu cu mult timp înainte am descoperit că doar câteva dintre aplicațiile dezvoltate pentru ediția a 3-a lucrează efectiv la cea de-a 5-a ediție. De fapt, majoritatea aplicațiilor care mi-au fost utile nu funcționează. La lansarea unor astfel de aplicații, telefonul doar îngheață și trebuie repornit pentru a reuși să lucreze din nou. Sper că acest lucru nu înseamnă Nokia prin compatibilitate înapoi.

De asemenea, citiți: Asus Zenfone 5 este o clonă iPhone X cu difuzoare stereo

Nu este încă dispozitivul uhuru pentru dispozitivele Symbian s60, așa că nu așteptați toate aplicațiile vechi pe care le-ați utilizat pe E71, E90 sau N96 pentru a lucra la modelul dvs. 5800 încă.

Din fericire, câțiva dezvoltatori încep să dezvolte aplicații special pentru modelul 5800 și sper că în viitorul apropiat vor exista mai multe aplicații decât suficiente pentru ediția a 5-a.

Recomandat
Lasă Un Comentariu