Principal » general » Nigeria este cea mai rapidă creștere în publicitatea mobilă din Africa

Nigeria este cea mai rapidă creștere în publicitatea mobilă din Africa

general : Nigeria este cea mai rapidă creștere în publicitatea mobilă din Africa

Lagos, 1 septembrie 2011 - InMobi, cea mai mare rețea independentă de anunțuri mobile independente din lume, a lansat astăzi raportul Q2 Mobile Insights pentru Africa, care oferă informații despre tendințele publicității mobile pe continent.

Datele din raport arată că InMobi a avut o cifră de 2, 4 miliarde de impresii în Nigeria în trimestrul II comparativ cu 1, 5 miliarde de impresii în primul trimestru.

Principalele caracteristici ale datelor din Nigeria includ:
• Creșterea puternică în Nigeria continuă cu aproape 1 miliard de afișări de anunțuri mobile adăugate începând cu primul trimestru
• Nokia deține în continuare 78% din acțiuni
• Sistemul de operare Symbian arată cea mai rapidă creștere cu +0, 4 puncte
• Creștere cu 58% a numărului de afișări ale smartphone-urilor din Nigeria în T2

În timp ce datele indică faptul că telefoanele avansate continuă să domine piața de anunțuri mobile africane cu o cotă de 84%, smartphone-urile înregistrează o creștere mai rapidă decât numărul de afișări avansate ale telefonului. Aceasta urmează tendințele globale de creștere a utilizării și penetrării smartphone-urilor.

Isis Nyong'o, vicepreședinte și director general al InMobi Africa, confirmă că "afișările mobile ale anunțurilor continuă să crească într-un ritm rapid pe întreg continentul. În Nigeria, vedem că adoptarea de smartphone-uri începe să se ridice semnificativ. Accesul mobil le-a oferit consumatorilor o modalitate convenabilă și accesibilă pentru a accesa conținutul digital oriunde s-ar afla, ceea ce a adus această oportunitate enormă de publicitate ".

Raportul constată că Nigeria și Etiopia arată cea mai rapidă creștere a anunțurilor mobile pe piețele mobile din Africa în timpul celui de-al doilea trimestru. Africa de Sud menține poziția de top ca fiind cea mai mare piață telefonică africană și reprezintă 1 din cele 4 anunțuri mobile de pe întreg continentul.

Raportul complet este disponibil pentru descărcare la www.inmobi.com/research.

Recomandat
Lasă Un Comentariu