Principal » general » Near Field Communication (NFC)

Near Field Communication (NFC)

general : Near Field Communication (NFC)

În timpul unei sesiuni la evenimentul recent încheiat cu mobiFEST 2010, un participant a petrecut ceva timp plângând despre modul în care sistemul nostru nu era actualizat. Unul dintre lucrurile pe care le-a dedicat timp a fost opinia lui că există o lipsă de telefoane mobile Near Field Communications (NFC) în țară în timp ce restul lumii a avansat.

Mi-am dat seama că amuzant (și veți afla de ce de curând), dar nu a răspuns niciodată la "plângerea" lui. Pentru început, ce este NFC?

Near Field Communication sau NFC este o tehnologie de comunicații wireless de înaltă frecvență de înaltă frecvență care permite schimbul de date între dispozitive cu o distanță de aproximativ 10 centimetri (aproximativ 4 inci). Acest lucru face ca NFC să fie adecvată în special pentru plăți mobile, identificare și alte servicii conexe.

Practic, NFC transformă un telefon mobil într-un card fără contacte și un cititor electronic și permite telefonului să comunice și să facă schimb de informații cu alte dispozitive NFC.

Cu toată entuziasmul impus de domnul, realitatea este că în prezent există o foarte limitată gamă de dispozitive pe piață. Nu există decât o mână de telefoane NFC disponibile. Nokia a anunțat că începând cu 2011 noile smartphone-uri vor fi activate cu NFC.

Între timp, NFC pe telefoane mobile este încă aproape în întregime pe proces. De exemplu, probabil cel mai ușor de obținut telefonul NFC este Nokia 6212 Classic (prezentat în acest articol), dar chiar și acesta nu mai este în producție. În timp ce alți producători au dispozitive NFC, acestea sunt fie în scopuri de dezvoltare, fie în scopuri de testare.

Asta a făcut amuzante comentariile gentlemanilor. Nu există nici o revoluție NFC care să se întâmple în orice loc încă. Chiar dacă trăia în America de Nord sau în Europa și dorea să cumpere un telefon NFC acum, ar fi fost greu să-l găsească.

De asemenea, citiți: Bada se alătură Symbian, OSX, WinMo, Android, Web OS, Maemo & Blackberry

Știți despre dispozitivele NFC aflate în circulație? Ai folosit vreunul? Aveți informații utile despre NFC? Spune-ne despre asta.

Recomandat
Lasă Un Comentariu