Principal » general » CEO-ul MTN, Sifiso Debengwa, demisionează după dramă fină din Nigeria

CEO-ul MTN, Sifiso Debengwa, demisionează după dramă fină din Nigeria

general : CEO-ul MTN, Sifiso Debengwa, demisionează după dramă fină din Nigeria

Grupul CEO al MTN, Sifiso Debengwa, tocmai a oferit demisia. Acest lucru este în urma dramei intense dintre companie și NCC (Nigerian Comisia pentru telecomunicații). Organul de reglementare a amendat compania MTN cu o sumă enormă de 5, 2 miliarde de dolari pentru un moment greșit de deconectare a 5, 1 milioane de abonați neînregistrați.

Din punct de vedere al finanțelor, acest MTN a provocat scăderea, deoarece acțiunile companiei au scăzut la un nivel scăzut de timp - prima dată din 1998. Rapoartele recente din partea GhanaBusinessNews arată că societatea ar fi putut evita impozitele și în cinci țări africane.

La începutul lunii octombrie 2015, un proiect de raportare de investigație efectuat în cinci țări de către jurnaliștii care lucrau sub auspiciile Financial Uncovered a constatat că MTN a transferat în taxe sume mari de bani în valoare de câteva sute de milioane de dolari din Uganda, Cote d'Ivoire, Africa de Sud și Ghana paradisurile.

"Deși aceste transferuri sunt considerate plăți pentru servicii de gestionare și tehnică, în realitate multe dintre ele se termină într-o companie coajă din insula Mauritius, în insula Oceanului Indian, unde MTN nu are personal.

Aceste taxe sunt considerate drept costuri de afaceri și deduse din profiturile impozabile în țările în care MTN operează în afara Africii de Sud, însă au fost întrebați dacă aceste plăți sunt justificate ", se arată în raport.

Într-o declarație oferită pentru demisia sa, Dabengwa a spus:

"Din cauza celor mai nefericite circumstante care au avut loc la MTN Nigeria, eu, în interesul Companiei și al acționarilor săi, mi-am oferit demisia cu efect imediat".

Dl Phuthuma Nhleko, un actual președinte neexecutiv și predecesor al Dabegmwa, va ocupa deocamdată afacerile companiei.

"Îmi voi asuma responsabilitatea în calitate de președinte executiv pentru următoarele 6 luni, pe măsură ce mă ocup de procuratură cu autoritatea de reglementare din Nigeria și voi continua să lucrez cu ei în rezolvarea problemelor legate de abonații neînregistrați ca o chestiune de urgență", a declarat Nhleko.

Recomandat
Lasă Un Comentariu