Principal » general » Sistemul de operare Mozilla Firefox câștigă tracțiune

Sistemul de operare Mozilla Firefox câștigă tracțiune

general : Sistemul de operare Mozilla Firefox câștigă tracțiune

În timp ce platformele mobile create sunt ocupate de o slujbă în partea de sus, Mozilla, băieții din spatele Firefox, au fost ocupați cu planificarea unei revoluții mobile proprii. Ei au fost greu la locul de muncă pe propriul lor sistem de operare mobil acasă. Până acum, a fost numit proiectul Boot to Gecko. Te-am auzit spunând: Ce?

Nu vă faceți griji, Mozilla a decis că sistemul de operare este mai bine numit Firefox OS, și sunt de acord! Mult mai bine.

Sistemul de operare Firefox pe scurt
Sistemul de operare Firefox este un nou ecosistem mobil pe deplin bazat pe HTML5 și va lansa smartphone-uri construite în întregime pentru a deschide standardele Web, în ​​care toate capabilitățile dispozitivului pot fi dezvoltate ca aplicații HTML5.

Totul suna superb. Aplicațiile dezvoltate în HTML5, ceea ce înseamnă că orice dezvoltator web competent poate crea aplicații pentru platformă. Teoretic, sistemul de operare Firefox ar trebui să fie umplute cu sute de mii de aplicații în cel mai scurt timp.

Cheia aici este că Mozilla declară că Firefox OS deblochează multe dintre limitările actuale de dezvoltare web pe mobil, permițând aplicațiilor HTML5 să acceseze capabilitățile de bază ale unui telefon, anterior accesibile doar aplicațiilor native.

Producători la bord
Mozilla a primit la bord atât ZTE, cât și Alcatel și au anunțat că primele dispozitive vor fi de la aceste două.

Avem, de asemenea, sfaturi de aici și acolo că Encipher, producătorii de tabletă Inye, vor fi, de asemenea, churning out dispozitive care rulează Firefox OS.

Operatorii de rețea
Un număr de operatori globali și-au dat de asemenea sprijinul pentru sistemul de operare Firefox. Acestea includ: Deutsche Telekom, Etisalat, Smart, Sprint, Telecom Italia, Telefónica și Telenor.

De asemenea, citiți: SkyDrive-ul Microsoft devine OneDrive

Mai multe informatii

  • primele dispozitive cu sistem de operare Firefox OS se așteaptă să intre în comerț în Brazilia la începutul anului 2013 pe rețeaua Vivo.
  • primele dispozitive vor rula procesoarele Snapdragon
  • Sistemul de operare Firefox este optimizat pentru smartphone-urile entry-level

Aștept cu nerăbdare să văd cum funcționează acest lucru. Poate că este sistemul de operare Firefox care ne va da primul smartphone mondial pentru rețelele mobile din lumea a treia, despre care am scris recent.

Sursa: Mozilla Câștigă suport global pentru un sistem de operare mobil pentru Firefox

Recomandat
Lasă Un Comentariu