Principal » general » Cu cât vorbiți mai mult, cu atât bateria va dura mai mult?

Cu cât vorbiți mai mult, cu atât bateria va dura mai mult?

general : Cu cât vorbiți mai mult, cu atât bateria va dura mai mult?

Durata de viață a bateriei a devenit un factor important de luat în considerare pentru unii în achiziționarea unui telefon. Vrem majoritatea telefoanelor mobile cu baterii care ne pot face mândri.

Imaginați-vă că bateria plată vine în viață pur și simplu vorbind în ea. WOW dreapta? Poate și nonsens? Poate nu prea mult timp.

Dr. Sang-Woo Kim de la Universitatea Sungkyunkwan face progrese în tehnicile de recoltare a energiei pentru transformarea sunetului într-o cantitate mică de energie care ar putea fi utilizată pentru alimentarea dispozitivelor mobile extrem de eficiente.

Acest om de știință din Coreea de Sud folosește nanostructură de zinc-oxid de filamente sandwich între electrozi pentru a transforma vibrațiile de vorbire în energie electrică.

Expresia "viața și moartea sunt în puterea gurii" ar putea fi adevărată și pentru telefoanele noastre, deoarece această tehnologie, printre altele, speră ca utilizatorii de telefonie mobilă să-și perceapă vocea pentru a încărca bateria dispozitivului în timp ce vorbesc.

Un prototip de dispozitiv folosit a produs 50 milivolți de electricitate de la aproximativ 100 de decibeli de sunet. Un milivolt fiind o mie de volți. Deși această energie generată nu este suficientă pentru încărcarea unei baterii astăzi, acest om de știință este suficient de optimist în ceea ce privește abordarea.

Între timp, Nokia Jas a patentat un mecanism de recoltare a energiei cinetice, cum ar fi bouncing unui telefon într-un buzunar atunci când unul este de mers pe jos, pentru încărcarea bateriilor.

Deci, vedem mai bine vremurile pentru viata bateriei?

Recomandat
Lasă Un Comentariu