Principal » general » Moralul nu este despre ce plătește

Moralul nu este despre ce plătește

general : Moralul nu este despre ce plătește

Petrec mult timp contemplând întrebări despre viață și viață, examinându-le din cât mai multe unghiuri posibil. Am intrat într-un tweet care a capturat una dintre întrebările pe care le-am întrebat în trecut și cu care am jucat. Aici este:

Văd filme unde hoții se plimbă în apus de soare cu Miliarde de dolari, evitând poliția și toate.
Ce este lecția morală? Criminalitatea plătește?

Întrebare foarte interesantă, trebuie să fiu de acord. Odată, ar fi avut și probleme cu astfel de portrete. Totuși, am ajuns la punctul în care mi-a devenit clar că filmele, cărțile și alte forme de artă nu sunt în mod necesar destinate să învețe lecții morale. De multe ori, ei doar descriu realitatea. Sau se joacă pe fantezii. Și, uneori, da, ei împing o lecție morală. Întotdeauna, ei se distrează.

Filmul violent promovează în mod necesar violența? Aș spune, Nu. Dar descrie tipul de lume în care trăim? Cu siguranță. Cartea romantică promovează în mod necesar romantismul? Aș spune, nu.

Dar înapoi la subiectul moralei. Dacă vrei să predai morale, trebuie să se bazeze pe valori, nu pe ceea ce plătește. Uită-te în jur: crima plătește. Realitatea este că adesea, oamenii fură, scapă de ea și trăiesc de pe pradă pentru viață. O mulțime de lucruri rele se întâmplă în această lume, de care beneficiază oamenii. În lumea reală, oamenii proastă, urâtă și inconsiderată merg înainte, alergând pe alții în drum spre scară. În lumea reală, manipulatorii și șantajii au o zi de câmp și sunt salutați ca pe niște oameni de succes.

De asemenea, citiți: BlackBerry OS 10.3.1 are un bug de afișare [Numai pașaport]

Deci, nu spuneți oamenilor că acționarea rău nu plătește. În timp ce câțiva sunt naivi, mulți oameni nu sunt orbi. Ei pot vedea că plătește. Dacă doriți să împingeți și să promovați morala, faceți-o din punctul de vedere al valorilor - pozițiile bune și rele. Aceasta este singura modalitate validă de promovare a moralei. Moralul nu are legătură cu ceea ce plătește. Dacă este vorba strict de ceea ce plătește, hai să trecem imediat la cealaltă parte imediat.

Recomandat
Lasă Un Comentariu