Principal » general » Mobile Virus Scaremongering - chiar BBC?

Mobile Virus Scaremongering - chiar BBC?

general : Mobile Virus Scaremongering - chiar BBC?

De-a lungul anilor, au existat diferite cantități de agresivitate în ceea ce privește virușii mobili. Cei dintre noi care sunt capabili să privească în mod obiectiv situația continuă să contrazică temerile. De data aceasta, speriajul vine prin intermediul serviciului BBC World.

Potrivit unui podcast Digital Planet (28/04/2009), cercetătorii din Statele Unite cred că virușii de telefonie mobilă vor crește.

Spune Prof. Barasbi de la Universitatea Northwestern din Statele Unite:

Odată ce 10% dintre noi au același sistem de operare, virușii telefonului s-ar putea răspândi în câteva ore prin Bluetooth sau text.

Ingrijorarea este aproape întotdeauna bazată pe bucăți de posibilități combinate cu ignorarea altor fapte și factori. Deci, să examinăm faptele și factorii în acest caz. Voi folosi sistemul de operare Symbian pentru a ilustra punctele mele, văzând că este o platformă pe care o cunosc foarte bine.

Faptul 1: Un număr de platforme mobile OS deja au mai mult decât această "critică" cota de 10%. Symbian a avut 47, 1% în trimestrul IV 2008; Blackberry a avut 19, 5%; Windows Mobile 12, 4%; și iPhone OS 10, 7%.

Pe un număr global, tot timpul, numai Symbian depășește cu siguranță o cotă totală de 10%.

Faptul 2: Că o erupție a virusului s- ar putea răspândi în câteva ore prin Bluetooth și prin SMS (sau orice altă mass-media) nu înseamnă că se va întâmpla. Symbian OS, de exemplu, este construit astfel încât o aplicație (legitimă sau necinstită) NU POATE FI instalată sau rulată fără permisiunea conștientă a utilizatorului.

Faptul 3: Prin definiție, un virus se autopoziționează. Sistemul de operare Symbian nu permite acest lucru. Virușii actuali pentru Symbian nu sunt de fapt viruși. Malware da; virusul nr.

De asemenea, citiți: MySpace face 15 milioane de vizite lunare; zombie a luat joc

Pur și simplu, un telefon Symbian (ca exemplu) nu poate fi infectat de un virus fără ca utilizatorul să autorizeze deliberat acțiunile acelui malware. Mult vorbind despre procesul de semnare a aplicațiilor din spatele Symbian, este foarte dificil ca o aplicație necinstiți să intre în mâinile mele.

Pentru a face acest lucru simplu și simplu, există platforme mobile OS care au depășit masa critică de 10% prezentată de prof. Barasbi, care a existat ani de zile, iar epidemia de virus nu sa întâmplat.

Nu sa bucurat, parțial pentru că, spre deosebire de virușii PC care rulează fără permisiune, platformele mobile OS sunt în general mai sigure, deoarece aplicațiile terțelor părți nu pot rula fără permisiunea utilizatorului.

După ani de sute de descărcări, mesaje bluetooth, SMS-uri primite, instalări (inclusiv runde de încercări), încă nu mă confrunt cu o singură problemă cu virusul pe oricare dintre dispozitivele mele Symbian.

Avertisment:
Nu pot să-i informez pe indivizi care susțin cererile cracate. Aceasta este o modalitate sigură de a vă deschide la malware-ul mobil. Stați departe de site-uri care promovează aplicații hacked sau cracate sunteți în siguranță.

În plus, pur și simplu nu acceptați fișiere nesolicitate prin Bluetooth, SMS sau MMS și sunteți bine. Chiar dacă faceți acest lucru, niciun program malware de pe telefonul mobil nu se poate instala fără consimțământul dvs.

Recomandat
Lasă Un Comentariu