Principal » general » Operatorii de telefonie mobilă au interzis să cumpere trei active NITEL

Operatorii de telefonie mobilă au interzis să cumpere trei active NITEL

general : Operatorii de telefonie mobilă au interzis să cumpere trei active NITEL

Când NITEL a fost recent pusă în vânzare pentru a unsprezecea oară, mi-am exprimat absurditatea interesului companiei Globacom de a cumpăra NITEL. Atât NITEL, cât și Globacom sunt operatori naționali și sunt singurii doi. Pur și simplu ar fi contraproductivă pentru a permite o astfel de achiziție să aibă loc. Ne-am întoarce pur și simplu într-o stare de monopol.

Din fericire, NCC (Comisia pentru Comunicații din Nigeria) și BPE (Bureau of Enterprises Public) au luat măsuri pentru a se asigura că o astfel de achiziție nu se va întâmpla. Extrase din știri:

Spre exemplu, Globacom a fost informat că, în virtutea licenței sale Second National Operator (SNO), nu poate cumpăra NITEL ca unitate integrală, deoarece aceasta ar "lăsa Globacom cu două licențe SNO și, prin urmare, ar fi anticoncurență". Chigbo Anichebe, purtătorul de cuvânt al BPE, explică: "Din cauza licenței SNO a companiei Globacom, nu li se va permite să liciteze și pentru liniile de telefonie fixă ​​internă, deoarece acestea au deja licența de a opera propria companie". pentru SAT-3, așa cum se aplică pentru Etisalat și MTN.

"Operatorii de telecomunicații din Nigeria, și anume MTN, Etisalat, Zain și Glo, nu vor putea să achiziționeze brațul mobil, M-TEL, deoarece dețin licențe Digital Mobile License și General System for Mobile (DML / GSM). Pentru Comisia Nigeriană de Comunicații (NCC), achiziționarea de M-TEL de către oricare dintre titularii actuali de licențe GSM ar prezenta provocări în materie de concurență și va intra în conflict cu regulile de reglementare și condițiile de acordare a licențelor ".

Interesant este faptul că directorul unuia dintre operatori a fost citat spunând: " Suntem surprinși de faptul că BPE și NCC ar putea face acest lucru.

De asemenea, citiți: Hands-on: Samsung Galaxy Alpha este superb

Sunt în pierdere cu privire la ceea ce este surprinzător cu privire la aceste decizii. De ce ar dori un operator să dețină două licențe GSM? În ce scop? De ce ar permite unui organism de reglementare să permită unui operator național existent să preia singurul alt operator național?

Dr. Emmanuel Ekuwem, președintele Asociației Societăților de Telecomunicații din Nigeria, a rezumat bine atunci când a spus: " Globacom este deja un al doilea transportator național și compania are licența de a opera aceleași servicii ca și NITEL. Sectorul de telecomunicații trebuie să aibă sanse, atunci când o companie devine prea mare și prea puternică, cu o acoperire mare, care poate afecta concurența în industrie .

Mișcare bună de către NCC și BPE.

Sursa: 234next.com

Recomandat
Lasă Un Comentariu