Principal » general » Portabilitatea numerelor mobile: În curând?

Portabilitatea numerelor mobile: În curând?

general : Portabilitatea numerelor mobile: În curând?

Potrivit Wikipedia, Mobile Portability Number (MNP) permite utilizatorilor să-și păstreze numerele de telefon mobil atunci când doresc să se schimbe de la o rețea mobilă la alta. De exemplu, îmi pot păstra numărul Glo când trec la rețeaua Etisalat - asta înseamnă că voi efectua apeluri și trimite mesaje la tarifele Etisalat. Când îmi sun prietenii și familia, se afișează numărul meu Glo.


Există 2 moduri în care poate fi implementat MNP - metoda cea mai populară este ca clientul să contacteze noul operator (Beneficiar), care apoi face aranjamentele în numele abonatului cu vechiul operator (donator). Celălalt, practicat în prezent în Marea Britanie, permite abonatului să contacteze vechea rețea (donatorul) pentru a obține un cod pe care îl dă apoi Primitorului. Există mai multe probleme tehnice implicate în MNP, dar cel mai important este redirecționarea apelurilor și a mesajelor către numărul mobil după ce a fost portat. Mijloacele acceptate pe scară largă sunt prin utilizarea unei baze de date centrale (CDB) a numerelor portate. La nivel mondial, timpul de portare a variat de la 3 minute în Australia până la 2 ore în SUA și în prezent 2 zile lucrătoare în Marea Britanie. Serviciul a fost în mare parte gratuit în majoritatea țărilor, dar a atras, de asemenea, o taxă minimă în unele țări. MNP costă aproximativ 30 de euro în Germania.

Ideea de MNP a fost inițial inițiată în Nigeria de către NCC în 2007, dar de atunci sa auzit puține despre ea. Unele dintre motivele prezentate pentru introducerea propusă la acel moment au fost de a rupe monopolul operatorilor de numere, de a contribui la reducerea reclamațiilor privind calitatea redusă a serviciilor / îmbunătățirea calității serviciilor și reducerea tarifelor. Începând cu anul 2007, Engr Ndukwe a fost creditat spunând că va necesita doar ca un cadran să migreze dintr-o rețea mobilă la alta. Alți oficiali tehnici au fost citați pentru a spune că serviciul ar putea atrage un "mic" cost pentru abonați.

De asemenea, citiți: Dual SIM swagga - LG C310

Recent, într-un articol din 31 martie 2009 privind NEXT, Engr Ndukwe a stabilit luna mai 2009 ca dată pentru anunțarea unui calendar pentru decolarea MNP. Cu privire la modul de implementare, el a spus că NCC va lucra cu o companie independentă care ar fi responsabilă pentru abonații care doresc să-și păstreze numerele lor mobile în timp ce își schimbă rețelele. De asemenea, a arătat că operatorii erau la bord și gata.

Cu toate acestea, nu a fost făcută nici o mențiune privind implicațiile costurilor asupra abonatului (dacă există). În afară de aceasta, cât timp va dura pentru a efectua procesul de schimbare (timpul de portare)? De asemenea, pentru a preveni abuzul asupra sistemului, cât de des se poate schimba operatorii în ce perioadă de timp? MNP va fi limitat la GSM sau sunt implicate și rețelele CDMA?

Beneficiile MNP sunt imense pentru orice piață de telecomunicații. Acesta va crea într-adevăr o atmosferă de concurență. Operatorii pot fi liberi să introducă pachete mai bune pentru abonați fără restricții (în limite, adică). De asemenea, noii intrați sunt mai bine poziționați pentru a concura favorabil, deoarece pot fi apreciați de calitatea serviciilor și a produselor. Pe termen lung, clientul, în calitate de rege, beneficiază de opțiunile cele mai ridicate, de capacitatea de a vă păstra numărul de telefon mobil, de îmbunătățirea serviciilor, de reducerea tarifelor. Pe de altă parte, sistemul ar putea fi abuzat de abonați care se deplasează de la operator la operator la cel mai mic capriciu. De asemenea, s-ar putea să existe practici subterane din partea operatorilor care doresc să-și păstreze clienții cu orice preț. Acest lucru necesită o reglementare adecvată de către NCC și stabilirea unor protocoale adecvate și adecvate pentru proces și revizuiri periodice pentru a asigura conformitatea.

De asemenea, citiți: Este un SecuPhone pe drumul de la BlackBerry și Samsung?

În general, aștept cu nerăbdare apariția MNP aici, în Nigeria. Poate că, poate, va fi promotorul unor lucruri mai bune în industria telecomunicațiilor.

Recomandat
Lasă Un Comentariu