Principal » general » Inelul Fraudelor Mobile pe Prowl din Nigeria

Inelul Fraudelor Mobile pe Prowl din Nigeria

general : Inelul Fraudelor Mobile pe Prowl din Nigeria

Am efectuat investigații privind activitățile unui inel de fraudă mobilă care rulează în Nigeria. Dovezile colectate până în prezent dau naștere imaginii unei organizări bine organizate, care îi defăimează pe consumatorii care nu se întreabă. Iată cum funcționează:

Pe aproape fiecare piață gratuită online care deservește țara, de exemplu TradeStable, GoogleTrader, OLX etc., sunt persoane care fac publicitate de telefoane noi la prețuri ridicole mici. Nu este vorba de piețele online, deoarece acestea sunt operațiuni legitime. Este vorba despre persoane care le folosesc pentru operațiuni criminale. Deci, tipii ăștia oferă telefoane la prețuri umede. Uneori, prețurile sunt jumătate din costurile reale de piață. Acesta este punctul dulce, deoarece nigerienii sunt mereu în căutarea unor prețuri de negociere. Când apelați numărul atașat la anunț, vi se va spune despre un serviciu de livrare la nivel național și că veți plăti pentru telefonul dvs. la punctul de livrare. Cu toate acestea, trebuie să plătiți taxa de livrare mică, astfel încât serviciul de curierat să-și poată face treaba pentru a-ți primi telefonul.

Desigur, sună foarte suspect, iar clopotele de alarmă ar trebui să sune până acum. Dar captura este prețul scăzut al dispozitivului. Veți obține o afacere și nu veți pierde prea mult timp cu N5, 000 pentru a vă livra telefonul; dreapta? Vorbind cu unul dintre acești "agenți de publicitate" la telefon, el a pretins că este ofițeri vamali la frontiera Seme și deci nu are birou, deci serviciul de livrare. El a afirmat că telefoanele sunt confiscate, ceea ce reprezintă prețurile foarte scăzute de vânzare. Dintr-o data, suna un pic mai credibil.

De asemenea, citiți: Anul Nou, aspect nou: Microsoft Bing devine un makeover facial

Echipa noastră a crezut că vom investiga mai mult. Am sunat cel puțin alte cinci persoane care publicau astfel de telefoane ieftine. Fiecare dintre noi ne-a repetat aceleași linii. Toți au pretins că sunt ofițeri vamali, de obicei la granița Seme (într-un caz Port Harcourt). Toți au cerut taxa de livrare în avans. Tipul de la Port Harcourt voia să plătim suma totală a telefonului pe care-l publica. Toti!

Aceasta a fost în mod clar o operațiune înșelătoare. Unul bine uleiat. Dar am avut nevoie de niște dovezi. Am luat legătura cu unul dintre acești agenți de publicitate care au pretins că sunt la stația Seme și au cerut detalii despre contul bancar, apoi au plătit taxa de livrare în valoare de N5, 000, apoi l-au notificat și au trimis o adresă de livrare. După cum era de așteptat, povestea sa schimbat din acel moment. Până în prezent, pretenția sa este că nu a primit banii în contul său. Iată detaliile lui:

Nume: Imadojemu Paul Jnr
Telefon: 0808 846 5980
Cont bancar: Banca de acces: 005 101 5918

Am luat legătura de câteva ori cu Access Bank, Ojodu și am putut confirma că depozitul a fost într-adevăr creditat în contul său. Ultima oară când am vorbit cu el la telefon pentru a-l provoca, în cazul în care cuvintele lui, "Se pare că nu sunteți gata încă să colecteze telefonul", și apoi a închis.

Am avut dreptate. Acesta este un inel de înșelătorie și probabil are unul sau doi oameni influenți implicați. Pentru înregistrări și, sperăm, pentru a obține accesul la Banca de Acces pentru a examina acest cont, am depus o plângere la aceștia, iar personalul care ne-a participat a menționat că a avut loc o plângere similară în săptămâna anterioară. Am fost rugați să depunem și o plângere scrisă. Să sperăm că banca de acces poate închide contul persoanei respective. Dar apoi ce? Există mai multe, și chiar mai mult se va ridica la farfurie. La sfârșitul zilei, depinde de tine să fii suficient de informat pentru a nu cădea în capcană.

De asemenea, citiți: Urmăriți această mașină electrică zburătoare, luați-ne un pas mai aproape de visele noastre

Nu vă luați în considerare prețurile scăzute. Dacă arată prea bine pentru a fi adevărat, aproape că nu este adevărat. Acești tipi se bazează pe faptul că majoritatea oamenilor se vor plictisi în cele din urmă de apel și că majoritatea oamenilor vor continua viața după aceea. Imprastie vestea. Descoperitorii de pe mobil sunt pe drum! Și sunt după banii tăi. Simplu.

Recomandat
Lasă Un Comentariu