Principal » general » Factorul de prezență și suport al producătorului

Factorul de prezență și suport al producătorului

general : Factorul de prezență și suport al producătorului

Există diverși factori care pot fi luați în considerare la luarea deciziei de a achiziționa sau de a nu cumpăra un anumit telefon. De obicei, costul este un factor major aici.

Un factor care nu pare puternic în aceste părți este prezența și sprijinul producătorului. Prin prezența și sprijinul producătorului, înțeleg că producătorul de telefonie mobilă are o prezență oficială (direct sau printr-o terță parte) prin care oferă asistență.

Imaginați-vă acest lucru: cumpărați noul dvs. smartphone spanzurător la peste N60, 000 și vă întoarceți emoționat acasă cu noua dvs. jucărie, probabil că singurul concurent al soției dvs. (doamnelor, căsătoriți un geek și nu trebuie să vă faceți griji despre "cealaltă femeie").

Două săptămâni (sau 4 luni) mai târziu, unele taste de pe telefon nu mai funcționează. Sau ecranul tactil. Sau altceva. Dintr-o dată, îți dai seama că ești neajutorat, pentru că producătorul dispozitivului tău nu are prezență și nu oferă sprijin aici în țară. De fapt, garanția producătorului de un an nu merită hârtia pe care este imprimată.

Dimpotrivă, luați în considerare următoarele scenarii de viață reală:

Scena unu
Mama mea a cumparat un telefon de la un producator popular la sfarsitul anului trecut. Luna trecută, ultimul rând de taste a încetat să mai funcționeze. Nici o problema. De ce? Telefonul are o garanție de un an producător și există un centru de asistență disponibil.

Am trimis telefonul la centrul de asistență, iar spatele în trei (3) săptămâni, pe deplin funcțional și fără niciun cost, pe lângă cheltuielile pe care le-am cheltuit în centrul de asistență.

Scena a doua
În octombrie anul trecut, am ocupat un nou comunicator Nokia E90. Fiind geek vreodată pe marginea de tăiere, am continuat imediat să efectueze o actualizare a firmware-ului pe ea, așa că am putea bucura de cele mai noi, cele mai bune caracteristici dispozitivul a trebuit să ofere.

De asemenea, citiți: Internet Wi-Fi și punctele de taxare pe autobuzele publice

Păi, în câteva minute, mi-am zăbovit telefonul. Pentru a "cărămica" un telefon este să o omori. În timpul actualizării sa întâmplat ceva și E90 a refuzat să pornească din acel moment. În aceeași zi am cumpărat-o!

La telefonul Nokia a mers și sa întors în două (2) săptămâni, toate sistemele funcționând. Absolut gratuit. Fără prezența producătorului în cele două scenarii anterioare, o sumă semnificativă de bani ar fi fost cheltuită pentru a reveni la formă.

Mai mulți producători de dispozitive mobile au deja prezență în Nigeria și oferă sprijin pentru produsele lor. Mulți alții încă nu au.

Este important suportul producătorului pentru dvs.? Puneți acest lucru în considerare la achiziționarea de noi telefoane?

Citirea recomandată: Achiziționarea unui telefon cu garanție

Recomandat
Lasă Un Comentariu