Principal » general » Servicii bazate pe locație: Ce păstrează viitorul?

Servicii bazate pe locație: Ce păstrează viitorul?

general : Servicii bazate pe locație: Ce păstrează viitorul?

Ce sunt Geo-locatorii și serviciile bazate pe locație?
Geolocația se referă la metoda de identificare a locației geografice reale a unui computer pe internet sau a unui vizitator de pe site-ul dvs. sau chiar al unui vizitator al unui dispozitiv mobil. Serviciile bazate pe locație (în acest context) se referă la aplicații care utilizează GPS-ul pe dispozitivul mobil și vă permit să vă conectați la locații și locuri.

Exemple de servicii bazate pe locație (LBS)

 • Scheunat
 • Google Locații și Latitude
 • pătrat
 • Gowalla
 • SCVNGR
 • Alimente Spotter
 • Bizzy
 • Whrrl
 • Locurile Facebook

Introducere la Geo-Locatori (Servicii bazate pe localizare)
În timp ce cercetăm acest post, întrebarea pe care o primesc de la majoritatea oamenilor este; Ar lucra vreodată în Nigeria? Iată un răspuns ascuțit pe care l-am primit de la un inginer de software mobil:

"Nu folosesc nimic (nici un serviciu bazat pe locație) și în opinia mea umilă nu are nici o valoare pentru noi africani din cauza lipsei de telefoane GPS și nici un model de afaceri".

În timp ce testează serviciul GPS de pe telefonul meu Nokia E71, unii dintre prietenii mei mi-au întrebat dacă m-am gândit că geo-locatorii au beneficii în Nigeria. Cu tot ce am descoperit, am decis că nu merită scris acest post. Cu privire la celelalte două gânduri, am decis să împărtășesc concluziile mele. Cineva acolo ar putea fi la fel de curios ca mine să mă întreb de ce întreprinderile nu utilizează servicii bazate pe locație.

Beneficiile LBS
LBS poate fi valoros atât pentru utilizatori, cât și pentru companii. Cu toate acestea, este necesar ca mai mulți utilizatori să aibă acces la dispozitivele mobile echipate cu GPS pentru a beneficia de orice ofertă prin diferitele servicii LBS disponibile.

De asemenea, este necesar ca modelele de afaceri să fie disponibile pentru a ajuta întreprinderile să intre în LBS.

De asemenea, citiți: Automatizarea sarcinilor pentru telefoanele Symbian

Sunt câteva avantaje, presupunând că există utilizatori disponibili și un model de afaceri viabil inclus de proprietarii aplicației bazate pe locație.

Beneficii pentru afaceri

 • Puteți construi avocați de marcă și ambasadori
 • Puteți obține noi clienți
 • Îmbunătățiți inteligența publicului
 • Păstrați clienții recompensându-și advocacy-ul

Beneficii pentru utilizatori

 • Bucurați-vă de reduceri și oferte
 • Găsiți locația cu ușurință dacă vă aflați într-o locație nouă
 • Utilizați recomandările mai multor utilizatori înainte de a decide, de exemplu, recenzii ale unui hotel
 • Participați la jocuri și provocări care vă răsplătesc

Există un factor de bază dat de sceptici, decât poate împiedica acceptarea LBS chiar dacă avem mai multe dispozitive GPS care permit mobilul. Ar fi intimitate. Transferați telefonul mobil cu dvs. oriunde mergeți, când începeți să utilizați serviciul bazat pe locație, poate prezenta un risc de securitate.

Am jucat cu Google latitudine și Foursquare pentru un timp acum, doar din curiozitate. Există cu siguranță unele beneficii pe care le-am obținut. Trebuia să merg la un restaurant de la Adeniyi Jones, Ikeja, dar nu știam exact numărul. Deci, în loc să ajung acolo și să-i cer trecătorii, mi-am scos Nokia E71, am lansat Google Maps, am verificat locul și l-am găsit.

Dacă sunteți o afacere, trebuie să mergeți înainte și să revendicați locația dvs. pe hartă Google accesând Google Locații. Acest lucru ar îmbunătăți rangul dvs. de căutare în căutarea Google.

Acolo îl aveți. Ați jucat în jurul valorii de orice locație pe bază de service recent? Ce ai găsit?

Care credeți că serviciile de localizare ar avea pentru afacerile din Nigeria și Africa, deoarece avem mai mulți utilizatori pe telefonul mobil decât pe computer? Vrei să încerci pe cineva în curând?

De asemenea, citiți: Cum să gestionați fișiere ZIP pe Android

PS: aici este un mail pe care l-am primit de la un utilizator din Germania:

Hei Jesse,

Îmi place să vorbesc cu tine! Folosesc mai întâi serviciile bazate pe locație pentru că face distracție! Dar în al doilea rând trebuie să - sunt editor social media și trebuie să încercăm fiecare nouă tendință.

Cred că LBS are o mulțime de potențial, în special pentru întreprinderile locale mici. ei pot încerca multe oferte sau oferte speciale pentru a "prinde" noul client. Chiar sper ca vor exista multe oferte diferite in viitor. Chiar acum nu este atât de mult - deși locuiesc în Hamburg, al doilea oraș ca mărime din Germania.

Ei bine, o folosesc așa cum trebuie să fie, cred. Când ajung la o locație, încerc să o localizez pe Foursquare și să mă înregistrez. Uneori există o ofertă și uneori nu. În acest moment am avut doar mici contracte, cum ar fi o băutură gratuită sau extra popcorn sau toppic și chestii de genul asta.

Greetz din Hamburg!
Janine

Recomandat
Lasă Un Comentariu