Principal » general » Malware-ul LeakerLocker solicită doar 50 USD

Malware-ul LeakerLocker solicită doar 50 USD

general : Malware-ul LeakerLocker solicită doar 50 USD

În cazul în care nu sunteți destul de speriat de toate răscumpărarea care răsfoiește în jur, iată încă un altul. Aceasta este o formă de răscumpărare Android care amenință să vă trimită toate informațiile personale și istoricul web pentru toate contactele dvs. Acest program de răscumpărare este numit LeakerLocker și a fost găsit în Magazin Google Play. Acum, acest răscumpărare nu criptează dosarele victimelor sale. În schimb, acesta susține că a făcut o copie de rezervă a datelor victimelor stocate pe dispozitiv. Autorii malware-ului solicită 50 de dolari, în schimbul faptului că nu vă scot informațiile personale în telefon și în contactele dvs. prin e-mail. Informațiile dvs. personale la risc includ istoricul dvs. de web, e-mailurile, istoricul locațiilor și multe altele.

LeakerLocker a fost descoperit în două aplicații din Magazin Google Play. Acestea sunt Wallpaper Blur HD, care a fost descărcat de până la 10.000 de ori până acum, și Booster & Cleaner Pro, care a fost descărcat de până la 5000 de ori. Aceasta înseamnă că în prezent, aproximativ 15.000 de persoane au fost deja victime ale acestui program malware, care a fost în Magazin Google Play din aprilie. Destul de distractiv, ambele aplicații au recenzii bune despre Magazin, ceea ce înseamnă că autorii au oferit recenzii false ale aplicațiilor.

După ce descărcați oricare dintre aceste aplicații, LeakerLocker solicită un număr mare de permisiuni, inclusiv posibilitatea de a gestiona apelurile, de a citi și de a trimite mesaje text și de a accesa contactele. După ce îi acordați acces, malware-ul comunică cu un receptor, declanșând astfel activitatea rău intenționată și blocând ecranul inițial al dispozitivului cu o amenințare la extorcare. Analiza codului malware arată că este capabil să acceseze o adresă de e-mail, anumite informații de contact, istoricul browser-ului Chrome, mesaje text și apeluri și fotografii de la cameră.

De asemenea, citiți: Red Alert 2.0 Trojan este afară pentru a obține login-ul bancar

Acum, forma de bază a LeakerLocker solicită răscumpărarea prin card de credit. Cercetatorii au sfatuit victimele sa nu plateasca, pentru ca nu exista nici o garantie ca informatiile vor fi eliberate sau nu vor fi folosite pentru a ajunge la ele din nou. Cercetătorii McAfee au raportat malware-ul la Google, iar aplicațiile care au fost încălcate au fost eliminate din Magazin Google Play.

Sursă

Recomandat
Lasă Un Comentariu