Principal » general » Lagos la Zaria pe șosea, cu 2 telefoane și 3 SIM - Partea 2

Lagos la Zaria pe șosea, cu 2 telefoane și 3 SIM - Partea 2

general : Lagos la Zaria pe șosea, cu 2 telefoane și 3 SIM - Partea 2

În prima parte a acestei serii de aventuri Lagos-Zaria, am dat informații despre gadgeturile mobile pe care le-am luat pentru călătorie.

În această a doua parte, vă voi da seama de experiențele noastre cu diferitele rețele mobile în timpul călătoriei noastre.

Rețele
Pe toată durata traseului, internetul mobil MTN era disponibil în cea mai mare parte, dar în afară de apelurile vocale și SMS-urile, a fost o dezamăgire totală. Nu am putut să facem nimic care să necesite acces la internet cu el. A fost Glo GPRS / EDGE care a salvat ziua.

Prin amabilitatea lui Glo, Dayo a reușit să moderheze comentariile pe blogul despre mobilitate în timpul celor zece și jumătate de oră cu mașina de la Lagos la Abuja. Desigur, după Ibadan, a trebuit să facem doar cu GSM / EDGE până la Abuja.

Avem serviciul 3.5G atât pe Glo, cât și pe MTN înapoi la sosirea în Federal Capital Territory, dar în Zaria, în special în Universitatea Ahmadu Bello unde am operat, obținerea unui semnal stabil pe aproape orice rețea GSM a fost aproape imposibilă. La Abuja, ambele rețele au livrat acces rapid la internet la Universitatea din Abuja, locația Gwagwalada.

Apropo, am hotărât că este nevoie de poloneză numele de la Gwagwalada la "Gwags" sau "G-lada". "Gwagwalada" a fost prea multă gură pentru buzele noastre rafinate. Care este preferința dvs.?

De-a lungul drumului Kaduna-Zaria

Nu am primit un semnal 3G pe nici o rețea în timpul șederii noastre la ABU Zaria. Etisalat a fost cel mai stabil pentru internetul mobil și a trebuit să înlocuiesc SIM-ul meu MTN cu unul din acea rețea.

De asemenea, citiți: Noul Samsung J8 2018 adaugă camera duală din spate la J6

Dayo, care a luat doar un telefon cu SIM-ul său MTN, putea accesa internetul numai în timp ce eram la Abuja. Înainte și după aceea, a fost, în cea mai mare parte, un călător mobil mobil frustrat.

Desigur, am reușit să efectuăm și să primim apeluri pe toată durata călătoriei, atâta timp cât a existat un semnal. Cu toate acestea, din nou, zona ABU Zaria a fost doar teribilă, deoarece am experimentat apeluri pierdute din nou și din nou.

Călătoria noastră de întoarcere a fost o cursă directă de la Zaria prin Jebba la Lagos. Glo GPRS / EDGE ne-a servit bine, deși nu a fost întotdeauna un semnal. Au fost momente în care am pierdut semnalul Glo, dar MTN a fost viu și bine.

Bineînțeles, călătoria noastră nu a fost un experiment științific, așa că am pierdut o serie de lucruri. Nu ne uitam la dispozitive pentru un semnal în fiecare moment. Doar împărtășesc în general observațiile noastre.

Camile au împărțit drumul cu noi în statul Niger, nordul Nigeriei!

Deoarece călătoria noastră de întoarcere a fost o întindere și pe un drum mai vechi, am observat mai puțin și am făcut mai mult de a evita craterele, gropile și vehiculele articulate aproape tot drumul de la Zaria la Lagos.

Urmeaza
Cum ne-am găsit drumul prin 800 de kilometri spre nord și înapoi? Introduceți: Hărți Ovi - plus o serie de aventurisme sălbatice!

Recomandat
Lasă Un Comentariu