Principal » general » iPhone mituri propagate de bloggeri americani

iPhone mituri propagate de bloggeri americani

general : iPhone mituri propagate de bloggeri americani

Blogosfera americană desfășoară o campanie de neadevăruri în domeniul mobilității de câțiva ani. În timp ce cineva încearcă să ignore cea mai mare parte din ea, deoarece provine din ignoranță și nu din intenția de a înșela, este încă îngrozitor unele dintre miturile care sunt propagate de blogurile tradiționale din SUA.

Din nefericire, pentru că blogurile bazate pe SUA sunt dominante pe web, greșelile se întâmplă și, după un timp, oamenii presupun că sunt adevărate. Iată câteva dintre miturile centrate pe iPhone, care continuă să facă rundele blogurilor americane.

Mit: "internetul real" a început cu iPhone-ul
Am citit un blogger din SUA care a susținut că "internetul real" - capacitatea de a accesa site-uri de format desktop pe telefoane mobile - a început cu iPhone și Safari combinând puterea unui browser Webkit și a unui telefon mobil pentru prima dată și adoptată ulterior de Nokia și Google printre altele.

Salut! Dispozitivele din seria E și seria N combină puterea unui browser webkit și a unui telefon mobil timp de peste trei ani înainte ca iPhone să apară. Check out orice smartphone Symbian S60, deoarece seria E și N Nokia au fost în jur. Veți găsi un browser WebKit puternic pe aceste telefoane. Nu este adevărat.

Pentru a pune lucrurile la dispozitie, a inceput cu Nokia si a fost ulterior adoptata de iPhone, apoi Android si acum BlackBerry - toti dupa ani dupa ce Nokia a implementat-o ​​pe o gama larga de dispozitive.

Milioane de utilizatori (inclusiv mine) au accesat "adevăratul internet" - adevărat navigare pe desktop - pe smartphone-urile lor pentru ani de măgar înainte ca iPhone să apară. Modelele Nokia 9210i, 9500, 9300, E61, E61i, E90 și câteva modele de la Sony Ericsson, HTC și altele sunt exemple clare de dispozitive care oferă o navigare web reală pe desktop în era dinozaurilor.

Am deținut și am folosit pe scară largă toate numitele Nokias, și au funcționat bine pentru navigarea completă pe desktop. Nu trebuia să le modific sau să le hack pentru a putea face acest lucru. Au ieșit din cutie.

Bineînțeles, problema este că America era în spatele restului lumii în lumea telefoanelor mobile. Pentru americanul mediu, un exemplu de telefon excelent a fost Motorola Razr - un telefon care a fost atât de limitat în aproape orice altceva decât bling-ul . Acum, oamenii ei iubitori de Razr care doresc să re-scrie istoria mobilului.

IPhone-ul a facut ca navigarea sa fie mai placuta, dar pare rau - navigarea pe Internet a fost disponibila pe dispozitive mobile de cand Adam. Și când spun "adevărat internet", mă refer la lucruri foarte avansate. Cum ar fi accesarea unui VPN, Cpanel sau WebHostManager.

Mit: browser-ul Safari al iPhone-ului este cel mai utilizat browser de telefonie mobilă
Aceasta este o altă minciună vândută de comunitatea americană de bloguri. Un blogger remarcabil din SUA, care arata o mai buna intelegere a situatiei decat media, este Dennis Bournique care administreaza WapReview. El a abordat acest lucru în parte în ultimul său articol De ce designerii web de pe mobil ignoră Opera Mini? Îmi recomand foarte mult acest articol, deoarece indică ignoranța de rang (sau sentimentul de auto-importanță) care pătrunde pe peisajul web mobil al SUA.

De asemenea citiți: TECNO Spark Plus (TECNO Spark K9) Specificații

Utilizarea globală a Opera Mini este mai mare decât cea estimată de iPhone a aproximativ 34 de milioane de dispozitive (presupunând că toate iPhone-urile existente sunt utilizate periodic de proprietarii lor pentru navigarea pe Internet, ceea ce mă îndoiesc). Cu toate acestea, mass-media americane și blogging-ul mașină continuă despre modul în care iPhone a făcut navigarea pe web pe telefoane populare. Fapt: Opera Mini a făcut - cu milioane de utilizatori din întreaga lume care depășesc cu mult numărul utilizatorilor iPhone.

Nu este nevoie să vorbim despre masele de milioane de dispozitive Symbian (mai mult decât iPhone-ul poate ține o lumanare), dintre care multe sunt folosite pentru a accesa zilnic internetul în afara SUA. Dar, desigur, comunitatea americană de bloguri își obține statisticile de utilizare a rețelelor mobile mobile din rețelele publicitare din SUA. Admob cineva? La ce te astepti?

Dennis face trimitere și la un alt articol insightful al lui Peter-Paul Koch, intitulat Obsession iPhone. În timp ce articolul conține o mulțime de expletive (cititor discreție sfătuit), îl recomand pentru expunerea sa arătată de nebunia care a devenit ordinea zilei cu americanii și iPhone.

Asigurați-vă că: Safari-ul iPhone-ului nu este cel mai utilizat browser de telefonie mobilă. Această onoare aparține Opera Mini.

Mit: iPhone-ul reprezintă o amenințare la adresa Nokia / Symbian
Acest lucru este ridicol, într-adevăr, dacă nu chiar prost. IPhone-ul nu a fost niciodată o amenințare la adresa Nokia / Symbian și nu este pe punctul de a fi.

La sfârșitul anului 2009, iPhone avea doar 2, 2% din cota de piață globală a dispozitivelor mobile. Nokia a avut 38%. Să o punem într-un tabel pentru claritate:

Global Top 10 Handset Makers
1 - Nokia. . . . . . . 432 milioane 38%
2 - Samsung. . . . 227 milioane 20%
3 - LG. . . . . . . . . . 117 milioane de 10%
4 - SonyEricsson. . . 57 de milioane 5%
5 - Motorola. . . . . . 55 de milioane de 5%
6 - ZTE. . . . . . . . . 50 milioane 4, 5%
7 - Kyocera. . . . . . 45 milioane de euro 4%
8 - RIM. . . . . . . . . 35 milioane 3, 5%
9 - Sharp. . . . . . . . 29 milioane 2, 6%
10 - Apple. . . . . . .. 25 milioane 2, 2%
Alții . . . . . . . . . . 56 milioane 5%
TOTAL. . . . . . . .. 1, 130 milioane (1, 13 miliarde)
Sursă (lectură recomandată cu adevărat)

În perspectivă, Nokia este la fel de mare ca și ceilalți trei producători de telefoane cel mai mari care au pus împreună. Și iPhone (Apple) este waaaay la numărul zece. Bine, iPhone-ul reprezintă o amenințare imediată pentru telefoanele Sharp (numărul 9) - dar când a fost ultima oară când ai văzut una dintre ele? Asta este cât de departe este iPhone-ul.

De asemenea, citiți: Hyundai Sonata 2015 sincronizează cu telefonul dvs. Android; face și alte lucruri interesante

Samsung este adevărata amenințare la adresa Nokia (uitați-vă la toate telefoanele uimitoare pe care Samsung le-a scos). Samsung a crescut agresiv piața lor de piață an după an, urmărind după Nokia. Comunitatea americană nu vorbește despre asta; sunt ei? De ce - aproape nimeni nu menționează deloc!

Apple a primit Sharp, RIM, Kyocera, ZTE, Motorola (la fel de rău cum au făcut recent), Sony Ericsson, LG și apoi Samsung pentru a face față - în această ordine. După ce a ajuns în urmă cu Samsung, Apple va trebui apoi să vândă de trei ori mai multe telefoane ca Samsung în prezent pentru a prinde ceea ce Nokia deține în prezent. Obțineți imaginea adevărată ?

În ceea ce privește smartphone marketshare, Symbian are 45%, iar Apple are 15%. Contrar celor care strigau moartea Symbian (da, Symbian are probleme și, din fericire, se adresează acelora, dar nu, Symbian nu este pe moarte), platforma a înregistrat o creștere a ratei de piață în ultimul trimestru al anului 2009. Creștere .

Deci, și tu iei imaginea aici, Symbian este la fel de mare ca și ceilalți patru concurenți smartphone-uri (BlackBerry, iPhone, Windowsphone și Android). Gândește-te puțin.

Un alt fapt des întâlnit: RIM (cu 20% din piața mondială a smartphone-urilor) este înaintea Apple și a crescut constant anul acesta. RIM înțelege jocul. Când s-au concentrat pe piața mică din America de Nord (NAM), au rămas mici. Cu câțiva ani în urmă, au devenit inteligenți, realizând că o relație de dragoste cu NAM este o rețetă pentru a rămâne în fundul apei.

Dacă într-adevăr credeți că America este vibrantă ca o piață mobilă, arătați-mi un producător care și-a concentrat în mare parte energia pe piața nord-americană și a făcut-o mare. Aceasta este greșeala pe care Palm a făcut-o cu Palm OS mai vechi. Este aceeași greșeală pe care o fac încă cu WebOS. Și Apple merge pe aceeași linie. Dar NAM este fundamentul industriei mobile. Cel putin pentru moment.

Problema cu americanii este că ei cred că lumea se învârte în jurul lor. În multe alte domenii diferite; Da . Dar în mobil și mobilitate, un remarcabil nr . Acesta este un gazon pe care trebuie să-l șterge de pe fețe. Acesta este motivul pentru care comunitatea americană de bloguri este obsedată de Palm și WebOS, precum și de Google și Android. E un lucru american!

Da; Apple a uimit toată lumea cu interfața de utilizare a iPhone-ului. Dar toată lumea și câinele lor au acum o interfață de utilizator fabuloasă - Nokia / Symbian (a se vedea un demo de Symbian ^ 3 care apar pe telefoane mai târziu în acest an), LG, Samsung, Sony Ericsson, HTC și colab .

Acum, iPhone-ul este sub presiune. Punctul unic de vânzare al iPhone-ului nu mai este atât de unic. Piața sa pare să aibă și plafoane. După cum se întâmplă acum, piața de pe piață a iPhone-ului va crește puțin și apoi se va opri. Acesta este momentul pentru ca Apple să-și schimbe strategiile sau să se mulțumească cu mica piață pe care o deține în prezent.

Citește și: Concurs Nokia Creative for Millions - Ce poți câștiga?

Dar nu cred că Apple se va schimba. Nu este lucrul lor. Mac-urile PC-uri încă dețin un mic marketshare PC până în prezent și sunt de asemenea orientate și spre SUA. Este Apple. Produse de cea mai mare calitate; de obicei limitat marketshare. Aceasta nu poate fi o companie care poate amenința de fapt dominația Nokia. Punct.

Ultima linie
Eu nu sunt un fani Nokia. De altfel, dispozitivele Nokia / Symbian actuale nu răspund nevoilor mele. Cumpar si folosesc dispozitive de la orice producator si pe orice platforma atata timp cat sunt indeplinite nevoile mele curente. Poate mâine, am putea cumpăra un Nokia. Sau un iPhone. Cine știe?

Dar adevărul este sacru. Faptele nu trebuie să fie denaturate din nici un motiv.

Îmi place iPhone pentru ceea ce reprezintă. Nu-l bat joc. Dar dacă nu stabilim înregistrări drepte, vom continua să trăim în Matrix - o lume a realității distorsionate, pregătită de Apple și comunitatea neinformată de bloguri americane.

IPhone-ul este un dispozitiv remarcabil. Dar, practic, este un dispozitiv care costă un braț și un picior, dar cu o funcționalitate limitată și o disponibilitate limitată primarilly într-o țară care reprezintă un mic procent din piața mondială de telefonie mobilă, precum și o țară care nu reflectă realitățile restul pieței mobile din lume.

Nu; iPhone nu a fost niciodată o amenințare și este așa, astfel încât nu va fi o amenințare la Nokia sau Symbian. Cel puțin, cu excepția cazului în care Apple își schimbă strategia actuală pentru ceva mai bun. Sau - Dumnezeu să interzică - Nokia decide să renunțe la afacerea de telefonie mobilă.

Comunitatea americană de masă și comunitatea de bloguri - și oricine le urmărește orbește - trebuie să-și scoată capul din nisip și să se confrunte cu realitatea. Spuse Nuf.

PS: Apropo, nu am nimic împotriva SUA sau a americanilor. Am contacte și cunoștințe americane pe care le admir profund, deci dacă sunteți american, vă rog să nu luați acest lucru greșit.

Recomandat
Lasă Un Comentariu